|
|
|
|
|
|
|
|
|
ברוכים הבאים לפורום רצפת האגן | |  | סיון נבות |
11:37 02/07/2011 |
|
|
ברוכים הבאים לפורום שיקום רצפת האגן. השיקום הפיזיותרפי של רצפת האגן מטפל בבעיות שונות, ביניהן בעיות בשליטה בשתן, צואה או גזים, צניחות של איברי האגן (דוגמת צניחת שלפוחית שתן, רחם, או רקטום), כאבים כרוניים באזור האגן, הרקטום, או הנרתיק, קושי במתן שתן או צואה, עצירות, כאבים בקיום יחסי מין ועוד.
הפרעות בתפקוד רצפת האגן קיימות אצל שני המינים, נשים וגברים, אך שכיחות יותר בקרב נשים. השכיחות בקרב נשים רבה יותר בקרב נשים שילדו, ועם העליה בגיל.
בעיות ברצפת האגן יכולות לפגוע מאוד באיכות חייהם של הסובלים מהן בתחומים רבים, דוגמת התפקוד החברתי, התפקוד המקצועי, התפקוד המיני והדימוי העצמי. למרות נפיצות התופעה והפגיעה באיכות החיים, עדיין קיים טאבו סביב הנושא ורבים מן הסובלים אינם פונים לייעוץ רפואי או לטיפול, בשל מבוכה הכרוכה בכך או בשל חוסר בידע אודות אפשרויות האבחון והטיפול.
אתם מוזמנים ומוזמנות להתגבר על מחסום הבושה להפנות שאלות בנושאים הנ"ל ולשבור את קשר השתיקה סביב הנושא הרגיש
מידע כתוב נוסף תוכלו למצוא באתר האינטרנט שלי בכתובת: www.physiotherapy.co.il " target="_new">www.physiotherapy.co.il">www.physiotherapy.co.il
בברכת בריאות שלמה,
סיון נבות,
מומחית בפיזיותרפיה לרצפת האגן (נשים וגברים)
www.physiotherapy.co.il " target="_new">www.physiotherapy.co.il">www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ריפיון בנרתיק לאחר לידה | | | אפרת |
22:40 23/10/2011 |
תגובה |
|
ילדתי לפני חצי שנה, לידה שנייה תינוק במשקל 4 ק"ג. היו קרעים ספונטניים (דרגה 1), ואני מניקה.
אציין כי בלידה הקודמת היה חתך חיץ ובעקבותיו הייתי בטיפול פיזיותרפי (פרטי) קצר עקב תחושת כאב ביחסי מין- ההתאוששות הייתה מלאה וחזרתי לתפקוד מיני נורמאלי בתוך חצי שנה.(גם אז הנקתי עד גיל שנה ועשר)
הפעם תחושת הריפיון בנרתיק וגם בבטן (רחב בטני די חלש כפי הנראה, היציבה שלי באופן כללי רפויה) שמלווה אותי אינה משתנה (אין כאבים, יש שליטה בצרכים, אני יכולה לעצור זרם שתן אם כי יש תחושה של יכולת נמוכה להתאפק לאורך זמן אם יש צואה). פיזיותרפיסטית של קופ"ח אבחנה קריסה של הקיר הקדמי של הנרתיק ואמרה שעם הזמן יבוא שיפור ונתנה לי תרגילים בסיסיים שאני מכירה.
האם יש טיפול פיזיותרפי שיכול לסייע? האם פשוט להתאזר בסבלנות?
תודה על הנכונות להשיב בפורום
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ריפיון אחרי לידה | |  | סיון נבות |
15:23 24/10/2011 |
|
|
שלום אפרת,
אכן ניתן לבצע תרגול מתאים שכולל תרגול של רצפת האגן, אך חייב לבוא יחד עם תרגול של דופן הבטן והסרעפת. תוצאות בהחלט יופיעו (תחושת הכובד והרפיון ילכו ויפחתו) אך זה כמובן דורש תרגול אינטנסיבי שלך בבית. חזרי אל הפיזיותרפיסטית המטפלת שלך להמשך טיפול-תרגול.
שתהיה התאוששות קלה,
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בהריון | | | מירב |
20:40 22/10/2011 |
תגובה |
|
שלום סיון,
יש לי חשש שאולי יש צניחה של הרחם, אני בתחילת חודש חמישי.
האם יש אפשרות לבדוק את הדבר בשלב בו אני נמצאת?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
צניחה של הרחם | | | סיון נבות |
15:18 24/10/2011 |
|
|
שלום מירב,
בחודש חמישי הרחם הוא איבר חוץ אגני (כלומר בולט אל מעל עצם החיק (זו שמאחורי שיער הערווה) כך שגם אם ממש רוצים, הוא לא יכול לצנוח. סביר להניח שתחושות הכובד שאת חשה מקורן בחולשה של רצפת האגן (האופיינית למצב הריון בשל הכובד המיכאני של ההריון וכן בשל המצב ההורמונלי) או בשל צניחה של איבר אחר - שיכולה להיות גם צניחה פיזיולוגית - שוב בשל המצב ההריוני.
כדי להיבדק, את יכולה לפנות אל רופא אורוגינקולוג, אם כי מבחינת ההתנהלות, הדבר היחיד שתוכלי כרגע לעשות כדי לשפר את המצב הוא רק תרגול לשיקום רצפת האגן במסגרת טיפול פיזיותרפי שיקומי.
המשך הריון קל,
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סיוון את מטפלת בבעיות של מפרקי אגן? | | | שרית |
19:05 10/10/2011 |
תגובה |
|
זאת אומרת אני עדיין מרגישה שעצם הסקרום אצלי מסתובבת...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אכן מטפלת | | | סיון נבות |
19:13 10/10/2011 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
היי סיוון | | | שרית |
09:37 11/10/2011 |
|
|
ראית כמה חודשים יותר נכון כבר שנה+ אני סוחבת את הבעיה הזאת? רציתי לשאול אם הטיפול במפרקים של האגן נעשה ללא שרירי רצפת אגן (עם המכונה) ביופידבק, ומה עם עצם הסקרום? סליחה על כל השאלות אני הולכת מרופא לרופא ואף אחד לא יודע מה לעשות...
אני אנסה להגיע אלייך לא יהיה קל הם לא מפנים לתל השומר כל כך בקלות יום טוב...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שכחתי לכתוב עצם סקרום לא יציבה ו ... | | | שרית |
09:48 11/10/2011 |
|
|
כשאני שוכבת על הגב אני ממש ארגיש שמפרקי הסרואיליאק לא מחזיקים בחיבור שבין הגב לתחתון לאגן... בתכנון יש עוד שני רופאי אורטופדיה ומרפאת כאב אני לא מוכנה להשלים עם המצב שלי ממש כמו בת 80... :(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
איך מבצעים את הטיפול | |  | סיון נבות |
16:14 17/10/2011 |
|
|
שלום שרית,
הטיפול המפרקי האגן לא חייב לכלול טיפול פנימי ברצפת האגן, תלוי מה התלונות ומה מוצאים בבדיקה - בכל אופן לא חובה שתהיה מעורבות של ביופידבק.
בריאות שלמה,
סיון נבות,
מומחית בפיזיותרפיה לרצפת האגן (גברים ונשים)
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סיוון שלחתי לך הודעה למייל ... :) | | | שרית |
14:12 27/10/2011 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
צניחת רחם | | | סיגל |
18:30 03/10/2011 |
תגובה |
|
אני בת 37 וללא הריונות בעברי (כן מתכננת בעתיד) בחדשים האחרונים התגלתה אצלי צניחת רחם בדרגה 2. נאמר לי שזה נדיר לגילי וללא הריונות. בשנה וחצי האחרונות הורדתי מעל 40 קילו וכעת אני במשקל תקין. אני סובלת גם מעצירות מאוד קשה (מטופלת אצל נטורופת וע"י תוספים מקילי עצירות) ייתכן מאוד שהגורם לזה הוא השילוב של עצירות מאוד קשה וממושכת שאני עדיין מנסה להיפטר ממנה ומשקל עודף בעברי שאולי דחק ברצפת האגן. אני גם מטופלת אצל פיזיוטרפיסטית של רצפת האגן כבר מס' חודשים.
הייתי אצל כמה רופאים, בהם אורוגיניקולוגיים והמליצו לי על ניתוח להכנסת רשת תומכת. אני לא בטוחה אם זה כדאי לעשות את זה לפני הריון, מה הסכנה להיכנס להריון עם צניחה ברמה שיש לי? אני גם התחלתי להשתמש בטבעת פיסרי עם תמיכה. האם זה לא אמור להספיק ולהחליף את הצורך בניתוח?
בתחושה שלי נוסף לזה גם הכובד של העור העודף שנשאר לי בבטן. אני ממש מרגישה שבהתקף של כאב מה שעוזר לי זה להרים מעט בעזרת היד את הבטן וזה מקל עליי מיידית. האם בפלסטיקה לא אוכל לפתור את הבעיה? או שמא שילוב של שני הניתוחים?
בעיקר מה שאני רוצה זה לדבר עם נשים שעברו ניתוח כזה ותוכלנה לספר לי על הניתוח, מה עלי לדעת לפני זה, זמן החלמה
רופאים מומלצים וכו'..
אני מאוד מבולבלת כרגע עם הרבה שאלות וחוסר ידע. זה ממש נחת עלי משום מקום וגורם לי הרבה מאוד תסכול ופחד לגבי הריונות ולידות עתידיים..
אשמח ביותר אם גם את תוכלי לייעץ לי, כל מידע כרגע הוא נכס עבורי.
סליחה על האורך של השאלה/בקשת עזרה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
טבעת תמיכה פיסרי | | | סיגל |
22:36 04/10/2011 |
|
|
בהמשך לשאלתי (וסליחה על החפירה..)
לפני שלושה ימים הוכנסה לי ע"י רופאה (לא הצלחתי לבד) טבעת פיסרי עם תמיכה כדי לתמוך בצוואר הרחם ולמנוע ממנו המשך צניחה.
היום החלו לי מיחושים וכאבים (לא קשים) ברחם, מעין התכווצויות קטנות ותחושות שיש לפעמים לפני ווסת. אני לא אמורה לקבל ווסת בזמן זה של החודש (אלא בעוד כ11 יום) ואצלי זה מאוד מסודר..
שאלתי היא האם זה נורמלי לחוש את הכאבים האלו או שמא זה דורש בדיקה נוספת עם מומחה?
שאלה שניה באותו עניין - האם הטבעת מחלישה באיזה שהוא אופן את השרירים ברצפת האגן?
תודה רבה על הפורום, זה מאוד תורם שיש מקום כזה..
סיגל
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
צניחת רחם | |  | סיון נבות |
11:05 06/10/2011 |
|
|
שלום סיגל,
אכן עניין מעט מורכב, אך ננסה לעשות סדר: קודם כל ההסתכלות על רצפת האגן חייבת לבוא תמיד לצד הסתכלות על דופן הבטן והתפקוד הסרעפתי שלך, שלהם יש תפקיד דרמטי ביצירת ה"ואקום" שמעלה את איברי הבטן והאגן למעלה. אם במסגרת התרגול שלך אין התייחסות לכל המרכיבים שציינתי, לא תצליחי לראות שינוי מהותי במצבך.
לגבי פסארי - הפסארי יושבת מעל שרירי רצפת האגן והיא באה לתמוך בצניחת האיברים (עקב רקמות חיבור שעברו מתיחת יתר) ואין לנוכחותה קשר להחלשת השרירים. מה שכן, חשוב לבדוק שהיא מותאמת היטב ואינה יוצרת נקודות לחץ, וכן שאינה מפריעה להתרוקנויות. (את מנח הפסארי אמור לבדוק הרופא המטפל).
לגבי הכנסת רשת תומכת - אם מבוצע שיקום טוב של רצפת האגן ודופן הבטן וכן את מצליחה להסתדר היטב עם פסארי טובה, לדעתי אין מה למהר לניתוח, במיוחד אם יש עוד הריונות על הפרק. אוסיף ואומר, כמעט באותה נשימה, שיש בעייתיות גדולה בייעוץ "אינטרנטי" והיא שלא רואים את הפציינט... ההחלטה אם לגשת לפתרון ניתוחי או לא מורכבת מהרבה מאוד נתונים, בין היתר גם של הבדיקה הקלינית שלך, ולא נכון להמליץ כך סתם מבלי לראות את התמונה בשלמותה. נסי להיוועץ על כך גם עם הפיזיותרפיסטית המטפלת בך ולשמוע את דעתה בעניין, בתור מי שמכירה את הנתונים שלך.
מאחלת לך שנה טובה והרבה בריאות,
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | יפעת |
15:52 19/09/2011 |
תגובה |
|
שלום סיון למה את לא עונה לי
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | יפעת |
15:27 16/09/2011 |
תגובה |
|
שוב יפעת עוד משהו להוסיףף. כעיקרון רציתי גם לדעת האם החדירה של הגבר יכולה לעשות נזק יותר גרוע שם אם זה מבחינת הפתח להרחיב אותו יותר ואת הצניחה מה שכן אני יודעת שהאיברי מין הנשיים מתנפחים בזמן יחסי המין ואלי הנפיחות הזאת גורמת להרגשה אולי גם אחרי זה היו לי יומיים כאב קל בבטן התחתונה וזה עבר
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
יחסי מין וצניחות | |  | סיון נבות |
23:07 19/09/2011 |
|
|
שלום יפעת,
ראשית, אני עונה לשאלות בפורום בהתנדבות, בזמני הפנוי. אני משתדלת להשיב מהר ככל הניתן, אך זה לא תמיד עומד בקנה אחד עם לוח הזמנים שלי.
לשאלתך - יחסי מין אינם מרחיבים את הנרתיק ואינם גורמים לצניחה (נהפוך הוא, הרבה פעמים החדירה היא זו ש"דוחפת בחזרה" למקומו את האיבר הצנוח). תחושת הנרתיק הפעור והכובד נובעת לרוב בשל הנזק שנוצר לרקמות החיבור במהלך הלידה, לצד חולשה שרירית של שרירי רצפת האגן.
כאבים ואי נוחות יכולים לנבוע גם מהצטלקויות או הידבקויות פנימיות שנוצרו כתוצאה מהטראומה שעברו הרקמות בלידה.
מציעה לך לשוב אל מי שטיפלה בך, על מנת שתבדוק מה מצב הנרתיק מבחינת הצטלקויות, כאבים, איכות כוח השריר ועוד כיוב', ותתאים לך טיפול בהתאם.
בריאות שלמה ושנה טובה,
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | יפעת |
07:46 16/09/2011 |
תגובה |
|
שלום רב ילדתי את בני השני לפני 4 וחצי שנים ומהלידה היתה לי צניחה קלה רקטצואלה ואז הלכתי לטיפולים של פיודבק אצל פיזיוטרפיסטית וזהו וככה עברו להם השנים והכל היה בסדר אפילו לא הרגשתי כלום הכוונה את הצניחה הקלה. האמת היא שמאז הלידה מאד פחדתי לקיים יחסי מין כי גם עברתי לידה לא קלה נפשית מבחינתי וכואבת מאד. אני רוצה להגיד לך שלא קיימתי יחסים מלאים אחרי הלידה של בני אני ובעלי הסתדרנו בכל מיני דרכים זאת אומרת 4 וחצי שנים ופתאם לפני שבוע לא יודעת מה קרה לי כן רציתי לקיים יחסים מלאים ואכן עשיתי את זה ואחרי שעשיתי את זה כל הזמן חשבתי זהו בטח הנרתיק יגדל יותר למטה ומה יהיה ובאמת כמה ימים אחרי כאילו חזרתי אחורה מבחינה שעכשיו אני כן מרגישה את הצניחה בדיוק כמו אחרי הלידה כאילו פתוח יותר שם והשאלה שלי היא.... האם קיום יחסי מין יכול להרחיב שוב את הפתח כמו אחרי הלידה ולגרום לצניחה להחמיר או בגלל התפרים שעברתי שם לגרום להם לעיוות או להרחבתם אני מודה לך יפעת....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
רצפת האגן | | | לילך |
08:35 21/08/2011 |
תגובה |
|
סיוון שלום.
אני לאחר שלוש לידות, כאשר בהריון הראשון היו צירים מוקדמים(חודש שמיני) ולידה רגילה. בשני היו צרים מוקדמים וכאבים בזמן הליכה מחודש שביעי הסתיים בלידה רגילה שבוע 36 ובהריון השלישי צירים מוקדמים וכאבים בזמן הליכה מחודש רביעי, הסתיים בלידה רגילה שבוע 36. כיום אני שמונה חודשים לאחר הלידה מרגישה לפעמים כאבים בזמן הליכה וכאבים באגן. כמו כן ישנה נפיחות בבטן תחתונה.
אשמח לדעת האם מדובר בצניחה של רצפת האגן, ואם כן למי כדאי לפנות על מנת לטפל? (פיזוטרפיסטית או כירופרקט)
תודה רבה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
האם צניחה? | | | סיון נבות |
18:28 03/09/2011 |
|
|
שלום לילך,
ראשית התנצלות על העיכוב החריג בתשובה - היתה בעיה טכנית שנמשכה זמן רב ולא איפשרה לי גישה כלל לפורום.
ולשאלתך:
כאבים באגן בזמן הליכה או בכלל, יכולים להיות תוצר של מאמץ יתר שרירי, על רקע תנועתיות היתר במפרקי האגן שנגרמת במפרקים עקב ההורמונים המופרשים בזמן ההריון הגורמים תנועתיות יתר במפרקים הללו (שבנורמה הם מאוד מיוצבים). כאבים כאלו יכולים להופיע גם ללא קשר למצב של צניחה באיברי האגן.
למי לפנות? אני פיזיותרפיסטית במקצועי, ויודעת מה לפיזיותרפיה יש להציע בנושא זה, אני מניחה שגם לכירופרקטיקה יש מה להציע בנושא (אם כי אני לא חושבת שבמסגרת כירופרקטיקה מבוצעת גם בדיקה פנימית של שרירי רצפת האגן) ולכן הבחירה אל מי לפנות היא שלך.
בריאות שלמה,
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בקשה שאלה דחופה | | | שרית |
08:44 07/08/2011 |
תגובה |
|
בוקר טוב סיוון אני מתנצלת אם אני מאוסה מהשאלות שלי אבל אני באמת מחפשת עזרה נואשות כבר שנה שלמה
יש לי שאלה דחופה האם רקמות חיבור-רכות הן אלו שמייצבות את מפרקי האגן? בסיטי האזורים של הרקמות לא נסקרו ואולי אפשר לנסות בכיוון הזה תודה...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שאלה דחופה | | | סיון נבות |
18:44 03/09/2011 |
|
|
שלום שרית,
אני מתנצלת על התשובה המאוחרת, היתה תקלה חמורה בפורום ולא התאפשרה לי גישה אל הפורום כלל.
ולעניינך:
רקמות חיבור מייצבות את מפרקי האגן (רצועות וגידים הן רקמות חיבור). לדעתי סריקת CT לא תועיל במקרה זה משום שאינה מכוונת אל רקמות חיבור. גם MRI אשר בו רואים את הרקמות הרכות עלול שלא להועיל אלא אם כן יש ממש קרע או פגיעה חמורה.
חשוב שתדעי כי כאבים (גם כאבים חזקים) יכולים להיות גם במצב של מתח ברקמה או בשרירים הסמוכים.
בריאות שלמה,
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שימוש במשקולות ואגינליות | | | שיר |
22:45 02/08/2011 |
תגובה |
|
שלום סיון!
אני משתמשת מזה כמה ימים במשקולות ואגינליות. עכשיו אני על המשקולת הגדולה במשקל 25 גרם. לשאלותי:
1. האם המשקולת אמורה להיות כולה בפנים לגמרי שיראו רק את החוט? אם המשקול יוצאת קצת זה בסדר או שלהכניס אותה חזרה?
2. עם המשקל שציינתי אני יכולה לעמוד פרק זמן ארוך והמשקולת לא תיפול, אך כשאני הולכת אני לא מצליחה להחזיק אותה. להמשיך עם משקל זה עד שאצליח בהליכה או להוסיף משקל?
תודה רבה על העזרה!
שיר.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
משקולות | |  | סיון נבות |
16:27 04/08/2011 |
|
|
שלום שיר,
היות ואינני מכירה אותך או את טיב הבעיה ממנה את סובלת, ממליצה לך להיוועץ באשת המקצוע שהפנתה אותך לתרגול עם משקולות. באופן שגרתי, אני לרוב לא משתמשת במשקולות כאמצעי תרגול, וגם אם כן, אז לזמן קצוב ומוגדר של תרגול.
בריאות שלמה,
סיון נבות,
www.physiotherapy.co.il
|
|
|