דפים פעילים: 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
|
ארכיון |
|
הודעה חדשה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מגניב לי תת_ת | | | miri |
12:29 01/08/2012 |
תגובה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
יומולדת שנה | | | רינת |
20:37 15/07/2012 |
תגובה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שמות | | | שירי |
12:29 10/07/2012 |
תגובה |
|
היי, יש לי בת בדרך ואני רוצה לתת לה שם..<br>
עכשיו שמעתי על כל מיני אמונות תפלות שכלא שאומרות שזה מזל רע מאוד לתת לילדה שם לפני שהוא נולדת..<br>
ואני קצת מפחדת, כי יש לי בראש כל מיני מחשבות על מה יהיה השם של הילדה ואני לא מצליחה להפסיק לחשוב על זה.<br>
האם עצם המחשבה על השם יכולה להביא מזל רע? או שזה בסדר?<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
------------------------------<br>
"הכל יהיה בסדר, פנאן, פנאן."<br>
<a href= daatsolutions.co.il/2010/10/%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9-%D7%91%D7%9B%D7%9C%D7%99-wordpress-%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%99-%D7%AA%D7%93%D7%9E%D7%99%D7%AA/>בניית אתרים לעסקים</a>
<br>
<a href=" www.etzot.co.il/">מתנות לעובדים</a>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
וזה מתקשר לרפואת שיניים בדרך מיוחדת? למה להיות טרול? | | | ד"ר רוית בן מאיר |
12:36 10/07/2012 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הרדמה כללית לבת 4 האם כדאי? דחוף | | | אילת |
23:00 09/07/2012 |
תגובה |
|
שלום רב. לאחר בדיקה ראשונה ללא צילומים אצל רופאת ילדים נהדרת נתגלו אצל הילדה (בקרוב בת4) הרבה מאוד חורים (כ8)חלקם עמוקים וצורך גם ב2 כתרים. הרופאה אמרה שאפשר לבוא ל4 טיפולים כל פעם רבע פה. היא כמובן עובדת עם גז צחוק וטשטוש, אך לפעמים עדיין יש התנגדות.. ויש אפשרות לעבור את כל הטיפולים בהרדמה מלאה באחד מבתי החולים (דובר על הדסה).
אנו בהתלבטות קשה-מצד אחד ברור ש4 טיפולים (או יותר-מי יודע מה יראו הצילומים..) זה לא יהיה קל ומאוד לא נעים, ומצד שני - הסיכונים הכרוכים בהרדמה מלאה מעוררים חשש.
והאם יש עוד אפשרות שכדאי לשקול (למשל הרדמה קצרה יותר עם נר?- שמעתי שיש דבר כזה)
נודה על כל המלצה מקצועית ועזרה דחופה! תודה רבה !!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
קודם כל, עצוב לי ש"כמובן" גז צחוק וטשטוש" | | | ד"ר רוית בן מאיר |
08:21 10/07/2012 |
|
|
למה "כמובן"? היא הורים התרגלו שאי אפשר אחרת. ואפשר. לא תמיד, לא בכל מקרה.
באשר להרדמה כללית, זה נורא תלוי בילדה הספציפית. ובמידת שיתוף הפעולה שלה. אני לא רואה הבדל משמעותי בסיכון בין הרדמה בנר (סדציה) להרדמה כללית. בכל מקרה, אם סדציה, אני ממליצה לא במרפאה פרטית אלא בבית חולים, כמו הרדמה כללית. פשוט שם יש מרדימים ולא אחד, שיכולים להושיע אם חס וחלילה מתגלה צורך. הרבה הצלחה ובריאות.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
השתלות שיניים | | | דליה |
12:37 02/07/2012 |
תגובה |
|
מאיזה גיל ניתן לעשות השתלות שיניים?
כנראה בת של חברה שלי בת 15 תצטרך...
www.idic.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
השתלה, מומלץ לבצע בתום גיל הגדילה | | | ד"ר רוית בן מאיר |
13:05 02/07/2012 |
|
|
בסביבות 18-20.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ניתוח כירורגי לתינוק | | | אמא לתינוק |
21:23 18/06/2012 |
תגובה |
|
לבני התינוק בן השנה וארבע יש כבר כמה חודשים משהו דמוי שן - לבן וקשה בחזית הפה, אלא שהוא אינו מתפתח. רופא הילדים שלו צילם את הממצא ושלח למומחה פה ולסת שקבע כי הגוש קשה הבולט מהחניכיים נקרא
Enamel pearl וכי יש להסירו בניתוח כירורגי. האמת, קצת מפחיד אותי המושג הזה. האם אכן הוא זקוק לניתוח, ומה זה הדבר הזה בכלל?
תודה רבה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
למיטב ידיעתי | | | ד"ר רוית בן מאיר |
23:13 18/06/2012 |
|
|
פניני אמייל מנתחים רק כאשר הם גורמים לפציעה או כאבים, ומצויים בעיקר באזורי הטוחנות. זה לא מתאים למה שתארת. מה שיש לילד יכול להיות גידול שפיר של תאים מיצרי אמייל, המכונים אמלובלסטים. במצב כזה, או שיש הפרעה לבקיעת שיני חלב, בעצם קיום כזו "פנינה", או שיש חשש לגדילת הגידול ופגיעה בעצם. אם מדברים אלה חושש הכירורג, הרי יש הצדקה מלאה להוציא את ה"פנינה", ואין דרך, אלא בניתוח.
עצתי לך, לשאול את הרופא לסיבת הוצאת ה"פנינה" ולהשתכנע בנחיצות הניתוח.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | אמא לתינוק |
23:25 18/06/2012 |
|
|
תודה רבה לך ד"ר רוית בן מאיר על תשובתך.
הרופא שאליו הופנה הצילום כתב כך:
יש לשקול להוציא הגושון כי הוא נוטה לזיהום, לניידות ועשוי בעתיד להקשות על בקיעת משנן חלבי
כנראה נקבע אצלו תור. שמו פרופ' רפי זלצר. מנהל המחלקה לכירורגיה פה ולסתות בביה"ח הדסה י-ם.
האם הניתוח כרוך בהרדמה מקומית? כיצד יגיב לו תינוק כה קטן?
תודה שוב
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אמהות לבני שנה עד שנתיים אשמח לעזרתכן | | | עינב |
17:31 19/05/2012 |
תגובה |
|
משתתפת יקרה שלום,
שמי עינב דרור סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה.
השאלונים שלפניך הינם חלק ממחקר שאני עורכת במסגרת העבודה הסמינריונית לקראת סיום התואר. מטרת המחקר היא לבחון את הקשר בין סגנון ההתקשרות של האם לבין התפתחות היכולת הרגעה עצמית ולבחון את הקשר בין אופן ההזנה של התינוק לבין סגנון ההתקשרות של האם. מחקר הפונה לאמהות מעל גיל 18 שלהן יש תינוק/ת בגיל 1-2.
אודה לך מאוד על תשובותיך לכמה שאלונים . מילוי השאלונים עשוי להמשך בין 10 ל-20 דקות, אין צורך למסור פרטים מזהים, ההשתתפות היא אנונימית ,בהתנדבות ותלויה ברצונך.
יש לסמן את התשובה הרלוונטית מבין האפשרויות המופיעות מתחת לכל שאלה.
ראוי להדגיש שהשאלונים אינם מכילים פריטים שאמורים להטריד או לגרום לתחושת אי נעימות. עם זאת, במידה ותרגישי אי נעימות כלשהי את רשאית לפרוש בכל שלב.
docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHhwMkE1bFNZMkVxRzVPTUI1Wi1LRGc6MQ#gid=0
אני מודה לך מאוד על שיתוף הפעולה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
זה ממש לא המקום. | | | ד"ר רוית בן מאיר |
18:01 19/05/2012 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שן לאחר נפילה | | | אורית |
21:43 03/05/2012 |
תגובה |
|
בתי בת החמש נפלה בגיל שנה וקיבלה מכה בשן הקידמית. כתוצאה מכך נשברה פינה קטנה של השן. עברנו אז ביקורת ונאמר לנו שאין מה לעשות ושכדאי פשוט להמתין לנפילת השן בעתיד.
לאורך 4 השנים, שינתה השן מעט מאוד את צבעה לאפור בהיר.
היום, הבחנתי שהחניכיים מעל לשןף נסוגו למעלה (כנראה ביומיים האחרונים - כי לא ראיתי זאת לפני כן) עד אשר ממש ניתן לראות חלק נכבד משורש השן. פרט לריח לא טוב מהשן, הילדה לא מתלוננת.
מה גרם לנסיגת החניכיים מעל לשן ? בד"כ שן חלב שנופלת היא קטנה ולא עם כל השורש - האם הדבר יצור בעיה לשן הקבועה ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אני מתרשמת שהשן איבדה חיות מתישהו | | | ד"ר רוית בן מאיר |
19:40 04/05/2012 |
|
|
ממליצה לפנות בדחיפות לרופא שיניים.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | אורית |
20:08 04/05/2012 |
|
|
אכן פנינו היום לרופא השיניים שעקר את השן. ביום ב' נבצע צילום וכו'. הבעיה העקרונית שמטרידה אותי היא: האם במקום של שן חלבית שנפלה/נעקרה ויצאה עם השורש , תגדל שן בשרית ? או שמא המקום ישאר לתמיד ללא שן ?
רופא השיניים דיבר על ניתוח לקרוב בין השיניים כדי לסגור את החור, אבל מה פשר הקירוב הזה? האם הניב יושט לקידמת הפה ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
עניין הניתוח לא מובן לי. | | | ד"ר רוית בן מאיר |
20:17 04/05/2012 |
|
|
בדרך כלל, מתחת לשן חלב, יש שן קבועה שבוקעת כשמגיע זמנה. אני מציעה לקבל שוב הסבר מהרופא, מדוע צריך לבצע ניתוח, כי לי העניין לא מסתדר.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שן חלב | | | יוסי |
07:45 01/04/2012 |
תגובה |
|
באיזה גיל צריכה ליפול השן הראשונה
הילד שלי ממש מחכה לזה
אצלו בגן לכולם כבר נפלו
ייעוץ" target="_new">xtra-mile.co.il/shivuk">ייעוץ שיווקי
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תרשה לי יעוץ שיווקי? | | | ד"ר רוית בן מאיר |
11:26 01/04/2012 |
|
|
לא נעים לקבל פרסום בשאלה. זה גורם לי לחשוד, שלא באמת רוצים לשאול, אלא מחפשים פלטפורמה לפירסום, וגם מטריחים אותי סתם. עבודתי כאן, היא בהתנדבות. בוא נסכים, שאם תחזור על השאלה בלי הפרסום, אשמח לענות.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
היי | | | סיון |
23:20 26/03/2012 |
תגובה |
|
היי מה נשמע ?
פעם ראשונה שלי פה, מעניין מה זה אומר בדיוק, אומנות הלידה...
שמעתי שהרבה אוהבות היום להוריד בתוך מים וככה הילוד מתרגל למים. מישהי ניסתה ?
שיהיה אחלה הריונות לכולם!!
שרון
--------------
"השלישי בדרך"
עבודות" target="_new">www.xn----1hcbddlb3hb8f.org.il/">עבודות גבס
צניחה" target="_new">www.xn--8dbcebhe7bybl1bm.org.il/">צניחה חופשית
|
|
|