דפים פעילים: 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
|
ארכיון |
|
הודעה חדשה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שלום לכולם, | |  | ד"ר אילה ירון |
23:11 20/05/2007 |
|
|
אשמח לענות בשאלות הקשורות לתחום גסטרו ילדים (פליטות, הקאות, רפלוקס, כאבי בטן, שילשולים עצירות, מחלות מעי דלקתיות, צליאק, מחלות כבד וכו') ד"ר אילה ירון מומחית לרפואת ילדים וגסטרואנטרולוגית ילדים, עובדת בבי"ח דנה - מרכז רפואי סוראסקי ת"א, ביחידת גסטרו ילדים, ובמרפאה עצמאית (קופ"ח כללית, מאוחדת ופרטי) במרכז ויצמן רח' ויצמן 14, קומה 19 טל זימון תורים5114300 -03
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ילדה בת 6 | | | זהבה |
09:43 02/03/2015 |
תגובה |
|
הבת שלי בת 6 קמה לפני שלושה שבועות עם כאב בטן, שלשולים והתחילה להקיא. רופא הילדים אמר שכנראה מדובר בוירוס. ההקאות פסקו באותו יום, השלשול אחרי יומיים אך כאבי הבטן החזקים המשיכו כל השבוע. עבר שבוע מאז התחיל הסיפור ושוב היא הקיאה מספר פעמים ביום אחד וזהו וכאבי הבטן החזקים המשיכו כל השבוע ואז עוד פעם אותו הדבר, הקאה יום אחד וכאבי בטן חזקים שממשיכים. ביצענו בדיקות דם ושתן שיצאו תקינות. בדיקת צואה שיצאה תקינה, נשללה רגישות לצליאק ודלקת תוספתן אבל כואבת לה הבטן סביב הטבור ללא הפסקה עד כדי כך שהיא צריכה אקמול/נורופן כדי לתפקד. מה דעתכם יכולה להיות הסיבה לכך? למישהו קרה דבר כזה? הרופא אומר להמתין עוד קצת ולנסות להוריד לשבוע דברי חלב ולראות אם יש שינוי אבל אני מפחדת שאנחנו מפספסים משהו...
האם חס וחלילה יכול להיות משהו סרטני?
אנחנו בחרדה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ילדה בת 6 | | | זהבה |
09:42 02/03/2015 |
תגובה |
|
הבת שלי בת 6 קמה לפני שלושה שבועות עם כאב בטן, שלשולים והתחילה להקיא. רופא הילדים אמר שכנראה מדובר בוירוס. ההקאות פסקו באותו יום, השלשול אחרי יומיים אך כאבי הבטן החזקים המשיכו כל השבוע. עבר שבוע מאז התחיל הסיפור ושוב היא הקיאה מספר פעמים ביום אחד וזהו וכאבי הבטן החזקים המשיכו כל השבוע ואז עוד פעם אותו הדבר, הקאה יום אחד וכאבי בטן חזקים שממשיכים. ביצענו בדיקות דם ושתן שיצאו תקינות. בדיקת צואה שיצאה תקינה, נשללה רגישות לצליאק ודלקת תוספתן אבל כואבת לה הבטן סביב הטבור ללא הפסקה עד כדי כך שהיא צריכה אקמול/נורופן כדי לתפקד. מה דעתכם יכולה להיות הסיבה לכך? למישהו קרה דבר כזה? הרופא אומר להמתין עוד קצת ולנסות להוריד לשבוע דברי חלב ולראות אם יש שינוי אבל אני מפחדת שאנחנו מפספסים משהו... האם חס וחלילה יכול להיות משהו סרטני?
אנחנו בחרדה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ילדה | | | דר אילה יורן |
11:24 24/03/2015 |
|
|
אם ממשיכה להקיא לבדוק בידקת עיניים פונדוס.
לבצע 4 תרביות צואה וצואה למקירוסקופיה לפרזיטים. אם ימשיך לקבוע תרופא גסטרו
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
יציאות אצל בן שנה | | | מיכל |
19:10 01/03/2015 |
תגובה |
|
היי
בן 11 וחצי חודשים, ילד ריפלוקס ואלרגי לחלבון חלב.
כרגע אוכל 3 ארוחות מוצקים ו 3 בקבוקים של נאוקייט.
מבחינת יציאות - לרוב אחרי ארוחות של פירות/ירקות הוא עושה קקי כמעט מיד לאחר האוכל, ענין של עשר דקות בערך, אחרי בקבוק/דייסת קוואקר לא.
השאלה היא האם זה תקין וסביר ?
גם מבחינת קוצר הזמן לאחר הארוחה וגם מבחינת זה שיש לו לפחות 3 יציאות ביום...
תודה מראש
מיכל
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
יציאות | | | דר אילה יורן |
11:23 24/03/2015 |
|
|
נשמע עדין תקין אם עולה במקל. תעקבו אחרי שמקלו, אם יציאות של מיימיות יתכן שיש פריסטלטיקה ערה עקב הסיבים שבפירות וירקות ולכן היציאות המהירות.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בעיות האכלה | | | יוסי |
14:36 28/02/2015 |
תגובה |
|
שלום רב! יש לי תינוק בן 3 חודשים, עד לפני שבועיים היה ניזון מסימילאק שלב 1 אחרי שראינו שהוא מתפתל מכאבים בזמן האוכל ופולט המון, התייעצנו עם הרופא והוא המליץ שנחליף פורמולה לar נוטרילון, כרגע התינוק אוכל יותר טוב אך עדיין ישנם התפתלויות וכאבים סביב ארוחות בודדות ביום, יש לציין שהתינוק עולה במשקל אך לא עולה מספיק. בלידה שקל 3.370 כרגע שוקל 5.200 מבחינת כל המדדים האחרים הוא מתפתח טוב מאוד! הוא בדרך כלל שקט, מחייך, ורגוע. עד שזה מגיע לאוכל , יש הרבה מאבקים איתו כדי שיסיים בקבוק, אשמח לעזרה! תודה מראש.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בעיות אכילה | | | דר אילה יורן |
11:22 24/03/2015 |
|
|
אין להאבק באוכל כי תמיד התוצאה לא טובה אי אשפר לגרום לאדם לאכול אם הוא מסרב צריך ללכת בטוב. יש לבדוק שאין לו כאבים למשל מרפלקוס ויתכן שזקוק לסותרי חומצה. גוש ליעוץ גסטרו.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
כאבי בטן והקאות אצל ילדה בת 6 | | | זהר |
14:11 22/02/2015 |
תגובה |
|
שלום רב,
לפני שלושה שבועות הבת שלי בת ה-6 קמה עם כאבי בטן חזקים והתחילה לשלשל ולהקיא מספר פעמים ביום. השלשול נמשך מספר ימים. ונרגע מעט. לאחר כ- 4 ימים נוספים שוב התחילה לשלשל ולהקיא. הרופאה נתנה לה פרוביוטיקה וביקשה לבצע תרבית צואה. מכיוון שדווקא בשעות הבוקר לא הייתה לא צואה לא הצלחנו לבצע את התרבית ושוב לאחר יומיים המצב נרגע ואפילו הייתה לה עצירות למשך 3 ימים. היום בבוקר (לאחר 4 ימי הטבה) קמה בבוקר עם כאבי בטן חזקים והתחילה להקיא. הקיאה 3 פעמים ללא שלשול ואומרת שכואבת לה הבטן מאוד.
הרופאה שלחה אותנו לבדיקת דם ואמרה שנבצע את בדיקת הצואה.
שאלותיי הן:
מה הבעיה יכולה להיות, שהולכת וחוזרת ב 3 שבועות?
מה נעשה אם דווקא בשעות הבוקר אין לה צואה לשם ביצוע הבדיקה?
אני מאוד מאוד מאוד מודאגת
תודה רבה
זהר
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
כאבי בטן | | | דר אילה יורן |
11:20 24/03/2015 |
|
|
עקרונית ניתן לגרות חד פעמי את פי הטבעת על ידי מד חום או נר ליציאה לצורך בדיקת צואה בוקר.
יתכן למשל פרזיט הגורים לתופעות.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | זהר |
14:11 22/02/2015 |
תגובה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
לחץ בוזה / ושט | | | אראל |
17:45 19/02/2015 |
תגובה |
|
שלום, יש לי בעיה ללא איבחון של רופא.
בן 27, טבעוני
לפני חודש שחיתי פעמיים והיתה לי צרבת.
בערך מאותה תקופה, כבר במשך 3 שבועות, התחילו לי לחצים בחזה העליון.
אני מרגיש שזה בושט.
זה כאב שלפעמים הוא חלש ולפעמים חזק.
לפעמים בודדות מורגשת החמרה אחרי אוכל.
- אין קשיי אכילה / בליעה
- אין צרבות
- אומפרדקס למשך כמה ימים - לא עזר
- מבחן חומציות - לא הורגשה החמרה (מיץ תפוזים ולימון סחוט טרי, בזמן/אחרי האוכל)
- אקו לב ומבחן מאמץ - תוצאות תקינות
- מבחן נשיפה (הליקובקטר) - תקין 0.42
- בדיקות דם - הכל תקין
- לאחרונה גזים עם ריח יותר חריף
- החמרה ניכרת אחרי מנת חומוס עם פיתה
- חליטות של קמומיל, לחך, ושוש קירח למשך כמה ימים - לא עזר
- רסקיו וסטרסון - לא עזר
תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
קלפרוטקטין שלילי קטן מ 70 | | | סיגל |
17:11 19/02/2015 |
תגובה |
|
בתוצאות בדיקת קלפרוטקטין לנער בן 16.5 התקבל הניסוח הבא: "שלילי קטן מ 70" . מה המשמעות של תוצאה זו?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תשובה טובה | | | דר אילה ירון |
17:36 19/02/2015 |
|
|
קלפרוטקטין נמוך משמעות שזה לא מתאים למחלת מעי דלקתית כלומר תשובה טובה גש לרופא המטפל ששלך לבדיקה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
כאבי בטן תקופה ארוכה | | | רפאל |
12:05 11/02/2015 |
תגובה |
|
בעקבות כאבי בטן שתוקפים את בני בן ה-8 כבר תקופה ארוכה בעיקר לפני השינה נערך u.sבטן וזוהי התוצאה: כבד בעל מרקם הומוגני אינו מוגדל. לבלב תקין הומוגני. כיס מרה תקין לא הודגמו אבנים דרכי מרה אינן מורחבות. הכליות בגדר הנורמה ובמבנה אין לראות גוש מוצק אבן או הידרונפרוזיס. טחול תקין הומוגני. שלפוחית תקינה עם דפנות חלקים. הודגמו בלוטות למיפה מזנטריאליות בגודל מקס עד כ 14*7 ממ. נערכו לו בדיקות קודמות ובעיקר הבלוטות המזנטריאליות היו בתאריך 22/10/14 5*9ממ.ובתריך 10\2\14 היו3*4ממ וזה מאוד מדאיג אותיממה זה יכול להית הגדילה של הבלוטות ומה עושים??? בתודה מראש
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
כאבי בטן | | | דר אילה ירון |
17:45 19/02/2015 |
|
|
בלוטות מזטריאליות עושות כאבי בטן אך בדרך כלל חולף תוך כשבועיים גשו לרופא גסטרו
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
כאבי בטן חזקים לתינוק בן שנתיים | | | דוד24 |
12:55 10/02/2015 |
תגובה |
|
שלום רב,
בני בן השנתיים סובל מזה שבועיים מעצירות. במהלך תקופה זו היו לו פחות או יותר 3 יציאות רציניות בלבד וגם הן הגיעו לאחר שקיבל נרות. הוא סובל מכאבים חזקים ובערך אחת לדקה וחצי צועק ומתלונן על כאב, מתפתל ולא יכול לשבת. הוא אומר שכואב לו בבטן וכן בישבן. הלילה כבר לא הצליח לישון מרוב הכאבים. היינו כבר אצל 3 רופאי ילדים בקופת החולים, אך בכל פעם ממליצים לנו לתת לילד שזיפים,כפות שמן קנולה או דברים בסגנון ולא ניתן מענה של ממש בנוגע לגורם לכל הסיפור הזה (שמעולם לא סבל ממנו בעבר) או לפתרון של ממש. התזונה שלו רגילה לחלוטין, לא חל בה שינוי לאחרונה ואין לו רגישויות ידועות כל שהן.
האם על פי התיאור הנ"ל אכן נשמע כמו עצירות ועלינו להשמע לעצות ולחכות שהזמן יעשה את שלו, או שמא יש מקום לחששות שלנו שמדובר במשהו שדורש בדיקה קצת יותר מעמיקה? (חסימה כלשהי,טחורים פנימיים, אולי צליאק או כל דבר אחר שלא נראה בבדיקה קלה..) הילד סובל מאד כבר זמן רב ואנחנו חוששים שייגרם לו נזק פנימי חלילה בעקבות טיפול לא נכון. ביקשנו מרופאת הילדים הפנייה לרופא גסטרו אך כאמור היא סירבה בטענה שוב שזו רק עצירות ושיהיה בסדר.
אודה לעצה דחופה,
בברכה,
ענת.
|
|
|
|
|
|
|
|
|