צור קשר
פורומים
פורום לידה
פריון
תזונה
אולטרסאונד
טרטולוגי
הריון בסיכון
יוגה
פונדקאות
הנקה
לידות בית
חדרי לידה
אפי-נו
תאומים
פוסטפרטום
אבהות
מתכונים
רצפת אגן
מנשאים
דיני עבודה
קריירה
תכנון פיננסי
גסטרו ילדים
שיניים ילדים
חינוך גיל רך
בטיחות
רפואה משלימה
כירופרקטיקה
ייעוץ להורים
פסיכולוגיית ילדים
חיתולי בד
נגד מילה
קלינאית תקשורת
מיניות
התפתחות תינוקות
ליווי התפתחותי
פסיכולוגיית פעוטות
פנג שווי
רופאים בכירים
חנות
אינדקס
פוסטפרטום
הצילו צירים
מאמרים חדשים
ראשי
חזרה לרשימת הפורומים
>>>
פורום הפרעות שינה
מנהל/ת הפורום: ד"ר ריבי טאומן
הוספת תגובה להודעה
הוספת הודעה חדשה
שם הכותב:
דוא"ל:
הודיעו לי כשיתקבלו תגובות
הסתרת הדוא"ל בפורום
כותרת:
*
תוכן:
דפים פעילים:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
ארכיון
הודעה חדשה
אודות ד"ר ריבי טאומן
ד"ר ריבי טאומן
21:41
09/08/2008
ד"ר ריבי טאומן היא רופאת ילדים מומחית ברפואת שינה. סיימה את לימודי הרפואה ב-1993 באוניברסיטת תל אביב, ולאחר מכן, התמחתה ברפואת ילדים בבי"ח לילדים "דנה", המרכז הרפואי תל אביב. בין השנים 2001 - 2004 התמחתה ברפואת שינה בארה"ב, ובסיום התמחות זו עברה את בחינות ההתמחות האמריקאיות ברפואת שינה. משנת 2004 משמשת כרופאה בכירה במכון השינה בבי"ח לילדים "דנה". בנוסף, משמשת כיועצת של כל קופות החולים בנושא שינה בילדים.
בשנים האחרונות חלה התפתחות רבה בתחום רפואת השינה שלוותה בהבנה שהפרעות שינה במבוגרים ובילדים הינן תופעה שכיחה בעלת השלכות רבות ומשמעותיות על בריאותנו ואיכות חיינו.
כיום ברור שלהפרעות שינה השפעות בטווח הקצר בתחומי יכולת התפקוד במהלך היום, אך לא פחות חשוב – השפעה מזיקה גם בטווח הארוך עם תחלואה המערבת מערכות גוף נוספות כגון תחלואה לבבית, הפרעות מטבוליות והפרעות נוירו-התפתחותיות.
רפואת שינה היא מקצוע צעיר אך פורה מאד מבחינה מחקרית ובמקביל לעבודתי הקלינית אני עוסקת גם במחקר בנושאים כגון: הפרעות נשימה בשינה, התחלואה ארוכת הטווח של הפרעות נשימה בשינה והפרעות שינה בגיל הרך. בנוסף, חיברה מספר פרקים בספרות המקצועית ופרסמה מאמרים בנושא שינה בילדים.
בנוסף לעיסוקיה, מנהלת את פורום הפרעות שינה באתר אמנות הלידה ואת פורום הפרעות שינה בילדים של סטארמד. בפורומים אלה, תוכלו למצוא מידע רב, וכמובן לשאול כל שאלה.
השכלה:
1985 - 1993 בי"ס לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, תל אביב.
1994 - 1999 התמחות ברפואת ילדים, בי"ח לילדים "דנה", המרכז הרפואי תל אביב.
2001 - 2004 התמחות ברפואת שינה, המרכז לרפואת שינה, לוויויל קנטקי, ארה"ב.
2005 תעודת מומחה ברפואת שינה, ארה"ב (American Academy of Sleep Medicine Boards Certification)
2009 - מרצה בכירה בחוג לרפואת ילדים בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת תל אביב
חברות בארגונים מקצועיים:
האיגוד הישראלי לרפואת שינה
האיגוד האמריקאי לרפואת שינה
החברה הישראלית לפדיאטריה קלינית
המרפאה להפרעות שינה בילדים טל: 9222 - 777 - 077 פקס: 9221 - 777 - 077רח' ויצמן 14 (קומה 20) תל אביב
לאתר של דר' ריבי טאומן
tauman.dpages.co.il
בת חמישה חודשים
ליאת
22:21
02/01/2011
תגובה
ערב טוב ,
בתי נרדמת אך ורק תוך כדי הנקה ונשארת לישון עליי, אם אני מנסה להעבירה למיטה שלה מתעוררת. מתעוררת באופן קבוע בתנומות היום תוך חצי שעה וברוב הפעמים אינני מצליחה להאריך את שנתה. בלילה ישנה לצדי, מתעוררת כל שעה -שעה וחצי ובכל פעם כזאת יונקת. כמו כן, כל נסיון שלי לקום מהמיטה או להעבירה למיטה שלה נכשל ומסתיים בהתעוררותה.
אני מותשת ואובדת עצות , האם מדובר בהפרעת שינה על רקע פיזיולוגי או בעייה התנהגותית, אשמח לתשובתך ,
בברכה,
ליאת
ד"ר ריבי טאומן
22:48
02/01/2011
אין מדובר בהפרעת שינה ולו מהסיבה שמדובר בתינוקת בת 5 חודשים. בהחלט מדובר בהרגלים שנרכשים אולם אין צורך בהתערבות בשלב מוקדם כל כך. הדבר שמטריד יותר הוא העובדה שהתינוקת ישנה במיטה שלך רב הלילה - דבר שלא מומלץ בגלל החשש ממוות עריסה. המלצתי היא סביב גיל 6-7 חודשים ללמד את התינוקת בהדרגה להרדם בכוחות עצמה במיטתה ללא הנקה. אם תצליחי לעשות זאת - תמנעי הפרעת שינה.
בן שנתיים ו-8 חודשים מתעורר ובוכה המון בלילה
טלי
12:22
17/12/2010
תגובה
שלום. הבן שלי הולך לישון כל יום ברבע לשמונה בערך. גם בצהריים הוא ישן מצוין בגן. הוא הולך לישון בלי בעיות ונרדם לבד במיטה שלו. אבל, הוא מתעורר באופן כמעט קבוע בסביבות השעה 4-4 וחצי בלילה ופשוט בוכה וצורח ללא כל סיבה. הוא ער לחלוטין, הוא קורא לי או לאבא שלו. גם כשאנחנו מגיעים אליו וושואלים אותו מה הוא רוצה הוא ממשיך לבכות. אם לא מתייחסים אליו, הוא ממשיך. הוא יכול תוך כדי להגיע אלינו ליד המיטה. זה יכול להימשך גם שעה-שעה וחצי. לפעמים אנחנו מצליחים להרגיע אותו והוא חוזר למיטה שלו, אבל הוא לא נרדם. שוכב בשקט. נראה שהוא פשוט לא רוצה להמשיך לישון. שואל מתי כבר בוקר, רוצה ללכת לסלון. אנחנו לא יודעים מה לעשות. אני חייבת לציין שגם במהלך היום הוא בוכה הרבה. תודה.
תשובה
ד"ר ריבי טאומן
08:37
18/12/2010
לא ניתן על סמך מה שכתבת לתת הנחיות, גם לא כלליות. מומלץ יעוץ על ידי רופא ילדים מומחה להפרעות שינה.
הפרעות שינה
אלמונית
17:23
14/12/2010
תגובה
היי,
לבן-זוגי,כבן 32, ישנן הפרעות שינה חריגות.
לעיתים, אני לא מבינה איך הוא ממשיך להתנהל באורח חיים נורמלי, לנהוג, לעבוד 9 שעות ביום בהדרכה שדורשת ריכוז רב עם מעט שעות השינה שהוא מעביר.
כמעט כל לילה, אני מתעוררת ורואה שהוא ער, ואומר שהוא לא מצליח להרדם.
אני מודאגת לגביו, כי לפיו תיאורו זו בעיה שקיימת קרוב לחמש שנים!!
אני לא שוללת סיטואציות מסויימות מעברו שעלולות להשפיע עליו, או לחץ נפשי, אבל לפי מה שהוא מספר, גם כשהוא מצליח להרדם הוא ישן לא טוב, לא "שבע" מהשינה.
בן זוגי נוטל תרופות קלות יחסית לבעיות אלו: "נייטול", "ואבן" אך מעולם לא לקח את עצמו בידיים וטיפל ברצינות בבעיה זו דרך מכון לטיפול בבעיות שינה, או בהתייעצות פסיכולוגית.
הייתי שמחה לקבל עוד מידע על העניין, מה יכולות להיות הסיבות לכך על אף שזה דיי ברור, הפניה למכונים או רופאים שיכולים לעזור לו ,כדי שהחיים שלו יהיו טובים יותר, ובמיוחד השינה שלו.
תודה רבה על ההתייחסות.
אלמונית
17:25
14/12/2010
בקריאה נוספת, כנראה שנכנסתי לפורום הלא מתאים למצב שאני מתארת, אם יש אפשרות לקבל תשובה על הנושא ,אשמח מאוד לתגובה.
תודה ויום נהדר.
ד"ר ריבי טאומן
17:49
14/12/2010
אכן הפורום כאן עוסק בעיקר בילדים. אולם, מדברייך ניתן להבין שבעלך סובל מאינסומניה מספר שנים. עליו לפנות ליעוץ רופא שינה. קיימים מספר מכוני שינה בארץ. עליכם לבקש הפנייה מהרופא המטפל למכון השינה הקרוב למקום מגוריכם.
בעלך ניסה להיבדק במעבדת שינה?
אבנר
19:32
16/03/2020
יש פריסה די גדולה של מעבדות שינה ברחבי הארץ ואני יודע שאין בעיה לקבל הפניה מרופאי משפחה בכל הקופות. חבל לא להשתמש בזכות הזו. תני לו לקרוא על מעבדות שינה בקישור הבא:
sleeplessness.org.il/sleep_lab
הפסקות נשימה אצל בן 3
טליה
14:08
07/12/2010
תגובה
שלום רב,
בני בן השלוש החל לפני שנה ויותר לנחור ולעיתים אף מפסיק לנשום למספר שניות.
רופא אא"ג המליץ על כריתת השקדים (שכן הם מוגדלים) והאדנואידים.
לאחר מכן היינו במכון שינה והתוצאות מראות שאכן הפסקות הנשימה הן רבות וגם הם ממליצים לנתח.
אינני מעוניינת בניתוח כירורגי ואשמח לשמוע את דעתך אם יש מקום במקרים כאלה בטיפול אלטרנטיבי - חדרי מלח, הומאופטיה, דיקור וכו.
בתודה מראש
טליה
ד"ר ריבי טאומן
15:31
07/12/2010
תלוי בעיקר בתשובת בדיקת השינה. אם התשובה היא הפרעה קלה ללא הפרעה בחילוף הגזים - ניתן לעיתים לנסות טיפול שמרני (טיפות אף סטרואידליות או תכשירים אנטי דלקתיים. אם ההפרעה בדרגה בינונית-קשה האופציה הטובה ביותר היא כריתת שקדים/אדנואידים.
בעיות שינה
ליטל
14:34
20/11/2010
תגובה
הי,
ביתי בת שנה.עד לפני כשבוע הייתה נרדמת ללא כל בעיה במיטתה לבד וישנה במשך 10-12 שעות. בשבוע האחרון היא לא נרדמת במיטה שלה, אלא רק בעגלה, או במיטה שלנו. היא מתעוררת לפעמים באמצע הלילה, או בשנת הצהריים ובוכה, עד שמוציאים אותה מהמיטה. אני לא רוצה לקלקל את הרגלי השינה שהקננו לה מגיל לידה, אבל מאוד קשה לי לשמוע את הבכי ההיסטרי שלה. מה לעשות?
תשובה
ד"ר ריבי טאומן
16:23
20/11/2010
מאוד משונה שעד לפני שבוע הכל היה מצוין ותוך שבוע כבר יש צורך בשימוש בעגלה לצורך הרדמה. אם התופעה ממשיכה ולא חולפת - יש לפנות ליעוץ מסודר על רופא ילדים מומחה בהפרעות שינה.
ביתי בת 8.5
אבי
20:43
27/10/2010
תגובה
יש לי 3 בנות מקסימות (בגילאים 2.5, 6.5, 8.5) ביתי הגדולה בת 8.5, ילדה מקסימה, תלמידה מצטיינת (בתוכנית למצויינים), חברה טובה ומקובלת מאוד חברתית, מזה זמן ממושך מאוד, אינה ישנה טוב בלילות.יש לציין כי ילדיי ישנים בקומה נפרדת מאיתנו מפני שחדר ההורים בביתנו נמצא בעליית הגג. לביתי יש קשיים רבים בהירדמות והיא מתעוררת מס' פעמים בכל לילה. לדעתי היא אינה ישנה חזק. ברגע שאני מכבה את הטלויזיה בחדר המשפחה שסמוך לחדרה ועולה לישון, כמה דקות לאחר מכן היא מתעוררת ועולה לחדרי. בשלב הזה אני יורד איתה לקומה שלה ומחכה שהיא תרדם, לעיתים אני נשאר לישון על הספה שבקומה שלה. בהמשך הלילה אני עולה שוב לחדרי ושוב זמן לא רב אח"כ היא מתעוררת ושוב עולה לחדרי. אני מעוניין מאוד לעזור לה ולפתור את הבעיה.
אשמח לקבל תשובה וייעוץ.
אבי
קשיי שינה בילדה בת 8.5 שנים
ד"ר טאומן
08:33
28/10/2010
מדובר בהפרעת שינה שכיחה לגילה. מומלץ לפנות ליעוץ רופא ילדים מומחה בהפרעות שינה.
קשיי הרדמות
יעל
13:50
24/10/2010
תגובה
שלום רב
יש לי תינוקת בת שנה, שלעיתים קרובות אינה מוכנה להרדם במיטה אלא רק בעגלה. כשאנו מתעקשים להניח אותה במיטה היא צורחת ואף מקיאה בכוונה.
יש לציין שההירדמות בעגלה מתרחשת לעיתים קרובות אולם לא כל יום, מצד שני יש ימים שהיא נרדמת ללא בעיה במיטה.
האם יש בעיה עם שינה בעגלה?
אם כן, איך "נלחמים" בהתנהגות שציינתי לעיל?
ד"ר טאומן
18:25
24/10/2010
אני מניחה שהיא נרדמת בעגלה תוך כדי תנועה שלה. ויתכן ותהליך ההרדמות שלה גם בעגלה וגם במיטה קשור באובייקט מסוים (מגע/נענוע/בקבוק וכו'). אם זהו המצב- הרי שיש סיכוי שבעיות השינה תהינה קשות יותר עם הזמן ולכן יש ללמדה להרדם בכוחות עצמה במיטתה.
בת שנה וחתי, מתעוררת בבכי היסטרי בלילה
עדי
21:24
19/10/2010
תגובה
שלום רב
בתי בת שנה וחצי, נרדמת במיטה, כשאחד ההורים או שנינו מלטפים אותה ושרים לה שירי לילה.
באופן קבוע, היא מתעוררת מספר פעמים בלילה, בדרך כלל קוראת "אבא, אבא" ואביה קם אליה, מלטף אותה עד שנרדמת שוב. לרוב זה לוקח בין 10 ל-20 דקות, אך כבר היו מקרים שזה לקח בין שעה לשעתיים
לאחרונה היא גם מתעוררת לפחות פעם בלילה, אם לא פעמיים או שלוש בצרחות ובכי רמים ולוקח לה לפחות חצי שעה להירגע
האם מדובר בהפרעת שינה שדורשת טיפול? בגיל כזה?
אשמח להכוונה
תודה
עדי
תשובה
ד"ר ריבי טאומן
11:34
20/10/2010
תינוקת בת שנה וחצי שמתעוררת במהלך הלילה והנושא מפריע להורים - זוהי הפרעת שינה.
על פי התיאור, יתכן ומדובר בשתי הפרעות שינה (שני סוגים של התעוררויות ליליות).
הפרעות שינה אצל תינוקת
מיטל
03:13
11/10/2010
תגובה
אלה מגיל קטנטן ישנה לילות מלאים (משעת השכבה במיטה - 20:00+-, עד בערך שבע בבוקר). כבר חודשיים בערך שמשהו מפריע לה לישון בלילה. היא מתפתלת, נאנחת, זורקת ידיים, רגליים, עושה תנועות "לא" עם הראש מתוך שינה זה לפעמים מתחיל כבר ב1-2 בלילה אך לרוב בסביבות 3:30. זה כמובן מעיר אותי מהשינה. בלילות האחרונים אני מוצאת את עצמי לא מצליחה לישון משלוש וחצי בלילה ועד לבוקר כי היא נרדמת למקטעים של עשר דקות \רבע שעה ושוב מתפתלת ונאנחת. אני מנסה תוך כדי להפוך אותה מגב לבטן, מבטן לגב,מחליפה לה טיטול, מעבירה למיטה שלנו אבל היא ישנה רק למקטעים קצרים ובסביבות חמש וחצי הופכת בד"כ עירנית לגמרי ומתחילה לברבר. אנחנו נשארים בחושך במיטה ומשדרים לה "עדיין לילה" אבל לפעמים לוקח לה שעה עד שחוזרת לישון ובד"כ נרדמת בסביבות 6:30-7:00 עד שמונה וחצי. חשוב לציין שהיא לא רעבה בכל הזמן הזה. ואין שום לחץ לאכול. מה עושים ולמה זה קורה??? יש לציין כי היא בת 3 חודשים
הם עליי לפנות לרופא? זוהי תופעה מוכרת לתינוקות?
תשובה
ד"ר ריבי טאומן
10:05
11/10/2010
ראי תשובה באתר השני אליו שלחת שאלה.
התעוררויות רבות במהלך הלילה
מאיה
06:51
07/10/2010
תגובה
בתנו בת 4.5 חודשים. יונקת והחלה לפני כשבועיים, בהנחיית טיפת חלב, טעימות ראשונות של אוכל. היא הולכת לישון לאחר הנקה ואמבטיה בשעה 19:30 וקמה בבוקר בשעה 07:00. עד לפני יומיים התעוררה פעמים במהלך הלילה לינוק (בשעה 00:00 בערך ושוב בשעה 04:00 בערך).
ביומיים האחרונים היא מתעוררת בשעה 22:30 לינוק ושוב בשעה 01:30 לינוק. לאחר מכן היא מתעוררת בבכי כל שעה (!): 02:30, 03:30, 04:30, 05:30, 06:30 (!) - בכל הפעמים היא נרגעת או על הידיים או על ידי מוצץ או ע"י הנקה וחוזרת לישון.
השינה במהלך היום נותרה כפי שהייתה - היא ערה במשך כשעה וחצי ונרדמת ל-45 דקות. אוכלת כל 3-4 שעות.
כבר כחודשיים שהיא נרדמת לבדה כמעט תמיד כשאנו מניחים אותה במיטה עם מוצץ ונמצאים מעט לידה - מניחים עליה יד למספר דקות ויוצאים(בשלושה החודשים הראשונים היא הייתה נרדמת אך ורק על הידיים אבל הרגלנו אותה אחרת ...).
אפילו בשבועות הראשונים לחייה התעוררה בלילה כל 3 שעות.
מה קרה פתאום? מה עושים? בדקנו ואין לה חום ולא נראה שהיא בכאבים.
נודה מאוד על תשובה, תודה רבה
ד"ר ריבי טאומן
11:17
07/10/2010
את מתארת שינוי פתאומי ביומיים האחרונים בתינוקת שבתהליך התרגלות להרדמות עצמאית. בדרך כלל שינוי קיצוני שכזה מעיד על בעיה אקוטית (שיניים/הצטננות/כאב וכו').
הייתי ממליצה לעקוב ובמידת הצורך להבדק על ידי רופא הילדים.
מאיה
16:14
07/10/2010
תודה רבה
דפים פעילים:
1
2
3
4
5
6
7