צור קשר
פורומים
פורום לידה
פריון
תזונה
אולטרסאונד
טרטולוגי
הריון בסיכון
יוגה
פונדקאות
הנקה
לידות בית
חדרי לידה
אפי-נו
תאומים
פוסטפרטום
אבהות
מתכונים
רצפת אגן
מנשאים
דיני עבודה
קריירה
תכנון פיננסי
גסטרו ילדים
שיניים ילדים
חינוך גיל רך
בטיחות
רפואה משלימה
כירופרקטיקה
ייעוץ להורים
פסיכולוגיית ילדים
חיתולי בד
נגד מילה
קלינאית תקשורת
מיניות
התפתחות תינוקות
ליווי התפתחותי
פסיכולוגיית פעוטות
פנג שווי
רופאים בכירים
חנות
אינדקס
פוסטפרטום
הצילו צירים
מאמרים חדשים
ראשי
חזרה לרשימת הפורומים
>>>
פורום ייעוץ הנקה עדי יותם IBCLC
מנהל/ת הפורום: עדי יותם IBCLC
הוספת תגובה להודעה
הוספת הודעה חדשה
שם הכותב:
דוא"ל:
הודיעו לי כשיתקבלו תגובות
הסתרת הדוא"ל בפורום
כותרת:
*
תוכן:
דפים פעילים:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
ארכיון
הודעה חדשה
מסרבת לחזור לינוק
נעמה
13:29
18/04/2012
תגובה
שלום רב,
ביתי בת 5 חודשים.עד גיל 3 חודשים ו-3 שבועות ינקה באופן מלא. כיוון שעברתי ניתוח, נאלצתי לגמול אותה ומגיל 4 חודשים התחלתי לתת לה בקבוק בין עם זה חלב שאוב ובין עם זה תמ"ל. במשך שבוע וחצי בזמן שהייתי מאושפזת טיפלה בה גיסתי ונתנה לה תמ"ל. כיוון שההתאוששות שלי מהניתוח הייתה מהירה מזו שציפיתי, החלטתי להחזיר לי את החלב, וע"י שאיבות מרובות וכדורי מוטיליום הוא אכן חזר.הבעיה היא, שביתי אינה מוכנה להתקרב לשד, היא רק מרגישה אותו או רואה אותו ומתחילה לבכות. ניסיתי ליצור קירבה ע"י מגע גוף לגוף, לטפטף לה חלב לפה כדי שתרגיש את הטעם וזה לא עזר. כרגע המצב הוא שבמשך 3.5 שבועות היא כבר לא יונקת ורק שותה מבקבוק. אציין כי אני שואבת ונותנת לה חלב אם בין ארוחה אחת לשתיים ביום .
שאלתי היא, האם יש דרך אכן להחזיר אותה להנקה אחרי הפסקה ממושכת שלא ינקה וכיצד עושים זאת?
כמו כן, אם היא שוקלת 7.5 ק"ג כמה תמ"ל אמורה לאכול ומה הכמות של חלב אם שאני אמורה לתת לה בארוחה- האם זה שווה לתמ"ל?
תודה רבה.
מסרבת לחזור לינוק
עדי יותם, IBCLC
21:13
23/04/2012
אפשר לנסות להניק כשהיא ישנונית, או באמבטיה משותפת. חשוב שלא יהיה לחץ סביב העניין - ניסיון אחד ליום-יומיים. אפשר גם אחרי חצי בקבוק. כדאי לעשות את ההאכלה מבקבוק פחות אטרקטיבית - במידת האפשר שימישהו אחר ייתן, לא לחמם, לא להאכיל בחיבוק אלא בצורה קורקטית יותר.
הכמות היומית שאמורה לאכול - 1,000-1,200 מ"ל ליממה, בין אם תמ"ל ובין אם חלב שאוב.
בהצלחה!
הנקה מצד אחד
נעמי
01:36
17/04/2012
תגובה
שלום יש לי בעיה חוזרת ונשנית זה כבר לידה שלישית
התינוק שלי בן חצי שנה ויונק טוב מצד ימין שם יש שפע חלב בתחילת השאיבה הייתי שואבת 120 מימין בקלות ו-60 משמאל בקושי
היתה לי תקופה עמוסה ערב פסח והחלב התמעט ובנתיים הוא לא מוכן להיות על צד שמאל בשום אופן הוא פשוט צורח כמה ימים הנחתי לו כשניסיתי לשאוב יצא לי משהו מזערי אחרי מאמץ לעומת כ-200 מצד ימין...
האם הוא משלים הכל מצד ימין או שעלי להתאמץ מאד להחיות שוב את השד השמאלי ע"י שאיבות חוזרות ונשנות עד העלאת כמות החלב??
שאלה שניה זאת לידה שלישית ועדיין לא מצליחה להניק בשכיבה הדבר מציק לי בעיקר בלילות שאז הוא מתעורר לי אפילו 3 פעמים ללילה וזה משגע אותי אני מתישבת וכו'. איפה אני יכולה ללמוד טכניקות יש לי חזה נופל ולא מסתדר לי אם אפשר עצות רק מהלילות בא לי לסיים את ההנקה
ושאלה שלישית מה אפשר לעשות שלא יקום ככה בלילה כל 3 שעות ולפעמים כל שעתיים... הוא כבר גדול! אני לא יכולה להוציא אותו מהחדר כי לא נראה לי שאני מסוגלת לקום עד אליו כל פעם לחדר אחר.
אשמח לתשובות
נעמי
הנקה מצד אחד
עדי יותם, IBCLC
21:17
23/04/2012
אם יש מספיק חיתולים רטובים והוא מרוצה אחרי הנקה מצד אחד, סימן שמספיק לו.
אפשר להגביר את הייצור בצד שמאל ע"י שאיבות "על ריק". לא ממושכות - אחרי שלא יוצא יותר כלום לשאוב עוד 2-4 דקות, ולראות אם אחרי כמה ימים כאלה הכמויות עולות.
הנקה בשכיבה - עקרונית שניכם אמורים לשכב זה מול זה על הצד. את יכולה לחבר בישיבה ואז לנסות לעבור בהדרגה לשכיבה של שניכם. קשה להסביר דרך האינטרנט, נסי לחפש סרטונים ביוטיוב. breastfeeding lying down
בגיל חצי שנה הגיוני לגמרי שיתעורר כל שעתיים שלוש להנקה... מצטערת אבל זה נורמלי. אפשר לנסות לנתק את הקשר בין הנקה להירדמות - לנתק אותו מהשד לפני שנרדם לגמרי ואז להרדים בליטוף/נדנוד/מוצץ.
בהצלחה!
כמות חלב שאוב בארוחה
פנינה
20:52
15/04/2012
תגובה
אני מנסה להבין כמה בערך תינוק אמור לקבל בכל ארוחה. מצד אחד כתובה בכל מיני מקומות נוסחה של 150 מ"ל לכל קילוגרם ליממה, מצד שני קראתי שאין שינוי בכמויות מגיל חודשיים ועד תחילת מוצקים - מה הנכון? הרי המשקל של התינוק כן משתנה בגיל הזה, לכן הנוסחה אמורה להניב כמות גדולה יותר ויותר. אודה על הבהרתך...
כמות חלב שאוב
עדי יותם, IBCLC
21:17
23/04/2012
תינוקות בכל גיל ומשקל לעתים נדירות יינקו יותר מ-120 לארוחה. הרכב החלב משתנה עם הגיל אך לא הנפח. הנוסחה היא עם "גג" של כליטר ליממה.
הנקה ודימום
עמית
21:33
11/04/2012
תגובה
שלום אני 6 שבועות לאחר לידה
והתחיל לי היום דימום... רוצה לציין שילדתי בלידה רגילה והדימום שלאחר הלידה נמשך שבועיים.
אני מניקה הנקה מלאה...
מזה הדימום הזה? האם מחזור? יכול להיות שהוא מופיע כל כך מהר? אני יודעת שאם מניקים הנקה מלאה אז לא מקבלים מחזור כל כך מהר...
מה הדבר אומר? שהתינוק שלי לא יונק מספיק? האם קיים קשר בין כמות החלב לעניין המחזור?
תודה רבה מראש...
www.starmed.co.il/forum-32/msg-3604178#ixzz1rlHkGJXa
סטארמד בריאות
הנקה ודימום
עדי יותם, IBCLC
21:18
23/04/2012
כדאי להתייעץ עם רופא נשים אך אם מדובר במחזור זה יכול להיות תקין ולא ישפיע על ההנקה. לעתים זה קורה כשאמהות נותנות בקבוק בלילה בשבועות הראשונים או כשהתינוק משום מה פותח רווחים גדולים בלילה...
שאיבה ביום הנקה בלילה
שמרית
21:33
09/04/2012
תגובה
שלום בני בן 3 וחצי חודשים, בימים האחרונים התחלתי לשאוב ביום ולתת בבקבוק מכיוון שיש לי עוד קטנה בבית ועכשיו חופש...
הוא התרגל לבקבוק ולא רוצה לינוק ביום אלא רק בלילה תוך שינה. השאלה שלי האם הנקה בלילה ושאיבה ביום ישמרו ויגדילו את כמות החלב לפי צורכי התינוק או האם כדי לחזור להנקה מלאה ולוותר על הבקבוק, אני רוצה לציין שעוד שבועיים אני חוזרת לעבודה כך שהוא יצתרך לקחת בקבוק שאוב ביום. תודה
ביסוס הנקה
נועה
03:48
08/04/2012
תגובה
בוקר טוב,
לפני 3 שבועות ילדתי תינוקת ואני בשלבי ביסוס הנקה.
רציתי להתייעץ לגבי מקרה שקרה היום.
התינוקת שתתה 100 CCחלב שאוב ולא היתה רגועה,
המשכתי בהנקות לסירוגין שעתיים ושראיתי שאינה נרגעת
נתתי לה 100CC תמ"ל והיא נרדמה ואני יצאתי לרבע שעה מהבית.
בזמן הזה היא התעוררה בצרחות ולא ניתן היה להרגיע אותה.
היא היתה נקייה, שבעה ובכל זאת צרחה.
כשבאתי כמובן נתתי לה ציצי ישר והיא ינקה חצי דקה ונרדמה
ל-5 שעות.
ושאלותיי,
1. איך יכול להיות שלאחר חלב שאוב ויניקה התינוקת היתה רעבה כדי לאכול מנה של תמ"ל?
2. האם הפתרון של ציצי כדי להירגע /להירדם יימשך כל עוד מניקים?כי אז היחידה שיכולה להרדים זו אני וזה תמיד יהיה תלוי שד גם מחוץ לבית? איך מרגילים תינוקת יונקת ששבעה להירדם ללא קשר לציצי?
ביסוס הנקה
עדי יותם, IBCLC
15:15
08/04/2012
מזל טוב, ואיזה יופי שאת מניקה!
קשה לדעת מה בדיוק קרה. לפעמים תינוקות מתקשים להירדם, מעודף עייפות או מסיבות אחרות כלשהן. מציצה מרגיעה וטעם מתוק מרגיע, ולכן הם יכולים לינוק או לאכול הרבה יותר ממה שהם צריכים - וקל להגיע לזה יותר כשאוכלים מבקבוק; בהנקה הזרם נעשה איטי יותר והמציצה לבדה מרגיעה, ללא אוכל מיותר.
מאוד עוזר ללמוד להניק בשכיבה בצורה בטוחה, בדרך כלל כך הם נרדמים ונשארים לישון זמן ארוך יותר, וגם אמא יכולה לישון תוך כדי.
כדאי גם לנסות שימוש במנשא שיהיה לך נוח ושיחקה תנוחת ערסול. התנוחה העטופה והתנועה שהתינוקות מקבלים מרגיעים אותם ומקילים על ההירדמות.
אולי קצת מוקדם לנתק את הקשר הנקה=הירדמות, אבל לצורך כך הספר "לישון בלי לבכות" מאת אליזבת פנטלי יכול לסייע ומתאר שיטה מפורטת לעשות זאת.
בהצלחה!
מאגר חלב
נטלי
23:11
06/04/2012
תגובה
היי עדי,
אני שואבת ומניקה במקביל.
אחרי 10 ימים מהלידה שאבתי 100 מל' די מהר.
כמה ימים אחרי אני בקושי מצליחה לשאוב 50.
מה יכולה להיות הסיבה?
מה ניתן לעשות כדי להגביר ייצור חלב?
ושאלה שנייה, האם מומלץ לישון עם חזיה בלילה
מאחר והחזה מלא וגדוש (אין טפטוף כל עוד אני בשכיבה)?
תודה
וחג שמח
מאגר חלב
עדי יותם, IBCLC
15:18
08/04/2012
היי נטלי,
את מתארת תופעה מוכרת, ככל שמניקים יותר לפעמים הגוף מתחיל להתעקש ולשחרר את החלב היקר בקלות רבה יותר לתינוק מאשר למשאבת פלסטיק מזמזמת... זה לא מעיד דבר וחצי דבר על כמויות החלב. כל עוד יש די חיתולים רטובים (5-6 ליממה, שתן שקוף) ויציאות (כמות מצטברת של 4 כפות לפחות ליממה, עד גיל חודש בערך) ועלייה תקינה במשקל, הכל בסדר.
אם אין די חיתולים רטובים/יציאות/עליה במשקל, מומלץ להיפגש בהקדם עם יועצת הנקה מוסמכת.
לגבי חזייה, עשי מה שנוח לך. לרוב האמהות נוח יותר בלי חזייה.
תחושת המלאות עוברת כעבור כמה שבועות - לפעמים אמהות מודאגות וחושבות שהדבר מעיד על ירידה בכמויות החלב, אבל זה תהליך טבעי - הגוף מייצר את עיקר הארוחה תוך כדי ולא מראש, אחרי כמה שבועות.
בהצלחה!
איך משלבים תמ"ל בלי לפגוע בהנקה?
שרון
20:04
05/04/2012
תגובה
אין לי מספיק חלב ואני מעוניינת לשלב תמ"ל אבל חשוב לי להמשיך להניק. האם אוכל לקבל עזרה בעניין?
תודה.
שילוב תמ"ל בלי לפגוע בהנקה
עדי יותם, IBCLC
15:20
08/04/2012
שאלת שאלה גדולה וצריך יותר פרטים כדי לענות. עקרונית עדיף שמישהו אחר ייתן את הבקבוקים, ולנסות במקביל לשאוב בכל/רוב הפעמים של ארוחות מבקבוק כדי להגביר את הייצור. רצוי שההאכלה מבקבוק תהיה עניינית ופחות כייפית לתינוק מאשר הנקה.
כדאי להיעזר בייעוץ פנים אל פנים כדי לבנות תכנית עבודה ולקבל טיפים רבים ושונים לעניין. בנוסף, הוצאתי לאחרונה מדריך לאמהות שואבות (מכוון לאמהות החוזרות לעבודה/לימודים אבל יכול להתאים לכל אמא ששואבת). פרטים נוספים עליו תוכלי למצוא כאן:
בהצלחה!
שאיבה
נטלי
10:11
01/04/2012
תגובה
שלום,
ילדתי לפני שבוע והתינוק מתקשה בתפיסה נכונה של הפיטמה
דבר שגורם לכאבים ואולי ליניקה פחות יעילה.
התחלתי לשאוב מאחר ואני אחרי ניתוח קיסרי ובבית תינוק נוסף ,מנסיון הנקה עם 2 ילדים ברגע שהיתה הנקה מלאה הם דרשו להיות עלי בלי קשר לרעב. נרדמים רק על ציצי ומשחקים עם הפיטמה כל שעות העירות אחרת הם חסרי שקט. ועוד מוקדם "להסביר" שציצי זה רק בשביל אכילה.
השאלה לגבי שאיבה: אני שואבת במהלך היום כמות של 80 מל' המספיקה לארוחה והתינוק מבקש בנוסף קצת ציצי אחרי, שוב לא מרעב אבל לפחות זה זמינות של מקסימום 10 דק'.
והשאלה שלי אחרי כל הפתיח: האם איכות החלב הנשאבת זהה לאיכות החלב ביניקה? בהנחה שהתינוק מקבל ארוחות של חלב שאוב בכמות גדולה ומשביעה ורגוע לפחות 3 שעות אחרי, האם זה שווה ערך להנקה לפי דרישה?
תודה על מענה
שאיבה
עדי יותם, IBCLC
19:04
05/04/2012
כל הכבוד על השאיבה! זה לא פשוט, ועוד כשיש שני ילדים נוספים בבית.
החלב דומה מאוד בשאיבה ובהנקה ישירה, ובוודאי שטוב אלף מונים מאשר תמ"ל. כיום ידוע שעשויים להיות הבדלים קטנים בגלל המידע שמגיע, כנראה, מהרוק של התינוק דרך פטמת האם אל גופה. באופן כללי, הגיוני להניח שמה שעושים בשיטה הטבעית שהטבע פיתח ושיכלל במשך מיליוני שנים, יהיה מדויק יותר מאשר באמצעות מכונות, אבל אם זו הבחירה שלך, כאמור, היא טובה בהרבה מאשר תמ"ל.
יש גם דברים אחרים - טכניקת היניקה, האכילה משני הצדדים (בד"כ מאכילים מבקבוק כשהתינוק נשען בקביעות על אותו יד) ועוד. אולי כדאי לשקול שוב חזרה להנקה, אם ניתן.
חג שמח ובהצלחה!
הנקה
נטלי
22:58
05/04/2012
אני רוצה להניק אבל לא יכולה להרשות לעצמי תינוק
ש"גר" על הציצי שלי כשיש עוד תינוק בבית ואני לבד
עם שניהם. כמו גם 3 קימות לפחות בלילה (מחברותיי אני רואה את התופעה הזו גם אחרי גיל שנה) בעוד שהגדול אצלי נגמל בגיל 5 ח' והתינוק קם רק פעם אחת לאכול.
לא פותח פה גדול מספיק
חנה
14:35
28/03/2012
תגובה
בני בן כמעט חודשיים.
אני מניקה אותו מהשבוע השלישי לחייו (בשבועיים הראשונים שאבתי והוא אכל מבקבוק), ועדיין זה מאוד כואב בפטמות. כאב חד כל פעם שהוא תופס. חשוב לציין שאחרי כ5 דק' הכאב יורד והוא אוכל מספיק (עולה יפה במשקל), אבל הפטמות נשארות פצועות וכואבות לכל היום.
למיטב הבנתי זה ככל הנראה בגלל שהוא לא פתח את הפה מספיק גדול. בשבוע האחרון נסתי להכריח אותו לפתוח את הפה יותר אבל ללא הצלחה. אחרי מלחמה עיקשת של זמן ממושך בשלב מסוים הוא פשוט מתייאש מרוב עייפות ונרדם, (ואז אני מוותרת לו ונותנת לו לאכול גם בלי לפתוח פה מספיק גדול ושוב כואב לי).
מה עושים, כיצד מרגילים אותו לפתוח פה גדול (יש תרגילים?)? והאם אחרי כל כך הרבה זמן זה בכלל אפשרי לתקן את ההרגלים שהוא רכש?
לא פותח פה גדול מספיק
עדי יותם, IBCLC
19:04
05/04/2012
לא פותח פה גדול מספיק
עדי יותם, IBCLC
19:08
05/04/2012
אם הפצעים לא עוברים כ"כ הרבה זמן, אולי כדאי לקבל משחה לטיפול בהן מרופא משפחה.
נסי להניק כאשר:
* יש תמיכה טובה מתחת לישבן של התינוק ומתחת ליד שלך התומכת בתינוק;
* רצוי שהישבן יהיה קרוב יותר לגופך מאשר ראשו של התינוק;
* עזרי לתינוק להטות מעט את הראש אחורה, כך שהסנטר נוגע בשד והאף - לא;
* דגדגי בעזרת הפטמה *מעל* לשפה העליונה של התינוק עד שיפתח פה גדול, ואז נסי להכניס במהירות את הפטמה מתחת לחניכיים העליונים שלו, ולא למרכז הפה.
לחלופין- הורידי חולצה וחזייה, הפשיטי גם את התינוק עד לחיתול והניחי אותו עלייך כשאת בחצי-שכיבה (אם ילדת בלידה רגילה, רוב הסיכויים שהניחו אותו כך עלייך לאחר הלידה). כסי את שניכם בשמיכה. רגליו של התינוק פונות לעבר המפשעה שלך - לא שוכב לרוחב גופך אלא יותר לאורכו. אפשרי לתינוק להישען על כפות ידיו וחזהו צמוד לגופך.
הרבה פעמים בתנוחה זו תינוקות יוכלו להתמצא טוב יותר ולהגיע לפטמה עם פחות כאבים.
אם את עדיין מתקשה, כדאי להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת שתעזור לך.
דפים פעילים:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
ארכיון