|
|
|
|
|
|
|
|
|
ברוכים הבאים לפורום רצפת האגן | |  | סיון נבות |
11:37 02/07/2011 |
|
|
ברוכים הבאים לפורום שיקום רצפת האגן. השיקום הפיזיותרפי של רצפת האגן מטפל בבעיות שונות, ביניהן בעיות בשליטה בשתן, צואה או גזים, צניחות של איברי האגן (דוגמת צניחת שלפוחית שתן, רחם, או רקטום), כאבים כרוניים באזור האגן, הרקטום, או הנרתיק, קושי במתן שתן או צואה, עצירות, כאבים בקיום יחסי מין ועוד.
הפרעות בתפקוד רצפת האגן קיימות אצל שני המינים, נשים וגברים, אך שכיחות יותר בקרב נשים. השכיחות בקרב נשים רבה יותר בקרב נשים שילדו, ועם העליה בגיל.
בעיות ברצפת האגן יכולות לפגוע מאוד באיכות חייהם של הסובלים מהן בתחומים רבים, דוגמת התפקוד החברתי, התפקוד המקצועי, התפקוד המיני והדימוי העצמי. למרות נפיצות התופעה והפגיעה באיכות החיים, עדיין קיים טאבו סביב הנושא ורבים מן הסובלים אינם פונים לייעוץ רפואי או לטיפול, בשל מבוכה הכרוכה בכך או בשל חוסר בידע אודות אפשרויות האבחון והטיפול.
אתם מוזמנים ומוזמנות להתגבר על מחסום הבושה להפנות שאלות בנושאים הנ"ל ולשבור את קשר השתיקה סביב הנושא הרגיש
מידע כתוב נוסף תוכלו למצוא באתר האינטרנט שלי בכתובת: www.physiotherapy.co.il " target="_new">www.physiotherapy.co.il">www.physiotherapy.co.il
בברכת בריאות שלמה,
סיון נבות,
מומחית בפיזיותרפיה לרצפת האגן (נשים וגברים)
www.physiotherapy.co.il " target="_new">www.physiotherapy.co.il">www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תודה רבה על התשובה | | | pole |
23:27 09/06/2011 |
תגובה |
|
האם יש דרך להגיע אלייך באמצעות קופת חולים/בית חולים?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |  | סיון נבות |
10:07 17/06/2011 |
|
|
שלום pole,
נכון להיום אני עובדת רק באופן פרטי ולא במסגרת ציבורית כלשהי. חלק מהביטוחים המשלימים של הקופות מחזירים סכום עבור הטיפול הפרטי.
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שאלות ותרגילי קגל | | | שרית |
21:24 08/06/2011 |
תגובה |
|
היי סיוון רציתי לשאול, במקרה שהאגן לא יציב גם שרירי רצפת האגן לא יציבים, אם לא ילדתי זה הגיוני שתהיה לי צניחה בנרתיק? כמו שכתבתי בהודעה האחרת מה שמתחת לעצם (ערווה) נמשך למטה בעיקר לפני יציאה השריר שם פיזית "זז" מצטערת על התיאורים... בבדיקת דפוגרפיה נכתב שום דבר על צניחות אבל עדיין התחושה מאוד מוזרה בנרתיק ובאזור הרקטום, יכול להיות שכמו שאני חושבת כל זה תופעות נלוות לאי יציבות של מפרקי האגן זה משהו לא נורמלי, כי כשאני עושה כיווץ אני כמעט ולא מרגישה אותו אלא אם אני מחזיקה את האגן ושמה מתחת למפרק הירך שמיכה... כמה פעמים ביום מותר לעשות תרגילי קגל?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שאלות ותרגילי קגל | |  | סיון נבות |
22:53 09/06/2011 |
|
|
שלום שרית,
אם יש בעיה ביציבות עצמות האגן, סביר מאוד שתהיה בעיה תפקודית גם בשרירים של רצפת האגן משום שהם נאחזים בעצמות אלו, ואם נגרמת שם תנועתיות יתר, היא בהכרח תשפיע על תפקודם.
לגבי צניחה - צריך לבדוק ולראות
לגבי תרגול - אין בספרות כל הגבלה על תרגול של קגל. תרגלי כמה שאת רוצה.
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אלפי תודות לסיון היקרה:) | | | pole |
17:28 30/05/2011 |
תגובה |
|
אני שבוע לאחר ניתוח לשיקום צניחת דפנות וכפת הנרתיק עם רשתות ו-TVTA.
הביקור הראשון אצל הרופא שהמלצת עליו נתן לי את הבטחון שהגעתי לאדם מקצוען, אנושי ונחמד.
כיום, על פי תחושותיי אין לי בלט של השלפוחית ואין דחיפות ותכיפות שתן. בביקורת שתערך במרפאתו של הרופא בעוד מספר שבועות אשמע את חוות דעתו המקצועית.
ושאלה ברשותך. יש לי בטן רפויה שלפי התרשמותי תורמת ליצירת לחץ תוך בטני. מה עליי לעשות על מנת "לטפל" בבטן מבלי להזיק לתוצאות הניתוח?
ושוב תודה רבה על הכל
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מה לעשות עם הבטן | |  | סיון נבות |
22:49 09/06/2011 |
|
|
שלום pole,
כדי "לטפל" בבטן, יש ללמוד לכווצה בצורה נכונה (=מה שמבוצע בתזמון עם רצפת האגן) ואת זה ניתן לעשות במסגרת שיקום של רצפת האגן אצל כל פיזיותרפיסטית המתמחה בתחום.
גם לאחר ניתוח לתיקון צניחה, מומלץ לבצע שיקום - אשר בא לשקם את תפקוד המערכת השרירית במקום (וכולל כמובן גם את דופן הבטן והסרעפת).
החלמה מהירה וקלה,
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שרירי הבטן | | | שושי |
14:30 26/05/2011 |
תגובה |
|
שלום,
אני שנה אחרי לידה, קרע דרגה 4.
במהלך השנה ביקרתי אצל פיזיוטרפיסטית לרצפת אגן, 6 פעמים. בגדול היא טוענת שהשריר בסדר, ולשמחתי אין לי בריחת צואה וגם לא דליפת שתן.
אם כך רציתי לשאול מס' שאלות:
הראשונה- אני סובלת מהטן שלא "נכנסה" מאז הלידה, זה ממש מציק לי. שאלתי- אילו תרגילים מומלץ לעשות, כאלה שלא מעבירים את הלחץ לרצפת האגן (מקווה שהובנתי)
השניה- האם אירובי יכול להזיק? ואם כן מהי בדיוק הבעייתיות- הקפיצות למשל?
השלישית- מה ניתן לעשות, אם בכלל, להקל על לחץ שאני מרגישה להוציא גזים (זו לא נראה לי בריחת גזים מכיוון שאני מצליחה לשלוט בזה, אך לפעמים יש תחושה שאני כל הזמן צריכה "לשחרר", נאמר לי שזה מעין שלב מתחת לבריחת גזים, האמנם?) כאמור, אם יש משהו שיכול לסייע, אשמח לשמוע.
תודה רבה מראש!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שנה אחרי קרע בדרגה 4 | |  | סיון נבות |
23:53 29/05/2011 |
|
|
שלום שושי,
שיקום של דופן הבטן הוא חלק בלתי נפרד מן השיקום של רצפת האגן ויש לעשותם במקביל. לא ברור לי מדוע זה לא נעשה במסגרת הטיפול בך - ולכן כדאי שתפני אל הפיזיותרפיסטית המטפלת בך כדי להתייחס גם לעניין זה.
מתוך אותו עניין - אין לי מה להמליץ על "תרגילים" כלשהם, משום שהדבר תלוי בתפקוד דופן הבטן ורצפת האגן והתזמון ביניהם - התרגול, לפיכך, אמור להתאים לרמת היכולת שלך ואין "מתכון כללי"
לא הצלחתי להבין את שאלתך השלישית - האם התכוונת לקושי לשחרר גזים? תכיפות במתן גזים? אנא הסבירי שנית...
בריאות שלמה,
סיון נבות,
מומחית בפיזיותרפיה לרצפת האגן
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חגורת אגן | | | שרית |
15:28 17/05/2011 |
תגובה |
|
היי סיוון מה שלומך?
אני לא זוכרת אם עדכנתי אותך שהייתי בביקור של כירופרקט אורטופדי שאחרי סבל של חודשים ממושכים עלה על הבעיה שאני הבנתי בעצמי ממזמן, אני סובלת מחוסר יציבות של מפרקי האגן. בפזיותרפיה לא הבינו את הבעיה שלי כלל ולא הייתי מופתעת. כל חוסר היציבות של מפרקי האגן גורמת לחוסר יציבות של רצפת האגן... רציתי לשאול אותך אם במקרה הזה מנסיונך האם חגורת מותן גב תוכל לעזור או שחייבים חגורה של פלביס (סקרואיליאק) וגב? תודה ויום טוב שרית
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
החלשות שרירי בטן | | | שרית |
20:54 17/05/2011 |
|
|
הבנתי שחגורת גב שתשב על הבטן יכולה להחליש את שרירי הבטן? האורטופד אמר גב ומותן והכירורפרקט אמר לי רק לאגן ולגב תחתון כנראה שאני אלך עם השנייה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חגורת אגן | |  | סיון נבות |
22:10 17/05/2011 |
|
|
הי שרית,
אכן מומלצת חגורת אגן, בדיוק מכל הסיבות שהזכרת קודם (גם ייצוב המיועד למפרקי האגן וגם לא חגורה היושבת על הבטן).
בריאות שלמה,
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סיוון המליצו לי על זה... | | | שרית |
11:56 19/05/2011 |
|
|
הנה תמונה cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=260728029603
אני לא יודעת אם אפשר לשבת עם זה או רק ללכת? זה מאוד מאוד יקר... מייצב גב תחתון ומפרקי אגן :(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
זה לא עובד | | | שרית |
11:57 19/05/2011 |
|
|
אולי זה?
cgi.ebay.com/Bauerfeind-SacroLoc-Lower-Back-Support-under-clothing-/260728029603
הוא אמר לי בפ"ת שזה עולה בין 1000-1500 אבל אם זה מייצב את מפרקי האגן אולי זאת תהיה הישועה בשבילי ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חגורת אגן | |  | סיון נבות |
13:47 19/05/2011 |
|
|
נסי את זו
dianelee.ca/productlist.php?cid=11 לפחות המחיר יותר שפוי.
עם חגורת אגן לא אמורים לשבת - כלומר - לא ניתן לשבת איתה. אם ניתן לשבת איתה זה סימן שהיא לא מתאימה או לא מונחת כהלכה.
בריאות שלמה,
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
היי | | | שרית |
18:23 19/05/2011 |
|
|
סיוון ניתן לקנות את זה בארץ? החגורה שהראתי גם טובה? למרות שיקרה האם עם חגורת אגן אפשר לשכב על הגב? יש לי כבר כאבי תופת מרוב לשכב רק על הצדדים תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חגורה | |  | סיון נבות |
23:16 19/05/2011 |
|
|
לא ניתן להשיג בארץ (לפחות לא ממה שידוע לי).
אין בעיה לשכב על הגב עם חגורת אגן.
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סיוון שאלות נוספות | | | שרית |
13:31 20/05/2011 |
|
|
אני אצטרך לבדוק איך מזמינים מחו"ל האם זה יתמוך גם בגב תחתון? כי מה שקורה בגלל שמפרקי האגן אצלי לא יציבים במיוחד בשכיבה על הגב מתחיל לי התכווצויות בגב תחתון זה ידוע לך כזה סימפטום??
ראיתי היום מישהי שיושבת עם חגורה (נראה חגורת אגן לפי המיקום) האם יש חגורות אגן שכן אפשר לשבת איתן??? לא שאלתי אותה מה היה הסוג..... רוב הבעיה שלי היא כמובן בלשבת ולעמוד... תודה רבה יום מקסים שיהיה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סיוון היקרה בבקשה אם אפשר לענות | | | שרית |
16:51 22/05/2011 |
|
|
מה שקורה שיש לי גם ספזם בגב תחתון ואני רוצה לדעת אם חגורה כמו ששלחת תוכל מעט לעזור בבעיה הזאת ואולי גם חגורה שאוכל לשבת איתה.........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חגורה | |  | סיון נבות |
23:42 29/05/2011 |
|
|
שלום שרית,
חגורת אגן אינה מיועדת לישיבה. אין חגורה יעילה שאפשר גם לשבת איתה (למיטב ידיעתי).
בעבודה יעילה של חגורה, אמור להיות מוקל הספאזם בגב.
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תודה סיוון | | | שרית |
21:18 08/06/2011 |
|
|
עדיין אין לי חגורה מחירים בשמיים אני גם מחכה לראמטולוג מאחר והאורטופד הזכיר את המילה רכמות רכות. אני אלך לשם עם הרבה חששות, קשה להסביר הרגשה שמה מתחת לעצם (ערווה) הסקרום פשוט לא יציב אצלי, בכיווץ שרירי הישבן האגן "רוקד" ובשכיבה על הצד וגם מפרקי הירך, תקווה חייבת להגיע מתישהוא... כותבת הודעה חדשה שוב תודה סיוון
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
פעילות מוגבלת בהריון | | | קרן |
13:02 08/05/2011 |
תגובה |
|
שלום סיוון.
אני בהריון שלישי עם נזקים שטרם עברו משהניים הראשונים..
יש צניחה ברמה אחת של דופן הנרתיק, שלפוחית השתן ממוקמת מעט נמוך וישנה חולשה בסוגרים. להוסיף על החגיגה ישנה היפרדות של אצבע אחת בשרירי הבטן ממש מתחת לטבור (אבל לא באזור הבטן העליונה או התחתונה)וישנה פריקה (או תזוזה כלשהי, מה שבטוח זה לא במקום)באגן ובעצם הפיוביס.
כרגע אני בשבוע 17, התחלתי לא מזמן טיפול אוסטאופטי ואני מתרגלת יוגה (אם כי לא לנשים בהריון, אני מורה בעצמי)
מבחינת התנהלות- האם מותר לעבוד על חיזוק שרירי הבטן או שבזמן הריון בגלל ההיפרדות עדיך להימנע כדי לא להחמיר.
האם ישנם תרגילים לחיזוק שיכולים להקל על תופעת האגן הפרוק?
אני מבינה שהפתרון הכי יעיל לסימפיזיוליזיס הוא לידה ועד אז... האם יש מה לעשות?
כאמור, ישנם שני ילדים בבית ואני עוד מלמדת יוגה פעמיים בשבוע וקצת קשה לזוז..
אשמח לתגובתך
קרן
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
פעילות מוגבלת | |  | סיון נבות |
00:41 09/05/2011 |
|
|
שלום קרן,
עניתי לך בפורום השני שלי... אך ליתר בטחון אני מעתיקה לכאן את התשובה:
אין שום בעיה לתרגל את רצפת האגן בהריון - זה אפילו מומלץ ביותר. מבחינת תרגול נכון של הבטן, זה צריך להיעשות בצורה נכונה (=יחד עם רצפת האגן), כך שיווצר אותו "ואקום בטני" ש"מושך" את איברי האגן כלפי מעלה.
לגבי כאבי האגן הפרוק - אפשר להיעזר בחגורת אגן (זה לא חגורת הריון, אלא חגורת אגן) אשר נותנת תמיכה חיצונית ע"ג הטבעת האגנית ובכך כאילו מוסיפה תמיכה חיצונית במקום הרצועות שבזמן ההריון רפויות יחסית ומאפשרות תנועת יתר. חגורה שכזו מוצאים דרך האינטרנט (הזמנה מחו"ל). בנוסף, אפשר להיעזר בטיפול מנואלי (ע"י איש מקצוע) כדי להקל על המתח השרירי של כל הרקמות הסמוכות על רקע העומס המופעל עליהן. במקרה שכזה, ינחה אותך איש המקצוע כיצד ואילו תרגילים לבצע.
בריאות שלמה והמשך הריון קל,
סיון נבות,
מומחית בפיזיותרפיה לרצפת האגן(נשים וגברים)
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
פיסטולה והריון | | | דניאל |
15:12 05/05/2011 |
תגובה |
|
שלום רב,
אבחנו אצלי פיסטולה ואני בחודש הראשון של הריון (עדין לא נבדקתי פיסית). הייתי אצל כירורג מומחה וקיבלתי אפשרויות כירורגיות (ניתוח, דבק ביולוגי).
זהו הריון שני ואחרי הלידה הראשונה (לפני פחות משנתיים) יצאתי בפסטיבל כאב וקרע של אפיזוטומה, פיסורה, טחורים פנימיים וטחור טרומבוטי...
לפני חודשיים חגגתי מגה-טחור טרומבוטי נוסף שהסתיים בפיסטול הנ"ל.
אני בחרדת-על מההריון ו/או הלידה (שרק יעבור הכל בשלום) ויחד עם זאת מלאת מוטיבציה למצוא פתרון שמרני ולטפל בעצמי...
יש עצה טובה? המלצה על טיפול, משהו?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
פיסטולה | | | סיון נבות |
00:39 09/05/2011 |
|
|
שלום דניאל,
לגבי הפיסטולה, אינני אשת בשורות לצערי... כי הדרך היחידה לטפל בה היא בכירורגיה.
באשר לדברים האחרים שציינת - אם יש חשש שאת סובלת מבעיה תפקודית של רצפת האגן (דוגמת קושי להתרוקן, צורך ללחוץ בשעת התרוקנות וכיוב') כדאי לאבחן אצל מומחה לרצפת האגן ולהגיע לטיפול שיקומי של רצפת האגן בכדי למנוע גם נזקים עתידיים בנוסף על אלו הקיימים כבר.
בעקרון -אם אין בעיה מיוחדת בהריון, אפשר להתחיל טיפול שכזה גם בזמן ההריון.
בריאות שלמה,
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
צניחת רחם | | | ענת |
10:02 05/05/2011 |
תגובה |
|
כבר לפני כמה שנים הרגשתי שהשרירים שלי ברצפת האגן לא ממש חזקים. לפני שנתיים הרופאה שלחה אותי לעשות פיזיותרפיה מיוחדת לנושא, ולצערי לא התמדתיוהקפדתי להמשיך בבית עם התרגילים.
לאחרונה, בעקבות מאמץ פיזי קשה (סחבתי דברים) הרגשתי שיש לי צניחה של הרחם. הרופאה אישרה את התחושות שלי. היא אמרה שלדעתה הוא יחזור למקום אם אני אקפיד ללכת עם חגורת בטן ולהתעמל בשיטת פאולה. קבעתי עם מורה להתעמלות בשיטה, ואני הולכת עם תחתון מחטב.
האם באמת רחם יכול לחזור למקום אחרי צניחה?
האם יש חגורת בטן ייעודית לנושא הזה? (בחנות ראיתי רק חגורה שנלבשת על הבטן עצמה ולא על הבטן התחתונה, כך שאני לא מבינה במה זה יכול להועיל)
יש דברים נוספים שאני יכולה לעשות כדילשפר את המצב עכשיו? (למשל, בזמנו הפיזיותרפיסיטית נתנה לי תרגילים של כיווץ הנרתיק בשכיבה)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
צניחת רחם | |  | סיון נבות |
00:34 09/05/2011 |
|
|
שלום ענת,
לדעתי, כדאי שתחזרי אל הפיזיותרפיסטית המטפלת שלך, משום שכדי להעריך את היכולת השרירית שלך ולבחון האם את מבצעת את הכיווץ כנדרש יש צורך לבצע בדיקה פנימית (מה שלא מבוצע כאשר את מתעמלת במסגרת פאולה - לעניין זה פאולה יכולה לשמש כפעילות משלימה אחרי פיזיותרפיה).
לגבי חגורת הבטן - במצב שבו יש כבר צניחה קיימת, לא מומלץ ללכת עם מחטב או חגורת בטן משום שהם יגבירו את הלחץ כלפי מטה - עדיף ללמוד את התרגול הנכון בו את משלבת כיווץ של רצפת האגן יחד עם עבודה נכונה של שרירי הבטן והסרעפת ובכך מפעילה את שרירי מערכת היציבה שלך בצורה המיטבית.
בריאות שלמה,
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תודה רבה | | | ענת |
10:47 11/05/2011 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מכנסים צמודות גורמות לצניחה? | | | רוני |
06:47 30/04/2011 |
תגובה |
|
שמעתי שאם הולכים אם מכנסים צמודות שגורמות לבטן להכנס פנימה מעט זה גורם לצניחה זה נכון???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מכנסיים צמודות | |  | סיון נבות |
00:27 09/05/2011 |
|
|
שלום רוני,
מכנסיים צמודות אינן גורמות בצורה ישירה לצניחה. כדי שתיווצר צניחה צריך בדרך כלל כוחות מסיביים יותר שיופעלו, דוגמת לידה, לחיצות שגרתיות בשירותים וכו'.
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
המלצה | |  | אלה |
22:59 27/04/2011 |
תגובה |
|
שלום סיון.
הופנתי ע"י רופאת משפחה לאורוגניקולוג, מעדיפה ללכת לפרטי.
מבקשת המלצה על אחד מה-4 :
ברעם עמירם
זיו אילן
קונדריאה אלכסנדר
קריסי חיים
תודה רבה !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
המלצות | |  | סיון נבות |
23:13 27/04/2011 |
|
|
שלום אלה,
אינני נוהגת לתת המלצות על דפי הפורום. פני אלי במייל או בטלפון ואשמח לעזור.
בריאות שלמה,
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|