|
|
|
|
|
|
|
|
|
תפוקת החלב | | | קרן |
11:18 28/12/2011 |
תגובה |
|
שלום רב,
אני מניקה את ביתי בת 4 חודשים הנקה מלאה. נוטלת פרנטל של סולגאר ומשתדלת לשתות ולאכול נכון.
אני מעוניינת ליטול חילבה על מנת להגביר את ייצור החלב.
בחילבה יש תוספת של מגנזיום וגם בפרנטל.
האם יש הגבלת מגנזיום בהנקה? כמה כמוסות מהחילבה יש לקחת על מנת להרגיש שיש שיפור בייצור החלב? על הקופסה רשום 1-2 ביום ועד 6 במידת הצורך? בכל כמוסה יש 480 מ"ג חילבה ו 90 מ"ג מגנזיום.
ביתי יונקת כל שעתיים לערך ולעיתים גם פחות מכך. פעמים רבות היא מראה סימני עצבנות כשהיא יונקת וזה מרגיש כאילו אין מספיק חלב.בנוסף לא תמיד יש תחושת מלאות בשדיים אך ייתכן כי הסיבה לכך שהיא יונקת לעיתים תכופות והשדיים לא מספיקים להתמלא ??!!אציין כי בשעות הלילה לאחר שהיא ישנה כ6-7 שעות רצוף השדיים מתמלאים ואין שום סימנים שליליים מצידה. הבעיה היא בעיקר במהלך היום וספציפית בערב לפני השינה. מה ההסבר לכך? האם הגוף לא אמור לספק את מה שהתינוק דורש? הרי ככל שמניקים התפוקה אמורה לעלות.
אודה להסבר.
תודה מראש.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תפוקת חלב ומגנזיום | | | עדי יותם, IBCLC |
11:41 28/12/2011 |
|
|
לגבי המגנזיום - הקצובה היומית המומלצת לנשים מגיל 25-50, עפ"י משרד הבריאות, היא 280 מ"ג. מגנזיום יש גם בבננות, בתמרים ועוד. את יכולה לחשב את הצריכה היומית שלך, פחות או יותר, ולהקפיד לא לעבור אותה.
חילבה לא מומלצת לנשים בעלות לחץ דם נמוך או סוכר נמוך, מאחר שהיא מורידה אותם.
המינון המקובל הוא עד 9 כמוסות ליום (3X3). אפשר גם לקחת פחות ולראות אם את מרגישה שיפור. יש סוג שהוא מרוכז ונטול ריח. אם אינך משתמשת בסוג זה, הרי שתרגישי שינוי בריח הזיעה והשתן שלך תוך כ-24 שעות וזה סימן שאפשר לצפות כבר לעלייה בכמויות. שימי לב שזו אינה תרופת פלא ולא אצל כל הנשים תגביר באותה מידה.
ייתכן שהעומס והלחץ גורמים לזרימה איטית יותר של החלב בשעות שציינת. זה מאוד נפוץ בגיל הזה. אפשר לנסות לקחת את סוף השבוע הקרוב כזמן מילוי מאגרים אצלך, לנוח, לשתות ולאכול, לקחת אותה איתך למיטה ולצאת מהמיטה כמה שפחות, בעיקר להניק ולנוח. סיכוי סביר שתרגישי קפיצה משמעותית בכמויות לאחר סוף שבוע/24 שעות כאלה.
בהצלחה ואנא עדכני אם ומה עבד!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אצלי ואצל רוב הנשים שאני מכירה יש צבר הנקות כזה בערב | | | פרחית |
09:18 02/01/2012 |
|
|
שמעתי המון הסברים לדפוס המוכר הזה, חלקם אפילו סותרים זה את זה, אבל לא משנה איזה הסבר מאמצים - חשוב יותר לדעת שככה נראות רוב ההנקות. בבוקר מלאות ומרווחים ארוכים, בערב התינוק לא זז ממך. קלאסי לגמרי.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הנקה וסימילאק | | | שירה |
22:58 25/12/2011 |
תגובה |
|
ערב טוב,
בני בן 5 חודשים לפני שבועיים בעקבות חזרה לעבודה התחלתי לתת לו 2 בקבוקים של סימילאק במהלך היום.
סדר היום הוא כזה: 06:00 - הנקה
09:00 - סימליאק 120
12:30 או 13:00 - 120 סימילאק
17:00 הנקה צד אחד
20:00 - הנקה צד אחד
02:00 - הנקה צד אחד
05:00.06:00 שוב הנקה
כמה שאלות : בסימילאק הילד עושה גרפסים עם פליטות גם אחרי שעתיים וחצי, ובכלל יש לו המון גרפסים.
מאחר שאני עובדת ויש לי עוד 2 ילדים מאוד קשה לי הקימה התכופה בלילה מה גם לפעמים הוא לא חוזר לישון שעתיים!!!
כמו כן כמו בהנקה הוא עושה קקי פעם בשלושה ארבעה ימים
אני מניקה מצד אחד כי הוא לא מעוניין יותר
מדובר בילד שעולה נהדר במשקל,אבל ישן מעט מאוד במהלך היום ובלילה
אני לא יכולה לשאוב- אין לי זמן
מה לעשות ????
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הנקה | | | יעל |
16:15 25/12/2011 |
תגובה |
|
עדי, שלום.
אני מניקה תינוקת בת חודש וחצי ובעלת שדיים גדולים כך שאני צריכה לתפוס מהצד עם היד את השד מלמטה מה שיוצר תפיסה לא נוחה, אני מאוד להניק תקופה ארוכה, בהנקה הקודמת שמעתי שקיים מחזיק, האם את יודעת על מה מדובר? והיכן אפשר לקנות?
תודה רבה וחנוכה שמח,
יעל
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הנקה | | | עדי יותם, IBCLC |
18:48 25/12/2011 |
|
|
שלום יעל,
לא יודעת על "מחזיק" אבל אפשר לגלגל חיתול טטרה או מגבת מטבח לגליל ולהניח מתחת לשד, וזה יספק תמיכה מצוינת.
יש נשים שחזיית הנקה טובה ותומכת תסייע להן.
בהצלחה!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
נואשת | | | טניה |
12:11 20/12/2011 |
תגובה |
|
אני מניקה את בני בן 7.5 חודשים הנקה מלאה עוד לא הוספנו אחרוחה של מוצקים כי הוא מסרב לכל הניסיונות. מגיל 3.5 חודשים הנקה הפכה לסיוט עם כאבים בלתי נסבלים עקב קילקול תפיסה. מה רק לא ניסיתי כל היועצות ההנקה הכי מומלצות, קרניו ושום דבר לא עזר הוא פשוט מתעקש לאכול עם פה קטן ולא מוכן לפתוח אותו. חוץ מזה כשהוא פותח פה הוא לא מוציא לשון להפף הוא מרים אותה, לא אין לו לשון קשורה גם יועצות הנקה וגם ד"ר בוצר אישרו את זה.
היה לי עודף חלב בדיוק בגיל הזה ואמרו לי שהוא עושה את זה כדי לחסום צינוריות ולא להיות מוצף. כבר אין עודך חלב והוא עדיין לא מוכן לפתוח את הפה חוץ מזה הוא כבר התקבע על יניקה כזאת.
עשיתי קרניו והיה נראה שיש שיפור קטן אבל שוב הכל חזר אני כל הזמן עם סתימות דלקות ופצעים. כולם אומרים לי תפסיקי להניק ואני פשוט לא יכולה לוותר על הנקה, גם ילד שלי אף פעם לא ראה בקבוק או מוצץ רק ציצי, הוא מאוד קשור אלי ולהנקה אני לא יכולה לעשות לו את זה.
איך אני מחזיקה מעמד עד גיל שנה? אין לי תמיכה מצד הבעל, לכולם נמעס כבר מהסיפורי ציצי שלי. רק אמא שלי עוד מוכנה לשמוע, אני כל כך לבד ומתוסכלת.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
נואשת | | | עדי יותם, IBCLC |
12:16 20/12/2011 |
|
|
אני מאוד מתרשמת מהמחויבות שלך להנקה אחרי כל הקשיים והסבל!
נסי לעיין באתר הזה: www.biologicalnurturing.com ולראות אם אולי יישום של הדרך הזו יכול לעזור לך.
כמו כן אני ממליצה על השתתפות במפגשי ליגת לה לצ'ה, אם יש באזורך: www.LLLisrael.org.il
בהצלחה!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
זאת התנוחה שאני | | | טניה |
12:33 20/12/2011 |
|
|
מניקה כבר 4 חודשים בתנוחה הקלאסית הוא בכלל מושך את הפטמה ולא תופס. גם בתנוחה הזאת הוא עם פה קטן. חוץ מזה הוא שם את הרוש שלו על הצד של השד מה שגורם לכאבים בשד בסיום ההנקה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
המשך | | | עדי יותם, IBCLC |
12:53 20/12/2011 |
|
|
נסי להניק בתנוחה המתוארת באתר, זו לא התנוחה הקלאסית. אמא נשענת אחורה, רצוי בחזה חשוף וכשהתינוק בבגדים קלים או בחיתול בלבד (שימי שמיכה קלה מעל שניכם). מתחילים כשהראש שלו בין השדיים ומאפשרים לו להגיע לבד אל השד - מה שממש לא בעיה בגיל 7.5 חודשים, כמובן :) ההנחה היא שהוא יינק כשראשו נשען מעט לאחור ואז הוא חייב לפתוח פה גדול.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
המשך | | | טניה |
13:08 20/12/2011 |
|
|
ניסיתי אבל הוא לא לוקח ראש אחורה הוא שם אותו לצד משום מה וכנראה בגלל הלחץ על השד בזמן ההנקה נוצרות לי כל הזמן סתימות במקום שהוא מניח את הראש. אני אנסה שוב היום כשהוא עם חיטול בלבד. בנתיים הוא עלה יפה במשקל שוקל 9300 וכנראה לו זה לא מפריע לקבל חלב. הוא גם מפותח יפה פיזית זוחל עומד ויושב יציב. גם מנטלית התפתח יפה בגלל זה נראה לי הוא כזה עקשן
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ירידה משמעותית בכמות החלב | | | מאיה |
22:22 18/12/2011 |
תגובה |
|
שלום, יש לי ילדה בת 7 חודשים - לפני חודש חזרתי לעבודה (עד אז רק הנקתי- לא השתמשתי בתחליפים). מאז החזרה לעבודה, תקופה שהייתה מלווה בלחץ גדול, כמות החלב שאני מייצרת קטנה משמעותית - גם בשאיבות אך חשוב מכך גם בהנקה עצמה. אני מרגישה שיש לי פחות חלב ובנוסף לאחר הנקה אני מציעה לה תחליף כיוון שאני רואה שהיא לא שבעה והיא תמיד אוכלת כ 120 מ"ל לאחר הנקה.
אני מוותרת על שאבה - לא אכפת לי שפעם ביום (בגן) היא תקבל תחליף אך מאוד מאוד רוצה להניק אותה בשעות שאני בבית. בוקר/ערב/לילה.
היום - אני מרגישה שהציצי זה רק פינוק כי עובדה שתמיד היא אוכלת תחליף אח"כ.
איך מייצרים יותר חלב?? רוצה להפסיק עם התחליף אך לא יכולה כשהיא לא שבעה?? יש פתרון??
תודה מראש
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ירידה משמעותית בכמות החלב | | | עדי יותם, IBCLC |
12:23 20/12/2011 |
|
|
האם התחלת לקחת גלולות (כולל גלולות מתאימות להנקה) או להשתמש בהתקן עם הורמונים? פה ושם יש נשים שדברים אלה גורמים אצלן לירידה. כנ"ל הריון, אם רלוונטי.
אם יש לך אפשרות להוריד מעצמך לחצים בשבוע הקרוב, ובפרט בסוף השבוע להתמקד בהנקה ובשאיבות בנוסף להנקות - ייתכן שתוכלי להגביר כמויות. דאגי לעצמך - אכלי, שתי ונוחי.
אם אין בעיה של לחץ דם נמוך או סוכר נמוך - לכמוסות חילבה יש על פי הספרות השפעה לטובה על כמויות החלב. יש גם תערובות שונות, כמו "מור מילק" שמכילות חילבה וצמחים אחרים שנחשבים למגבירי חלב.
בהצלחה!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ירידה ניכרת בתפוקת החלב | | | מאיה |
22:21 18/12/2011 |
תגובה |
|
שלום, יש לי ילדה בת 7 חודשים - לפני חודש חזרתי לעבודה (עד אז רק הנקתי- לא השתמשתי בתחליפים). מאז החזרה לעבודה, תקופה שהייתה מלווה בלחץ גדול, כמות החלב שאני מייצרת קטנה משמעותית - גם בשאיבות אך חשוב מכך גם בהנקה עצמה. אני מרגישה שיש לי פחות חלב ובנוסף לאחר הנקה אני מציעה לה תחליף כיוון שאני רואה שהיא לא שבעה והיא תמיד אוכלת כ 120 מ"ל לאחר הנקה.
אני מוותרת על שאבה - לא אכפת לי שפעם ביום (בגן) היא תקבל תחליף אך מאוד מאוד רוצה להניק אותה בשעות שאני בבית. בוקר/ערב/לילה.
היום - אני מרגישה שהציצי זה רק פינוק כי עובדה שתמיד היא אוכלת תחליף אח"כ.
איך מייצרים יותר חלב?? רוצה להפסיק עם התחליף אך לא יכולה כשהיא לא שבעה?? יש פתרון??
תודה מראש
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הנקה ושאיבה | | | איילת |
13:40 18/12/2011 |
תגובה |
|
היי
הבן שלי בן חודשיים האם הגיוני שלפעמים במשך היום הוא ידרוש הנקה כל שעתיים ובלילה לפעמים כל 4+ שעות בערך. ניראה לי פשוט שהוא אוכל לעיתים קרובות מידי, לא??
רציתי להתחיל לתת לו גם חלב שאוב מבקבוק איך מתחילים לשאוב, מתי שואבים כדאי שזה לא יפריע לו בכמות האוכל שהוא צריך לאכול? איך אני יודעת כמה לתת לו בכל ארוחה?
תודה רבה!!!
איילת
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הנקה ושאיבה | | | עדי יותם, IBCLC |
13:54 18/12/2011 |
|
|
היי איילת,
נסי לספור כמה פעמים ביום את מכניסה משהו לפה - מכוס מים או מסטיק ועד לארוחה מלאה. אולי בהשוואה ייראה לך שהוא לא אוכל בעצם כ"כ הרבה :) תינוקות יונקים לפחות 8 פעמים ביממה ולפעמים זו כוס מים ולפעמים ארוחה מלאה ולפעמים צורך בלהיות עוד עם אמא... הכל לגיטימי.
שאבי כ-40 ד' לאחר הנקה, כ-30 ד' במצטבר כאשר את עוברת מצד לצד כשהזרימה נחלשת. כמות יומית שתינוק יונק היא מקסימום כליטר. חשבי את הכמות היומית בהכפלת משקלו בק"ג ב-150 מ"ל עד 180 מ"ל, וחלקי ל-8 לקבל כמות *ממוצעת* לארוחה. לפעמים ירצה קצת יותר, לפעמים פחות. זה אומר שאם שוקל 4 ק"ג, למשל, הוא אוכל ביום 600-720, ובארוחה כשמונים-תשעים מ"ל.
בהצלחה!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הפסקת הנקה | | | טל |
12:59 28/11/2011 |
תגובה |
|
הי, שוב תודה על הפורום הנהדר הזה שתמיד עוזר לי המון...
אני יודעת שעניתן על השאלה הזו בערך 1000 פעם אבל אתן חייבות לעזור לי...
בתי בת שנה וחודש ועדיין יונקת כל הלילה... במשך היום היא נמצאת בגן עד 4 וחצי ואוכלת שם 2 ארוחות מלאות:בבוקר פירות ובצהרים מרק בסביבות 4 גם מעדן או דיסה.
כשאני אוספת אותה מהגן היא יונקת מעט ואז שוב יונקת לפני השינה ע"מ להירדם (איתי במיטה).
במשך הלילה היא יונקת עוד מס' פעמים.
אני יודעת שצריך להוריד את ההנקות בהדרגה אבל מאיפה להתחיל? ואיך להמשיך?
כמו כן אני מעונינת להעביר אותה למיטה שלה למשך הלילה, האם להתחיל בזה ואז להפסיק את ההנקה?
בבקשה עזרה עזרה אני ממש מותשת כבר...
תודה מראש טל
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הפסקת הנקה | | | עדי יותם, IBCLC |
14:29 28/11/2011 |
|
|
אם אני מבינה נכון, מפריעות לך התעוררויות הלילה ולא ההנקות, אז הייתי מציעה לפתור קודם כל אותן, ורק אח"כ לחשוב על גמילה ועל מעבר למיטה משלה. התהליך של גמילת לילה יכול לארוך כמה שבועות, ויש אמהות שמוצאות שקל יותר כשהתינוק לצדן מאשר ללכת הלוך ושוב כל הלילה...
בספר המומלץ "לישון בלי לבכות" (יש גירסה ייעודית לפעוטות, שטרם תורגמה. אם את קוראת אנגלית, נסי להשיג אותה - למחברת קוראים elizabeth pantley) - מוצע לנתק את הקשר בין ההרדמה להנקה. כמו שהיא נרדמת בגן בלי הנקה, כך לנסות גם בשעת ההשכבה. להניק, אבל לפני שהיא נרדמת לנתק ולסייע לה להירדם בדרכים אחרות.
אפשר לדבר איתה ולהסביר לה מראש (לא באמצע הלילה) - נניח מחר או מחרתיים מודיעים שמיום חמישי (או שישי, אם את לא עובדת בשישי) - לא יונקים יותר בלילה אחרי הנקה שלפני השינה, אלא רק כשיש אור בבוקר. מסבירים שאמא עייפה וכו', וחוזרים על הענין במשפטים קצרים ופשוטים. בלילה מנסים להרגיע ולעזור להירדם חזרה בדרכים אחרות.
בהצלחה!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הפסקת הנקה | | | טל |
10:18 29/11/2011 |
|
|
תודה על התגובה המהירה
אני בהחלט אנסה אבל זה נראה לי מוזר לדבר איתה, האם הם מבינים בגיל כזה?
היא מתעוררת בלילה בבכי קל ע"מ לינוק ולא נראה לי שאוכל לנחם אותה כ"כ בקלות, האם לא כדאי שאבא ינסה לנחם אותה במקום?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הפסקת הנקה | | | עדי יותם, IBCLC |
16:25 29/11/2011 |
|
|
אני חושבת שהם מבינים בכל גיל. בוודאי בגיל הזה כשהיא כבר אומרת כמה מילים בעצמה...
אין נוסחת קסם ואין דרך אחת. צריך לנסות כל מיני דברים ולראות מה עובד. אם אבא מוכן להירתם למאמץ, יבורך!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
גזים ופליטות מרובות... מיואשת!! | | | עינת |
09:10 28/11/2011 |
תגובה |
|
במשך שלושת החודשים מאז לידת בני הוא ניזון מהנקה מלאה בלבד. בקושי סבל מגזים ואפשר לומר שצלחנו את שלושת החודשים הראשונים הללו יחסית בקלות.
מכיוון שאני עומדת לחזור לעבודה ולא תהיה לי אפשרות לשלב שאיבת חלב במהלך יום העבודה החלטתי לנסות לתת לו כל יום בקבוק של סימילאק כדי להרגיל אותו. שלשום בלילה לפני השינה נתתי לו את הסימילאק והוא חיסל את כל הבקבוק (180מל)- אכל כמות שהוא בדרך כלל לא אוכל- בדרך כלל בהנקה הוא מקבל כ100מל ושבע מזה (כבר כמה פעמים יצא ששאבתי בדיוק 100 מל ולא טיפה יותר)
התוצאות מאותו לילה לא איחרו להגיע- 6 שעות אחרי כן הוא התעורר והקיא את כל העודפים, וכל פעם שרצה לעשות קקי (והוא כמובן עשה המון) הוא פלט המון (גם שעתיים אחרי האוכל).
אתמול הוא כבר סרב לבקבוק, ולמרות שלא קיבל פורמולה וניזון מחלב אם בלבד, הוא סבל מגזים והתכווצויות קורעות לב, והיום הסאגה לא נראית שעומדת להגמר- פליטות מהבוקר בלי סוף והתכווצויות כל הזמן.
האם זו רגישות לסימילאק? האם יכול להיות משהו שאני אכלתי? מה לעשות עכשיו כשאני אוטוטו חוזרת לעבודה והוא כבר לא מסכים לבקבוק?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
גזים ופליטות | | | עדי יותם, IBCLC |
09:49 28/11/2011 |
|
|
יכול להיות שנוצר אצלו קישור בין האכילה מהבקבוק, או הטעם של התמ"ל, לבין ההקאות שהיו לו, ולכן הוא מסרב עכשיו לבקבוק.
הייתי מציעה שתעזבי את נושא הבקבוקים לכמה ימים, ובפעם הבאה שתנסי, נסי תמ"ל אחר בתקווה שהטעם מספיק שונה, או חלב שאוב שלך.
תינוקות אוכלים מבקבוק יותר משהם אוכלים בהנקה, ממגוון סיבות. שאיבה היא לא מדד לכמות החלב, תינוק יכול להוציא מן השד הרבה יותר מאשר משאבה יכולה. בד"כ נדיר שתינוק זקוק ליותר מ-120 מ"ל לארוחה, נסי לשמור על ארוחות קטנות יותר בתמ"ל כדי להימנע מהשמנת יתר בעתיד ומבעיות נוספות.
בהצלחה!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
גזים ופליטות | | | עדי יותם, IBCLC |
09:49 28/11/2011 |
|
|
יכול להיות שנוצר אצלו קישור בין האכילה מהבקבוק, או הטעם של התמ"ל, לבין ההקאות שהיו לו, ולכן הוא מסרב עכשיו לבקבוק.
הייתי מציעה שתעזבי את נושא הבקבוקים לכמה ימים, ובפעם הבאה שתנסי, נסי תמ"ל אחר בתקווה שהטעם מספיק שונה, או חלב שאוב שלך.
תינוקות אוכלים מבקבוק יותר משהם אוכלים בהנקה, ממגוון סיבות. שאיבה היא לא מדד לכמות החלב, תינוק יכול להוציא מן השד הרבה יותר מאשר משאבה יכולה. בד"כ נדיר שתינוק זקוק ליותר מ-120 מ"ל לארוחה, נסי לשמור על ארוחות קטנות יותר בתמ"ל כדי להימנע מהשמנת יתר בעתיד ומבעיות נוספות.
בהצלחה!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מחפשת כרית הנקה של MY BREST FRIEND | |  | ירדן |
18:19 20/11/2011 |
תגובה |
|
אני מחפשת לקנות כרית של MY BREST FREIND אפשרי יד שנייה אשמח לקבל פניות דרך המיל.
|
|
|