דפים פעילים: 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
|
ארכיון |
|
הודעה חדשה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הנקה משד אחד | | | רחלי |
18:52 31/05/2012 |
תגובה |
|
שלום התינוקת שלי בת שבוע והיא יונקת לי כל 3-4 שעות כי היא כל הזמן ישנה ושהיא יונקת רק משד אחד עשר דקות בקושי לפעמים חמש בשד אחד בלבד וזהו נרדמת מה עושים אני נשארת עם עוד שד גדוש חלב. החלב נוטף לי לבד יש לי שםע אבל מה עושים דהיא לא אוכלת מספיק או רק שד אחד וזה יוצר לי כאבים וגודש. זה יסתדר?? אני חשבתי אולי שאני אניק ואחרי חצי שעה להעיר אותה ולנסות שוב שד שני השאלה אם זה בסדר זה נקרא ארוחה אחת??? כי אני רוצה שיתאזן לי החלב בלי שאיבה סליחה על האורך תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הנקה משד אחד | | | עדי יותם, IBCLC |
20:09 31/05/2012 |
|
|
כמה דברים שצריך לוודא קודם כל: שבימים לאחר הלידה לא ירדה יותר מ-7% ממשקל הלידה שלה (דוגמה לחישוב: תינוק שנולד 3.5 ק"ג, אחוז אחד = 35 גרם, 7 אחוז 245 גרם, 3.5 פחות 245 = 3.255).
שנית - שיש לה 5-6 חיתולים רטובים ביממה (קחי חיתול חדש, שפכי לתוכו 3 כפות מים ותחזיקי ביד, כשביד השנייה חיתול חדש - זה ייתן לך מושג לגבי משקל חיתול רטוב)
שיש לה יציאות בכמות מצטברת של 4 כפות לפחות ביממה (24 שעות) בד"כ בצבע צהוב - דומה לחרדל ולא לפסטו.
יש ביממה לפחות 8 הנקות "טובות" - כשאת מרגישה שהשד יותר רך לאחר ההנקה מאשר לפניה.
אם כל המדדים האלה תקינים, אכן כנראה המצב יתאזן, ובהחלט מומלץ לנסות להעיר ולהניק. לא משנה איך תקראי לזה...
אם לא כל המדדים תקינים או את עדיין מודאגת, רצוי להיפגש בהקדם עם יועצת הנקה מוסמכת.
בהצלחה!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
קשיים בשאיבה | | | אםדניאל |
08:39 21/05/2012 |
תגובה |
|
שלום,
ילדתי בקיסרי אלקטיבי ב 38.0. עקב פטמה מאוד שקועה לא יכולה להניק (לקודם שאבתי 3 חודשים אבל הניתוח אז היה אחרי התפתחות לידה). קולסטרום הוצאתי בחליבה ואז ניסיתי לשאוב עם הסימפוני בשיטת 5,5, 3, 3, 1, 1 כל 4 שעות. התוצאה היא רק ייצור חלב שגורם להמון גודש אותו אני מוציאה ידנית למניעת חום (לוקח הרבה זמן). צריכה עצה דחופה איך להתנהל.
תודה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
קשיים בשאיבה | | | עדי יותם, IBCLC |
10:09 21/05/2012 |
|
|
שלום אםדניאל, כל הכבוד על השאיבות לילד הקודם ולתינוק הנוכחי!
האם המטרה שלך היא להגיע לאספקת חלב אם ב-100% או קרוב לזה? אם כן, תדירות השאיבה צריכה להיות בתדירות ההאכלות, ולפחות 8 פעמים ביממה. שאיבות תכופות יותר ימנעו התפתחות של הגודש, ובמצב אופטימלי תשאבי כ-120% ממה שאת צריכה.
זה על קצה המזלג - אני חושבת שאת מתארת מצב מורכב ורצוי להיפגש בהקדם עם יועצת הנקה מוסמכת. אפשר להניק עם פטמות שטוחות במקרים רבים, וכדאי לנסות למצות את האפשרות הזו על פני שאיבה. יותר קל לשאוב כשיש רק ילד אחד בבית...
שיהיה בהצלחה!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אמהות לבני שנה עד שנתיים אשמח לעזרתכן | | | עינב |
17:29 19/05/2012 |
תגובה |
|
משתתפת יקרה שלום,
שמי עינב דרור סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה.
השאלונים שלפניך הינם חלק ממחקר שאני עורכת במסגרת העבודה הסמינריונית לקראת סיום התואר. מטרת המחקר היא לבחון את הקשר בין סגנון ההתקשרות של האם לבין התפתחות היכולת הרגעה עצמית ולבחון את הקשר בין אופן ההזנה של התינוק לבין סגנון ההתקשרות של האם. מחקר הפונה לאמהות מעל גיל 18 שלהן יש תינוק/ת בגיל 1-2.
אודה לך מאוד על תשובותיך לכמה שאלונים . מילוי השאלונים עשוי להמשך בין 10 ל-20 דקות, אין צורך למסור פרטים מזהים, ההשתתפות היא אנונימית ,בהתנדבות ותלויה ברצונך.
יש לסמן את התשובה הרלוונטית מבין האפשרויות המופיעות מתחת לכל שאלה.
ראוי להדגיש שהשאלונים אינם מכילים פריטים שאמורים להטריד או לגרום לתחושת אי נעימות. עם זאת, במידה ותרגישי אי נעימות כלשהי את רשאית לפרוש בכל שלב.
docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHhwMkE1bFNZMkVxRzVPTUI1Wi1LRGc6MQ#gid=0
אני מודה לך מאוד על שיתוף הפעולה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בת חודש | | | עדי |
22:29 17/05/2012 |
תגובה |
|
שלום,
בתי בת חודש כמעט, הנקה מלאה. עולה יפה מאוד במשקל (נולדה 3425, ירדה ל3055 בשחרור ועכשיו שוקלת 4100) ועושה המון פיפי. מאז הלידה יונקת זמן מאוד קצר (בין 5 ל15 דקות) וצד אחד כל הנקה (אחרי החלפת חיתול אני מחזירה אותה לאותו צד, אם היא מעונינת, זאת בעקבות המלצה של יועצת הנקה בעקבות ריבוי חלב ובעיות של גודש ודלקות חוזרות עם הבת הגדולה). יש לי כמה שאלות:
1- לפעמים מיד אחרי ההנקה או בסמוך לה, נשפך לה חלב מהפה ומהאף (לא פליטה אלא ממש חלב), ונראה כאילו הכמויות מאוד גדולות. לפעמים זה יוצא עם הגראפס ולפעמים אפילו לפני שאני מספיקה להרים אותה. איך אפשר למנוע את זה? מטריד בעיקר בלילה כשצריך להתחיל להחליף את כל הבגדים וזה מוציא אותה מהשינה לגמרי...האם להציע לה לינוק שוב אחרי שפולטת?
2- היא אוכלת בערך 10 ארוחות ביממה. בלילה, מתעוררת כל שעתיים (ביום יונקת כל שעתיים עד שלוש), היא לא בוכה, אלא מסתובבת במיטה ועושה קולות, האם להניק כל פעם במקרה כזה או לנסות להרדים בלי הנקה?
3- איך אפשר להוציא גראפס? אני מרגישה שמשהו מפריע לה, ומחזיקה על הכתף אבל זה לא יוצא, אני מפחדת לשנות תנוחות יותר מידי בגלל הפליטות...
תודה מראש,
עדי
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בת חודש | | | עדי יותם, IBCLC |
13:53 19/05/2012 |
|
|
ייתכן שעדיין יש עודף חלב משמעותי שגורם לפליטות. אני מציעה שתצרי קשר עם יועצת ההנקה, שמכירה את המקרה יותר לעומק, והיא תוכל להציע דרכים נוספות להקטנת הייצור מבלי לפגוע בהנקה.
אפשר לנסות לעשות הפסקות לגרפס עוד לפני שהיא מתנתקת מעצמה, ייתכן שזה יעזור.
אחרי שפולטת - אם רוצה לינוק שוב, לאפשר. אם לא מבקשת (בהנחה שיש עודף חלב) - אין צורך.
נסי מדי פעם להרדים בלי הנקה - אם היא רעבה (בהנחה שנולדה במועד, במשקל תקין ועולה היטב במשקל וכו') היא לא תחזור לישון.
יש כל מיני דרכים, נסי, מקסימום עוד קצת כביסה... לפעמים ליטוף או טפיחות עדינות על הגב יעזרו. שמרי על תנוחה זקופה ולא שתישען עם הבטן על הכתף.
בהצלחה!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
להציל את ההנקה | | | נעמי |
23:20 14/05/2012 |
תגובה |
|
שלום צלך אני כתבתי לך שאני מניקה מצד אחד ובנתיים זה היה בסדר אבל לאחרונה היה לי שבוע לחוץ עקב ניתוח לא שלי ובנוסף התחלתי לקחת פרימולט נור עקב דימומים עם כל זה אני רואה שהתינוק לא שבע ולא מרוצה הוא סוחט אותי ועצבני אני משתדלת לא להתפתות לתמ"ל למרות שזה נח כי ההנקה חשובה לי.
השאיבה גם היא קשה והגעתי ל160 במאמץ. (התינוק בן חצי שנה)
לענין הטיטולים אני לא כ"כ שמתי לב אבל יש מצב שהוא מרטיב פחות (אולי אני מדמיינת)
אני רוצה לקחת דברים שמגבירים חלב או לחילופין להגביר שאיבות למרות שזה מאד קשה לי כי יש לי עוד ילדים וגם שאני שואבת לוקח הרבה זמן להתמלא.
משהו שהתחלתי להקפיד זה יותר לשתות זה נקודה קשה אצלי.
אשמח אם תהיה לך תשובה מהירה וגם אם ידוע לך אולי הפרימולט לא טוב להנקה?
אם יש לך המלצה על משאבה חשמלית טוב אשמח גם אני עם אוונט ידנית.
תודה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
כאבים בהנקה | | | נורית |
22:17 09/05/2012 |
תגובה |
|
בתי בת שנה וחודש. עד עתה ינקה מצויין ולא היו בעיות. היא נהנתה ואני נהניתי. בימים האחרונים אני סובלת מאוד מכאבים עזים בזמן ההנקה בשני השדיים. אני נוטה לשייך את הכאב לתפיסת השד עם השיניים אבל חשוב לציין שהשיניים לא חדשות, אני כבר מניקה אותה זמן רב מאז יציאת השיניים והכל היה בסדר עד עתה, זה ממש עניין של הימים האחרונים. אני מאוד רוצה להמשיך להניק אותה אבל הכאב מאוד חזק. מה עלי לעשות? אשמח לקבל עצה. תודה רבה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מוכרת כרית הנקה MY BREAST FRIEND | |  | נועה |
20:01 01/05/2012 |
תגובה |
|
הי אני מוכרת את כרית ההנקה שלי.
במצב חדש לגמרי! כולל כיסוי. לפרטים לפנות אלי לאימייל.
בברכה, נועה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סוף הנקה לצמיתות?! | | | גיל |
10:37 30/04/2012 |
תגובה |
|
הבת שלי בת שנה כבר שבוע מסרבת ציצי. אין לי בעיה אם זה היא כבר גדולה וזה יותר ינוק לדעתי מאשר צורך, למעשה יש משהו שרציתי להתחיל לעשות וחיכיתי עד שהיא תסיים לינוק (הפחתת שיער לצמיתות) האם יש מצב שהיא תשנה את דעתה ותחזור לינוק או שזהו?!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בת חודש "כועסת" על השד ונרדמת | | | מיקי |
21:00 23/04/2012 |
תגובה |
|
שלום רב!
ביתי בת חודש יונקת שעות ארוכות, לא עולה במשקל. עברה ניתוח לשון קשורה לפני כשבועיים ללא כל שינוי. היא רואה את הציצי , נראה כאילו היא מאוכזבת או כועסת, קופצת אגרופים ומתנגדת וכאשר אני מצליחה לחבר אותה - נרדמת מיד. זה קורה ברמות רעב שונות והייתי כבר אצל יועצת הנקה מספר פעמים. אני קרובה מאד לוותר וממש לא רוצה. מה עוד יכול לעזור?
תודה!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
כועסת ונרדמת | | | עדי יותם, IBCLC |
21:04 23/04/2012 |
|
|
תינוק שלא עולה במשקל זה דבר מדאיג. איני יודעת מתי נפגשת אחרונה עם יועצות אך מציעה לך לדבר עם מי שכבר ראתה אתכן ויש לה תמונה מלאה יותר. לא יהיה אחראי לייעץ דרך האינטרנט במקרה זה.
בהצלחה!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הפסקת הנקה | | | ילי |
09:58 20/04/2012 |
תגובה |
|
שלום מניקה עוד מעט שנה הנקה אפשר להגיד מלאה כולל פעמיים בלילה יישן איתי אם לא מתעורר כ ל שלוש שעות בגיל הזה פחות משנה אני מפחדת שמתעורר מרעב ומציעה ניסיונות להרדים ללא ציציי מלוות בצעקות קורעות לב מה עושים איןןן לי רווחים בהנקה וגם אם יש אין חלב והוא כבר מושך תפיטמה זהו רוצה להפסיק קצת בלילה ולא רוצה תחליף חלב אפשר סויה או משהו אחר
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הפסקת הנקה | | | עדי יותם, IBCLC |
21:06 23/04/2012 |
|
|
לא ברור מה היית רוצה שיקרה. עד גיל שנה אכן תינוקות פעמים רבות מתעוררים מרעב. אם שינה משותפת מקילה עלייך - מה טוב!
משרד הבריאות לא ממליץ לתת סויה אלא במקרים מיוחדים. אפשר לנסות לעודד לאכול דברים משביעים בארוחת הערב - דגנים, קטניות, בשר ולהציע מים בלילה אם אכל ארוחת ערב טובה.
בהצלחה!
|
|
|