|
|
|
|
|
|
|
|
|
תשובות לילדה עם הבכי בלילה | | | שגית |
12:59 04/06/2012 |
תגובה |
|
הילדה ישנה במיטת תינוקות מרווחת, והמזרן תקני.הסיבה שהיא בחדר שלנו היא בגלל שבגיל שלושה חודשים גילו לה מחלה בלב שנקראת קרדיומופטיה-מחלה שיכולה לגרום לעיכוב בהתפתחות(הרופאים אמרו לנו שזה לא כואב לה או בכלל לא משפיע עליה מבחינת כאב). אז העדפנו שהיא תהיה קרובה אלינו שחס וחלילה לא יקרה משהו ולא נהיה מודעים- זה היה לבטחון שלנו ושלה.הילדה מאוד עקשנית תכונה שמתגלה יותר ויותר ככל שהזמן חולף. מבחינת התפתחות היא עומדת ותופסת בחפצים והולכת, עומדת לבד ממש שנייה שתיים ונופלת. מבחינת אירועים בחייה אין משהו מיוחד.בנוסף היא נמצאת בפעוטון עם עוד כ-12 ילדים. מבחינת שנת צהריים היא ישנה בערך כשעה שעה וחצי בגן, ואז היא ערה עש שמונה שמונה וחצי ונרדמת.
כל הזמן שהיא הייתה מתעוררת ועושה רעשים הייתי קמה ומביאה לה את המוצץ והיא הייתה חוזרת לישון. עכשיו זה נהיה הרבה יותר היא ממשיכה לבכות כשהיא קמה בלילה למרות שאני נותנת לה מוצץ או מים ואז כשהיא נרדמת עובר עוד חצי שעה ועוד פעם היא קמה.אני לא יודעת אם זה פשוט בגלל שהיא צמאה או רוצה את אמא לידה..אני חושבת על להעביר אותה לחדר שלה אבל מאוד מפחדת..הן בגלל המחלה והן בגלל שגם אנחנו התרגלנו שהיא קרובה אלינו אם היא תהיה בחדר נוסף זה כאילו חסר ממני חלק..וגם בגלל שהיא סומכת עלינו שנהיה לידה. מה עליי לעשות? ואיך אני יכולה למנוע את ההתעוררויות שלה בלילה זה מאוד קשה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שגית, כמה חשוב ששאלתי וכמה חשוב שהוספת מידע על הילדה ועליכם. יש לשער שהדברים קשורים זה בזה. | | | דרורית אמיתי-דרור |
21:17 07/06/2012 |
|
|
בלי להיכנס לעניינים בריאותיים (אין לי ידע בתחום, כמובן) אני מציעה שקודם כל תפתרו את עניין הלינה המשותפת.
בררו עם מרפאת הילדים האם בטוח ונכון (מבחינת הבריאות) להעביר אותה לחדר משלה.
אם תקבלו לכך אישור רפואי - כיתבו שוב ונחשוב על ההמשך.
בהצלחה ובבריאות,
דרורית אמיתי-דרור
מומחית לגיל הרך
יועצת להורים ולאנשי חינוך
0522322420
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אני מחכה לתשובה בבקשה מאוד נואשת... | | | מור |
21:00 30/05/2012 |
תגובה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סרבנית מקלחת | | | מור |
08:42 30/05/2012 |
תגובה |
|
בתי בת השנה וארבע סרבנית מקלחת בצורה טרומאטית ,הכל התנהל קשורה עד לפני שבוע הבעיה היא שעד לא מזמן קילחתי אותה באמבטיה הקטנה ואז ביום אחד נכנס לה הסבון לעיניים ומאז היא בטרואמה,ניסינו להעביר אותה למרלחת הגדולה בתוך כיסא
היא מסרבת ומשתוללת ובוכה ,ניסינו לגרות אותה עיי"בובה שעושה אמבטיה בגיגית וגם זה לא צלח, לקחנו אותה לבריכה ואז הכנסנו אותה ישירות וגם זה לא צלח ,אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות ? החפיפות הם כמובן יום כן יום לא ,ואמבטיה זה משהו מאיים ...
קנינו בריכה וגם ללא מים היא מסרבת להכנס,
מה עושים מיואשת
דרך אגב ניסיתי גם להיכנס איתה וגם זה לא צלח
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
כמה עקרונות חשובים: | | | דרורית אמיתי-דרור |
22:17 30/05/2012 |
|
|
1. לא להיות נואשת. להרגיע קודם כל את עצמך. לא קרה אסון. (כשראיתי את הפניה השניה שלך חשבתי לרגע שמדובר במשהו באמת קשה וטראגי...).
הנואשות והלחץ שלך לא מוסיפיפ לאווירה ולרגיעה ולא עוזרים לילדונת.
2.לא להיאבק בה. לקחת פסק זמן ולהרגיע את כל הרוחות (הפעם אני מתייחסת בעיקר לילדה).למשל: לנקות אותה עם מטלית / מגבת לחה משך כמה ימים.
מה שעשית כניסיונות חזרה לשיגרה (בובה... יחד איתה...) הם כיוון טוב. נסי שוב בעוד כמה ימים - ולאט לאט. בלי לחץ.
אני גם מציעה לרחוץ אותה בתוך גיגית קטנטנה (ממשל מיכל קטן) כשלב מעבר.
3. לדבר איתה על "זה היה לא נעים. נבהלת. פחדת....עכשיו נעשה הכל שיהיה נעים. אמא נזהרת שלא יכנסו מים לעינים"....
מבטיחה לך שהכל יסתדר בעניין זה.
סבלנות. מותר לה להיבהל ולהירתע מהחוויה שהפחידה אותה.
דרורית אמיתי-דרור
מומחית לגיל הרך
0522322420
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אמא נואשת: היית כל כך נואשת. מה קורה עכשיו? מה שלומך? מה שלום הילדה? המקלחת? משהו? תגובה??? | | | דרורית אמיתי-דרור |
21:13 07/06/2012 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בכי בלילה | | | שגית |
08:54 29/05/2012 |
תגובה |
|
שלום
הילדה שלי הת שנה וחודשיים ובלילה היא ישנה בלול ליד המיטה שלנו ההורים. בחודשיים האחרונים הילדה קמה כל הזמן בלילה. היא קמה בוכה קצת וחוזרת לישון כשאני קמה אליה ומביאה לה מוצץ.ההתעוררויות האלו מתחילות הפכו להיות כל חצי שעה ולאחרונה היא קמה ועומדת ונשארת ערה ליותר זמן. העניין מאוד קשה לי. מה עליי לעשות? האם עליי להעביר אותה לחדר משלה? לא לקום אליה בלילה?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
האם תוכלי לפרט (אני אעזור ברשימה ראשונית של שאלות): | | | דרורית אמיתי-דרור |
22:08 30/05/2012 |
|
|
למה היא ישנה בלול? מה פירוש לול? מיטה קטנטנה? מזרון תקני? האם יש לה מרחב מספיק?
למה בחדר שלכם? האם יש סיבה מיוחדת? נוחות שלכם?
מה עוד מאפיין את הילדה?האם יש אירועים בחייה שראוי לציין כמו: שינויים שעברה, התפתחויות של הזמן האחרון (התחילה ללכת, למשל...).
מה קורה בשנת הצהרים? האם היא במסגרת חוץ-ביתית (פעוטון...)? ממתי? מה קורה שם עם השינה?
איך הגבתם עד עתה?
האם היא בריאה?
ועוד....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תשובות | | | שגית |
08:19 31/05/2012 |
|
|
הילדה ישנה במיטת תינוקות מרווחת, והמזרן תקני.הסיבה שהיא בחדר שלנו היא בגלל שבגיל שלושה חודשים גילו לה מחלה בלב שנקראת קרדיומופטיה-מחלה שיכולה לגרום לעיכוב בהתפתחות(הרופאים אמרו לנו שזה לא כואב לה או בכלל לא משפיע עליה מבחינת כאב). אז העדפנו שהיא תהיה קרובה אלינו שחס וחלילה לא יקרה משהו ולא נהיה מודעים- זה היה לבטחון שלנו ושלה.הילדה מאוד עקשנית תכונה שמתגלה יותר ויותר ככל שהזמן חולף. מבחינת התפתחות היא עומדת ותופסת בחפצים והולכת, עומדת לבד ממש שנייה שתיים ונופלת. מבחינת אירועים בחייה אין משהו מיוחד.בנוסף היא נמצאת בפעוטון עם עוד כ-12 ילדים. מבחינת שנת צהריים היא ישנה בערך כשעה שעה וחצי בגן, ואז היא ערה עש שמונה שמונה וחצי ונרדמת.
כל הזמן שהיא הייתה מתעוררת ועושה רעשים הייתי קמה ומביאה לה את המוצץ והיא הייתה חוזרת לישון. עכשיו זה נהיה הרבה יותר היא ממשיכה לבכות כשהיא קמה בלילה למרות שאני נותנת לה מוצץ או מים ואז כשהיא נרדמת עובר עוד חצי שעה ועוד פעם היא קמה.אני לא יודעת אם זה פשוט בגלל שהיא צמאה או רוצה את אמא לידה..אני חושבת על להעביר אותה לחדר שלה אבל מאוד מפחדת..הן בגלל המחלה והן בגלל שגם אנחנו התרגלנו שהיא קרובה אלינו אם היא תהיה בחדר נוסף זה כאילו חסר ממני חלק..וגם בגלל שהיא סומכת עלינו שנהיה לידה. מה עליי לעשות? ואיך אני יכולה למנוע את ההתעוררויות שלה בלילה זה מאוד קשה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שגית, | | | דרורית אמיתי-דרור |
21:21 07/06/2012 |
|
|
כמה חשוב ששאלתי וכמה חשוב שהוספת מידע על הילדה ועליכם. יש לשער שהדברים קשורים זה בזה. בלי להיכנס לעניינים בריאותיים (אין לי ידע בתחום, כמובן) אני מציעה שקודם כל תפתרו את עניין הלינה המשותפת.
בררו עם מרפאת הילדים האם בטוח ונכון (מבחינת הבריאות) להעביר אותה לחדר משלה.
אם תקבלו לכך אישור רפואי - כיתבו שוב ונחשוב על ההמשך.
בהצלחה ובבריאות,
דרורית אמיתי-דרור
מומחית לגיל הרך
0522322420
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אמהות לבני שנה עד שנתיים אשמח לעזרתכן | | | עינב |
17:32 19/05/2012 |
תגובה |
|
משתתפת יקרה שלום,
שמי עינב דרור סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה.
השאלונים שלפניך הינם חלק ממחקר שאני עורכת במסגרת העבודה הסמינריונית לקראת סיום התואר. מטרת המחקר היא לבחון את הקשר בין סגנון ההתקשרות של האם לבין התפתחות היכולת הרגעה עצמית ולבחון את הקשר בין אופן ההזנה של התינוק לבין סגנון ההתקשרות של האם. מחקר הפונה לאמהות מעל גיל 18 שלהן יש תינוק/ת בגיל 1-2.
אודה לך מאוד על תשובותיך לכמה שאלונים . מילוי השאלונים עשוי להמשך בין 10 ל-20 דקות, אין צורך למסור פרטים מזהים, ההשתתפות היא אנונימית ,בהתנדבות ותלויה ברצונך.
יש לסמן את התשובה הרלוונטית מבין האפשרויות המופיעות מתחת לכל שאלה.
ראוי להדגיש שהשאלונים אינם מכילים פריטים שאמורים להטריד או לגרום לתחושת אי נעימות. עם זאת, במידה ותרגישי אי נעימות כלשהי את רשאית לפרוש בכל שלב.
docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHhwMkE1bFNZMkVxRzVPTUI1Wi1LRGc6MQ#gid=0
אני מודה לך מאוד על שיתוף הפעולה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
יהי נחמד אם תתפנו לענות. רוצה רק להבהיר שאין קשר בינינו למרות השם הזהה ואינני מכירה את הסטודנטית או את עבודתה. שיהיה בהצלחה! | | | דרורית אמיתי-דרור |
20:56 24/05/2012 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אמהות לבני שנה עד שנתיים אשמח לעזרתכן | | | עינב |
17:31 19/05/2012 |
תגובה |
|
משתתפת יקרה שלום,
שמי עינב דרור סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה.
השאלונים שלפניך הינם חלק ממחקר שאני עורכת במסגרת העבודה הסמינריונית לקראת סיום התואר. מטרת המחקר היא לבחון את הקשר בין סגנון ההתקשרות של האם לבין התפתחות היכולת הרגעה עצמית ולבחון את הקשר בין אופן ההזנה של התינוק לבין סגנון ההתקשרות של האם. מחקר הפונה לאמהות מעל גיל 18 שלהן יש תינוק/ת בגיל 1-2.
אודה לך מאוד על תשובותיך לכמה שאלונים . מילוי השאלונים עשוי להמשך בין 10 ל-20 דקות, אין צורך למסור פרטים מזהים, ההשתתפות היא אנונימית ,בהתנדבות ותלויה ברצונך.
יש לסמן את התשובה הרלוונטית מבין האפשרויות המופיעות מתחת לכל שאלה.
ראוי להדגיש שהשאלונים אינם מכילים פריטים שאמורים להטריד או לגרום לתחושת אי נעימות. עם זאת, במידה ותרגישי אי נעימות כלשהי את רשאית לפרוש בכל שלב.
docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHhwMkE1bFNZMkVxRzVPTUI1Wi1LRGc6MQ#gid=0
אני מודה לך מאוד על שיתוף הפעולה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חרדה של בת 4.5 | | | מיכל |
12:17 17/05/2012 |
תגובה |
|
שלום,
בתי בת 4.5, היום אחה"צ ירדנו לגינה וראינו הרבה ילדים מהגן, הם התחילו לשחק והבנים טיפסו על המגלשות הסגורות מבחוץ כך שיכלו ליפול ממקום די גבוה , האמהות שלהן ישבו בצד ודיברו ולעיתים צעקו לילדיהן- רדו אני לא מרשה, אבל רוב הזמן היו עסוקות ביניהן.
בתי חשבה שהם עושים משהו מסוכן והתחילה לבכות כי הם יכולים ליפול ולהפצע ורצתה ללכת ולהגיד לאמהות (שישבו לא רחוק ויכלו לראות הכול) שהילדים שלהם עושים משהו מסוכן.
הרגשתי שהיא ממש במצוקה, הלכנו משם וניסיתי להסביר לה את המצב כדי שתרגע.
לצערי זו לא הפעם הראשונה שהיא מפחדת שלאחרים יקרה משהו זה קרה גם בל"ג בעומר ליד המדורות.
אשמח לדעת מה אני צריכה להגיד לה במקרים מעין אלו, רק לאחרונה נתקלתי בפחד שכזה אצלה.
תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
קשה לייעץ מה לומר לילדה בלי להבין למה היא חרדה. | | | דרורית אמיתי-דרור |
13:13 19/05/2012 |
|
|
מציעה שתרחיבי קצת יותר לגבי הילדה וכן שתשוחחי עם הגננת ותשמעי אם גם בגן היא מביעה חרדות, מתי? איך? מה מרגיע אותה?
יש הרבה שאלות שכדאי לברר - והראשונות ביותר הן:
האם מדובר בתופעה של התקופה האחרונה בלבד?
איזה התנהגויות נוספות בולטות בעיניך או השתנו?
מה השתנה בעולמה של הילדה (לידת אח.... מעברים....תחושה של חוסר רצף....)?
האם היא נרגעת ומתאוששת או "סוחבת" את החרדה גם אחרי שאת מדברת איתה, מרגיעה, עוברת איתה לפעילויות אחרות...?
דרורית אמיתי-דרור
מומחית לגיל הרך
0522322420
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בכי של ילדה בת שנה וחודש | |  | שגית |
13:41 13/05/2012 |
תגובה |
|
שלום
יש לי ילדה בת שנה וחודש.שמה סיון והיא בת בכורה וראשונה.
בשלושה ארבעה חודשים האחרונים הילדה בוכה בכל פעם שאנו נמצאים בחברה של אנשים , אם זה דודים או חברים או בכלל בחברת קהל.(אם אנחנו בבית היא משחקת לבדה עם משחקים ומעסיקה עצמה ולעמים באה אלינו ההורים לשחק או סתם לקבל חיבוק).
הילדה לא רוצה ללכת לאף אחד מלבד אבא או אמא. לא מוכנה להסתכל על סבא וסבתא שלא נדבר על להרים אותה. הם צריכים לעבוד קשה בשביל שהיא תתחיל להתייחס אליהם . המצב יוצר המון אי נעימות והמון חששות שלי כאמא שאולי אני מגדלת אותה או מפנקת אותה או שעושה משהו לא נכון בגידול שלה.
הבכי שלה הוא לרוב ללא דמעות וזה נראה מעין חיצונית כאילו זה פינוק.
וגם אם הסבא הסבתא או הדודים מרימים אותה ואני לא מתייחסת בהתחלה אז היא מתחילה לבכות עם דמעות.
מה עליי לעשות זה מאוד מתסכל אותי שאולי אני עושה משהו לא בסדר.
שגית
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
על פניו נראה שהכל בסדר והילדונת פשוט בשלב של חרדת זרים. זה טבעי וצפוי בגילה. יחד עם זאת: חשוב לעקוב | | | דרורית אמיתי-דרור |
21:46 13/05/2012 |
|
|
ןלוודא שהדבר חולף בעוד כמה שבועות-חודשיים ושהיא מסתגלת גם ל"זרים".
אם לא יחלוף - כתבי שוב.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מוסיפה: | | | דרורית אמיתי-דרור |
21:52 13/05/2012 |
|
|
במחשבה נוספת ארצה לדעת יותר על הילדה: האם היא בגן? מה קורה שם? האם היו אירועים מיוחדים בזמן האחרון?
את מספרת שזו תופעה של כשלושה חודשים. למה זה עכשיו מטריד אותך יותר? האם משהו השתנה ? החריף? מה השתנה?
דרורית אמיתי-דרור
מומחית לגיל הרך
0522322420
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תשובה | | | שגית |
14:22 14/05/2012 |
|
|
הילדה בגן מגיל חצי שנה, לפי מה שהגננת מתארת היא אוכלת יפה, משחקת עם הילדים , ישנה בין שעה לשעה וחצי ביום. אירועים מיוחדים לא היו. פשוט במהלך השלושה חודשים זה הלך והחריפ התגובה של הילדה. בקרבת אנשים -דודים,סבא וסבתא, חברים היא בוכה. לעיתים גם בבית אם אני רק הולכת לחדר היא ישר מתחילה עם ה"יללות" (לא בכח אבל כאילו משהו מפריע לה).אני לא יודעת לפרש מה עובר עליה וזה מתסכל אותי..איך אני מרגילה אותה וגורמת לה להבין שאמא הלכה רגע והיא כבר חוזרת או שליד אנשים לגרום לה להבין שאני לידה ואין שום סיבה לבכות.
דבר נוסף שרציתי לשאול.. בשבוע האחרון היא התחילה להתעורר המון בלילה.פשוט בוכה מתוך שינה או שמתעוררת ובוכה חמש עשר דקות ואח"כ חוזרת לישון.ביומיים האחרונים היא ממש צורחת,לא רוצה מוצץ לא רוצה לשתות, פשוט בוכה. אין לי מושג מה קרה לה פתאום (יכול להיות שהיא מוציאה שיניים?)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אני לא "שומעת" במה שאת כותבת משהו מדאיג - אבל אם התופעה לא תעבור בעוד חודש-חודשיים יהיה כדאי להתייעץ מקצועית | | | דרורית אמיתי-דרור |
13:16 19/05/2012 |
|
|
בינתיים - היי רגישה כלפיה, הרגיעי (וגם כבדי את הפחד שלה. אל תבטלי אותו!) - וחכי.
אני משערת שהדברים יסתדרו מעצמם ולא יהיה צורך בשום התערבות נוספת בעניין זה.
דרורית אמיתי-דרור
מומחית לגיל הרך
יועצת להורים ולאנשי מקצוע
0522322420
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
"לא רוצה ללכת לגן" | | | רעות |
11:52 13/05/2012 |
תגובה |
|
שלום, אני אמא לילדה בת שנתיים ותשעה חדשים ולתינוק בן חמישה חדשים. מאז שחזרתי לעבודה( לציין שאני עובדת משמרות ככה יוצא שהיא לא רואה אותי בערך פעמיים בשבוע במשך היום כולו) קשה לה מאד ללכת לגן, היא בוכה, מסרבת להתלבש וכשאנחנו מגיעות לגן היא אוחזת בי בכל הכוח שלא אלך. אותו דבר קורה כשבעלי לוקח אותה, שגם אותו היא לא רואה במשך השבוע.
עד עכשיו הכל היה בסדר, היא הייתה הולכת לגן בשמחה. מה אני יכולה לעשות בשביל להקל עליה את הפרידה? ניסיתי לתת לה ממתק קטן לדרך אבל היא בכל זאת בוכה. מה עוד אפשר לעשות?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אני חושבת שיש דברים שכדאי לחשוב עליהם מחדש ואולי לארגן, במסגרת האפשר, לו"ז קצת אחר. | | | דרורית אמיתי-דרור |
21:50 13/05/2012 |
|
|
אם הבנתי נכון את התיאור שלך - אין משהו מאד קבוע במפגשים שלה איתך ועם אביה (היא לא רואה אותו משך כל השבוע??) ובנוסף נולדה לה אחות והיא כנראה במצוקה.
שווה התייעצות עם מישהו חיצוני.
אולי כדאי להתחיל בשיחה עם היועצת של הגן - ולראות איך הדברים מתפתחים.
בהצלחה!
דרורית אמיתי-דרור
מומחידת לגיל הרך
0522322420
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הורים יקרים- אשמח לעזרה במילוי שאלון קצר | | | ענתי |
11:05 08/05/2012 |
תגובה |
|
הורים יקרים שלום רב,
שמי ענת מאיר ובמסגרת עבודת הגמר בלימודי תואר השני ביעוץ חינוכי אני מבצעת מחקר בנושא הורות וזוגיות.
אשמח אם תסייעו לי במילוי שאלון קצר ואנונימי,
למי מכם שיש זמן :)
הקישור לשאלון-
docs.google.com/a/mazon-izun.com/spreadsheet/viewform?hl=iw&formkey=dHV1UE5qQ0N2bXhzTENtX05uM2tqeWc6MQ#gid=0
תודה רבה על העזרה!!!!
אשמח לענות על שאלות anatmayer3@gmail.com
תודה, ענת.
|
|
|