צור קשר
פורומים
פורום לידה
פריון
תזונה
אולטרסאונד
טרטולוגי
הריון בסיכון
יוגה
פונדקאות
הנקה
לידות בית
חדרי לידה
אפי-נו
תאומים
פוסטפרטום
אבהות
מתכונים
רצפת אגן
מנשאים
דיני עבודה
קריירה
תכנון פיננסי
גסטרו ילדים
שיניים ילדים
חינוך גיל רך
בטיחות
רפואה משלימה
כירופרקטיקה
ייעוץ להורים
פסיכולוגיית ילדים
חיתולי בד
נגד מילה
קלינאית תקשורת
מיניות
התפתחות תינוקות
ליווי התפתחותי
פסיכולוגיית פעוטות
פנג שווי
רופאים בכירים
חנות
אינדקס
פוסטפרטום
הצילו צירים
מאמרים חדשים
ראשי
חזרה לרשימת הפורומים
>>>
פורום התפתחות תינוקות
מנהל/ת הפורום: שי זילברבוש, הילה מיסק
הוספת תגובה להודעה
הוספת הודעה חדשה
שם הכותב:
דוא"ל:
הודיעו לי כשיתקבלו תגובות
הסתרת הדוא"ל בפורום
כותרת:
*
תוכן:
דפים פעילים:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
ארכיון
הודעה חדשה
פורום התפתחות תינוקות בניהול מרכז "צעד ראשון"
שי זילברבוש, עינת
15:08
24/06/2007
מטרת הפורום:
מתן מענה להורים לגבי עיכובים/שיבושים התפתחותיים ותחושתיים בתינוקות עד לגיל שנה. נדריך וניתן תרגילים אשר יתאימו לבעיה המתוארת ויאפשרו להורים לעבוד עם ילדיהם בבית לשיפור המצב.
הפורום יעסוק בנושאים הבאים:
* ליווי התפתחותי לתינוקות, מענה לשאלות נפוצות של הורים לגבי התפתחות התינוק על היבטיה השונים.
* תינוקות עם שיבוש התפתחותי: לא שוכב על הבטן, לא מתהפך, לא זוחל, זחילה לא סימטרית, לא מתיישב, זחילה על הישבן, לא נעמד, לא הולך, טונוס שרירים נמוך/גבוה ועוד.
* הקלה בבעיות עיכול, גזים וריפלוקס.
* התייחסות מיוחדת לפגים.
* תינוקות עם בעיות טונוס שרירים נמוך/גבוה, אקסטנציה מוגברת.
* בעיות תגובתיות לסביבה - אי שקט ובכי בלתי פוסק, נרתע ומגיב בחוסר נוחות לסוגי מגע שונים, נרתע מחוויות שיווי משקל, בהלה מוגזמת, תינוק שלא מחייך חרדת זרים ועוד.
* בעיות תקשורת-לא ממלמל,לא מפיק הברות,קושי בהיגוי מילים ראשונות.
* בעיות בישיבה - ישיבת w, זחילה בישיבה, ישיבה לא יציבה.
*טיפול בסוגי תסמונות שונים וליקויים נוירולוגים שונים (כגון: פיגור / סי.פי /תסמונת דאון/ ניוון שרירים).
אודות מרכז "צעד ראשון"
מרכז "צעד ראשון" מתמחה בכל הקשור להיבטי התפתחות מוטוריים וחושיים אצל תינוקות. שיטת "צעד ראשון" הינה שיטה ייחודית להנחיית הורים ותינוקות. השיטה פותחה על ידי שי זילברבוש, על בסיס עקרונות שיטת פלדנקרייז, במטרה לאפשר לכל תינוק מימוש מלא של יכולתו התנועתית וההתפתחותית. שיטת "צעד ראשון", מציעה דרך התבוננות שונה על התפתחות התינוק, המבוססת על גישה הוליסטית שרואה את המשפחה כחלק משמעותי מהסביבה ההתפתחותית של התינוק.
במרכז ניתן להשתתף בסדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות (מלידה עד גיל שנתיים). כמו כן קיימת אפשרות לביצוע אבחונים והתייחסות פרטנית לגבי בעיות התפתחות שונות ובנוסף מכללה להכשרת מדריכי ליווי התפתחותי.
מידע נוסף אודות "צעד ראשון"
רחוב דיסנצ'יק 9, שיכון דן ת"א
טלפון: 03-6487253
פקס: 03-6487252
אתר: www.first-step.co.il
פורום התפתחות תינוקות בניהול מרכז "צעד ראשון"
שי זילברבוש, אורנה עטאר
11:53
20/08/2010
מטרת הפורום:
מתן מענה להורים לגבי עיכובים/שיבושים התפתחותיים ותחושתיים בתינוקות עד לגיל שנה. נדריך וניתן תרגילים אשר יתאימו לבעיה המתוארת ויאפשרו להורים לעבוד עם ילדיהם בבית לשיפור המצב.
הפורום יעסוק בנושאים הבאים:
* ליווי התפתחותי לתינוקות, מענה לשאלות נפוצות של הורים לגבי התפתחות התינוק על היבטיה השונים.
* תינוקות עם שיבוש התפתחותי: לא שוכב על הבטן, לא מתהפך, לא זוחל, זחילה לא סימטרית, לא מתיישב, זחילה על הישבן, לא נעמד, לא הולך, טונוס שרירים נמוך/גבוה ועוד.
* הקלה בבעיות עיכול, גזים וריפלוקס.
* התייחסות מיוחדת לפגים.
* תינוקות עם בעיות טונוס שרירים נמוך/גבוה, אקסטנציה מוגברת.
* בעיות תגובתיות לסביבה - אי שקט ובכי בלתי פוסק, נרתע ומגיב בחוסר נוחות לסוגי מגע שונים, נרתע מחוויות שיווי משקל, בהלה מוגזמת, תינוק שלא מחייך חרדת זרים ועוד.
* בעיות תקשורת-לא ממלמל,לא מפיק הברות,קושי בהיגוי מילים ראשונות.
* בעיות בישיבה - ישיבת w, זחילה בישיבה, ישיבה לא יציבה.
*טיפול בסוגי תסמונות שונים וליקויים נוירולוגים שונים (כגון: פיגור / סי.פי /תסמונת דאון/ ניוון שרירים).
אודות מרכז "צעד ראשון"
מרכז "צעד ראשון" מתמחה בכל הקשור להיבטי התפתחות מוטוריים וחושיים אצל תינוקות. שיטת "צעד ראשון" הינה שיטה ייחודית להנחיית הורים ותינוקות. השיטה פותחה על ידי שי זילברבוש, על בסיס עקרונות שיטת פלדנקרייז, במטרה לאפשר לכל תינוק מימוש מלא של יכולתו התנועתית וההתפתחותית. שיטת "צעד ראשון", מציעה דרך התבוננות שונה על התפתחות התינוק, המבוססת על גישה הוליסטית שרואה את המשפחה כחלק משמעותי מהסביבה ההתפתחותית של התינוק.
במרכז ניתן להשתתף בסדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות (מלידה עד גיל שנתיים). כמו כן קיימת אפשרות לביצוע אבחונים והתייחסות פרטנית לגבי בעיות התפתחות שונות ובנוסף מכללה להכשרת מדריכי ליווי התפתחותי.
מידע נוסף אודות "צעד ראשון"
רחוב דיסנצ'יק 9, שיכון דן ת"א
טלפון: 03-6487253 03-6487253
פקס: 03-6487252
אתר:
www.first-step.co.il
תינוק רזה
יעל
08:51
05/10/2011
תגובה
הי
התינוק שלי בן 6 חודשים ו3 שבועות. שוקל 6.8 גובה 70 ס"מ. יונק מלא.
בגיל 4 וחצי חודשים העליה במשקל התמתנה מאוד ועכשיו הוא עולה 300 גרם לחודש.
התחתי לתת לו דייסות . האם יש לי סיבה לדאוג?
תודה רבה
עלייה במשקל
הילה
11:11
21/10/2011
יעל שלום,
פורום זה עוסק בהתפתחות סנסו-מוטורית של תינוקות.
על מנת לקבל מענה לשאלתך, אני מציעה שתפני לפורום העוסק בתזונה.
בברכה,
הילה מיסק
מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
אתר:
www.first-step.co.il
מייל: hilam@first-step.co.il
סלולרי: 052-5918385
אשמח לעזרתכם במילוי שאלון על שנת הילד (-:
דנה
14:21
30/09/2011
תגובה
שלום (:
שמי דנה ואני סטודנטית לתואר ראשון במחלקה לחינוך ופסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה.
במסגרת לימודי אני עורכת מחקר שמטרתו לבחון דפוסי שינה אצל ילדים. אודה לך אם תסכים/י להשתתף במחקר אשר כולל שאלון שניתן להגיע אליו דרך הקישור הבא:
docs.google.com/spreadsheet/viewform?hl=en_US&formkey=dGw2ZHJ1QmRmV3lsOXJIQWVqN054dmc6MQ#gid=0
אין כל צורך לציין את שמך או פרטים מזהים ולמערכת אין כל דרך לדעת מי ממלא כל שאלון.
כל תשובותיך יישמרו באופן אנונימי לגמרי ולא תהיה לי דרך לדעת מה ענית.
אם תחוש/י אי נוחות תוך כדי מילוי השאלון את/ה רשאי/ת להפסיק למלאו.
תודה רבה על השתתפותך (:
אשמח לשתף בתוצאות המחקר בסופו.
דנה
bub2drew@walla.com
המשך לבן שנה
נעמי
01:46
26/09/2011
תגובה
הוא גם לא עושה "שלום"
מה אפשר לעשות עם זה??
הנפת יד לשלום
הילה
11:09
21/10/2011
שוב שלום,
הנפת יד לשלום קשורה להתפתחות התקשורת. זה עוד יגיע.
האם הוא כן מחייך כשרואה משיהו מוכר? מגיב ומתקשר באופן אחר? עלייך לזכור שהאופן שבו אנחנו תופשים ג'סטות חברתיות הוא שונה. תינוקך לא רואה חשיבות רבה להנפת היד, אך אם יודע לתקשר באופן אחר לא הייתי דואגת.
מעבר לכך, אני מחזירה את השאלה גם לנושא היציבה. כפי שהתייחסתי גם למחיאת הכפיים, הנפת היד דורשת יכולת לייצב עצמך. במידה ומערכת שיווי המשקל לא מפותחת דיה, תנועה זו עשויה להוות איום מסוים עבור הילד, והוא יימנע ממנה.
במידה ואת מוצאת קושי במערכת שיווי המשקל, את מוזמנת לפנות אלי בשנית, ואוכל לענות לך בנושא זה.
בברכה,
הילה מיסק
אתר:
www.first-step.co.il
בן שנה לא מוחא כפיים ולא מחקה מילים
נעמי
04:49
25/09/2011
תגובה
שלום אולי זה לא המקום לשאול יש לי בן מקסים ומתוק צוחק וחברותי אבל בהתפתחות שלו הוא ממש תינוק בייבי הוא לא מוחא כפיים, ולא מנסה לחקות מילים והברות הוא אומר רק "בבא" ולפעמים נדיר "מממא" כשהוא רוצה מים זה בד"כ ג"כ "ממא"
הבת שלי הקודמת היתה מאד זריזה ואין לי אפשרות לדעת מה נורמלי
מבחינה מוטורית הוא עומד עם להחזיק, (מפחד לבד) זוחל חופשי גורר כסאות (אם כי הוא לא עומד יציב בזמן הגרירה) ובזמן שיר מנענע גוף או מרקיד את הרגליים (מאד מוזיקלי) אבל בקטע של כפיים הוא לא מוכן בשום אופן אפילו שאני מחזיקה לו אותם ומקרבת הוא לא ממשיך הוא נהנה שאני עושה לו אבל הוא עצמו כלום.
וחוץ מזה שאין לו עדיין שום שיניים... (לעומת אחותו ב-4 חד')
אתת זה אני מבינה אין מה לעשות לכולם גדלים בסוף שיניים... אבל לגבי הכפיים הוא נראה לי לא בקצב.
איפה אפשר לדעת מה עושים בכל גיל?
20:38
01/10/2011
היי לא ענית לי... יש תגובה או לא?
נעמי
01:30
02/10/2011
מחיאת כפיים ועוד
הילה
11:05
21/10/2011
נעמי שלום.
ראשית, אני ממש מתנצלת על העיכוב בתשובתי. מקווה שעדיין אוכל להיות לך לעזר.
לגבי שאלותייך, אתחיל מהסוף להתחלה.
אכן זמני בקיעת השיניים משתנים מתינוק לתינוק. כאשר הזמן השכיח הוא בין גיל 1/2 שנה לגיל שנה. זה עוד יגיע.
שנית, עמידה מתחילה סביב גיל 9-12 חודשים, כאשר בהתחלה העמידה היא בדר"כ תוך הישענות על חפצים שונים ורק בהמשך עמידה עצמאית. נשמע שבנך מתפתח בקצב נכון. לא היינו רוצים להאץ זאת, ואין סיבה להיות מודאגים.
שלישית, לפי תיאורך, נראה שבנך יודע לתקשר: הוא ממלמל, כבר יודע מספר מילים (אנחנו נתייחס למילים גם אם אינן מילים מפורשות בשפה שלנו, אבל הברה שחוזר עליה בהקשר קבוע). האם מחקה אותך בסיטואציות אחרות, למשל הוצאת לשון? משחקי קוקו?
לגבי שאלתך העיקרית (מחיאת כפיים) אתייחס למספר היבטים: 1- האם יודע לקרב ידיים לקו האמצע (להכניס ידיים/חפצים לפה? זחל זחילת גחון? שכב על הבטן עם ידיים מתחת לכתפיים? וכן הלאה). לעיתים תינוקות לא מכירים את מרכז הגוף שלהם, וזה עשוי להקשות על מחיאת הכפיים. שנית, ציינת שהוא לא יציב בזמן גרירת חפצים. מה לגבי מערכת שיווי המשקל שלו? האם יציב? האם יושב באופן יציב? האם מצליח לעבור מישיבה לזחילה באופן עצמאי? האם אוהב שינויים בשיווי המשקל (למשל משחקי הנפות באוויר, תנועה במרחב ועוד?). מחיאת הכפיים עשויה להוציא אותו מאיזון, ובמידה ולא יודע לייצב עצמו היטב, זה עשוי להקשות עליו.
מחיאת כפיים אינה שלב התפתחותי (באופן בו אנחנו נתייחס לשלבים השונים). במידה ושאר ההיבטים בסדר, לא הייתי מייחסת לכך חשיבות רבה מדי או דואגת בעקבות זה...
בברכה,
הילה מיסק
אתר:
www.first-step.co.il
שינה על הבטן
טלי
15:03
22/09/2011
תגובה
שלום
בני בן חמישה חודשים. מאז שנולד ישן על הגב. לפני כחודש החל להתהפך מהגב לבטן. עדיין לא מהבטן לגב אם כי מרים ראש ונשען על הידיים. לפני חודש ישן רק על הצד כי כך הוא רוצה ועושה זאת לבד. גם כשאני מנסה להחזירו לגב מיד יחזור לצד. בשבוע האחרון רוצה לישון רק על הבטן ואני חוששת מכך. האם בגיל זה כבר מותר לישון על הבטן וזה לא מסוכן? הרי הוא כבר שולט בתנועותיו וברצונותיו.
תודה רבה.
שינה על הבטן
הילה
10:46
21/10/2011
טלי שלום.
ראשית, אני ממש מתנצלת על העיכוב בתשובתי. אני מקווה שעדיין אוכל להיות לך לעזר.
שנית, שכיבה ושינה על הבטן הן שלב משמעותי וחשוב בקרב תינוקות. מרבית ההתפתחות תלויה ביכולת של התינוק לשהות על הבטן: הרמת ראש, זחילת גחון וכן הלאה. מעבר לכך, גם שלבי התפתחות אחרים שלמעשה אינם מתרחשים על הבטן (למשל זחילה על 6, הליכה, התיישבות ועוד) קשורים למיומנויות ויכולות שהתינוק רכש בשלבים הקודמים. לכן משמעותי מאוד שתינוקך יידע לשהות על הבטן.
פעמים רבות תינוקות שרק בגילאים מאוחרים נחשפים לשכיבה על הבטן (בין אם בערות ובין אם בשינה) עשויים להתנגד לכך ולהיות חברי מנוחה. העובדה שבנך מעוניין לישון על הבטן הינה סימן שהוא מתפתח נכון.
החשש מפני שינה על הבטן הינו מפני מוות בעריסה. על מנת להקל על חששותייך את יכולה לאפשר לו לישון על הבטן בשינת יום (כך שאת או מטפל אחר נמצאים לידו לוודא שהכל בסדר), או להיעזר במכשירים חיצוניים (כדוגמאת בייבי-סנס).
אני בהחלט לא הייתי מונעת זאת ממנו.
בברכה,
הילה מיסק
אתר:
www.first-step.co.il
קשר עין פה ויד
א
21:53
19/09/2011
תגובה
יש לי תאומים בני 10 וחצי חודשים, שמתי לב כי הם בקושי שמים דברים בפה. אם אני מביאה להם צעצוע או אפילו חתיכת לחם, הם מעבירים מיד ליד בדר"כ ולא מכניסים לפה. ניסיתי לעזור להם אך הם מסרבים לקרב את היד לפה. ניסיתי לגרות אותם בכל מיני צורות, כמו לשים להם חתיכת אוכל על המגש בכיסא וזה לא עבד. הם אוכלים רק אם מאכילים אותם בכפית או בחתיכות קטנות ישר לפה. נראה כי הם לא מקשרים בין הפה והידיים.
חוץ מזה הם מתפתחים כרגיל- זוחלים, מתקשרים.
אני חושבת שזה קצת מוזר כי אני רואה תינוקות בגיל הזה ששמים בפה כל דבר.
האם יש סיבה לדאגה, או שפשוט ייקח להם יותר זמן מן הרגיל?
תודה
הילה
10:38
21/10/2011
א' שלום.
ראשית, אני ממש מתנצלת על העיכוב בתשובתי. אני מקווה שעדיין אוכל להיות לך לעזר.
שנית, אכן השלב שלפני הכנסת חפצים לפה הוא העברת החפצים מיד ליד, אך בגיל זה אנחנו כבר מצפים כבר לראות קשר עין-יד-פה. במידה וקשר זה לא קיים, גם אם התינוק מאוד רוצה לאכול את האוכל שהנחת על המגש, הוא לא יידע מה לעשות עם זה...
מספר שאלות לפני שאמליץ לך על תרגילים שיוכלו לעזור: כיצד שכבו על הבטן? האם הידיים היו מתחת לכתפיים, או פרושות לצדדים? האם יודעים לקרב ידיים לקו האמצע?
אנחנו נרצה לעזור להם ליצור את הקשר עין-יד-פה. את יכולה לתרגל איתם את הקשר הזה על ידי הצגת חפץ בפני התינוק, לאחר שראית שיצר קשר עימו (וראית שעוקב עם מבטו), תקישי עם החפץ על היד, ואז על בית החזה (כדי לסמן עבורו את מרכז הגוף), ונגיעה נוספת בפה. תקרבי את המשחק לפה התינוק, עד שיקרב את ידיו לאחוז בו.
בהצלחה,
הילה מיסק
אתר:
www.first-step.co.il
גמילה מחיתולים
רוני
13:31
11/09/2011
תגובה
בתי בת שנתיים, מתקדמת ועושה הכל מהר. הלכה מהר, מדברת כבר שוטף לחלוטין וגמולה מחיתול- או כך חשבתי. לאחר כחודשיים בערך בהם לא פספסה פיפי כלל- ונושא הגמילה הגיע לחלוטין ממנה- היא לפתע מפספסת הרבה מאד ולעיתים אף מבקשת חיתול? מה זה אומר? כיצד להגיב ולנהוג?
בברכה,
רוני
גמילה
הילה
20:26
17/09/2011
רוני שלום,
פורום זה עוסק בהתפתחות סנסו-מוטורית של תינוקות. אנא פני לפורום המתאים בכדי לקבל מענה לשאלתך.
בברכה,
הילה מיסק
אתר:
www.first-step.co.il
זחילה א-סימטרית
מיכל
07:47
11/09/2011
תגובה
בני בן ה 5.5 חודשים החל לזחול (על שש) לפני כשלושה שבועות, אך זחילתו אינה סימטרית:
רגל ימין משתתפת באופן תקין בזחילה: הברך וגב הרגל נוגעות בריצפה.
רגל זמאל בעייתית: רק כף הרגל משתתפת בזחילה. כלומר, הרגל בתנוחת ישיבה (!!) בזמן הזחילה.
האם זה נורמלי? האם יש ללכת לפיזיוטרפיסט? האם אפשר לעשות משהו בבית על מנת להסדיר את הזחילה?
הוא מעולם לא זחל על הגחון, מה המשמעות של זה והאם יש קשר?
תודה,
מיכל
זחילה
הילה
20:46
17/09/2011
מיכל שלום,
בנך התחיל לזחול מאוד מוקדם. לפי תיאורך, יתכן ולא רכש את המיומנויות הדרושות לו לזחילה מאורגנת. ניתן להניח כי אכן יש קשר גם לעובדה שלא זחל על הגחון. פעמים רבות תינוקות עם החזקת יתר נוטים לדלג על שלב זחילת הגחון ו"קופצים" ישר לזחילה על 6.
לפי שאציע תרגילים אפשריים, אעלה מספר שאלות:
האם שכב על הבטן? על שני הצדדים? כיצד התהפך? האם קיימת א-סימטריה גם בהפניית הראש? שימוש שונה בין הידיים? האם הוא יודע להתיישב? האם אתם מושיבים אותו?
אציע לך לתרגל איתו במספר מישורים:
1. יצירת כפיפה והפחתת זקיפה
2. קשר אלכסונים
3. שימוש בכפות רגליים
אציין כי שלושת התרגילים שהצעתי לשאלתה של "מודאגת" מתאריך ה- 6.8 עשויים להתאים גם עבורך (אף על פי שלטובת מטרות שונות).
תרגיל נוסף: "רצפה מלאכותית" - לטובת שימוש בכפות רגליים: כאשר בנך שוכב על הגב ללא גרביים. היעזרי במשטח קשיח (עטיפת דיסק, ספר וכו').
* הצמידי את כף רגלו לדיסק. במידה והברך נפתחת,החזיקי אותה מכופפת קרוב לאמצע. המטרה היא לראות שהוא דוחף בחזרה.
* הניעי את צד הדיסק לאורך כף הרגל, בצד החיצוני של כף הרגל, גב כף הרגל. הרעין הוא ליצור מודעות דרך המגע, כך שהרגל תלמד להתנועע.
* הניחי את הדיסק מתחת לבהונות - האם מנסה לאחוז?
* העבירי את הדיסק בעדינות מתחת לכפל האצבעות - כך שיפריד את הבהונות. זו יכולת חשובה לשלב בו יתחיל לעמוד.
* הניחי את המשטח מול כף הרגל ולחצי מעט (מעין "פלקס"), לעידוד הדחיפה רק מכף הרגל עצמה.
הניחי את הדיסק בצד ועסי את כף הרגל עם האגודל, מומללי את האצבעות אחת אחרי השנייה.
* תפסי עם יד אחת את שוק הרגל ועם היד השנייה סובבי את כף הרגל (אחזי בכרית כף הרגל עם האגודל וסובבי בעדינות לשני הכיוונים).
* אחרי שעוררת את כף הרגל גם במגע וגם בתנועה נרצה לראות איך שאר הרגל מגיבה: תפסי ביד אחת בקרסול וביד השנייה בשוק וכופפי את הרגל לכיוון הבטן וחזרה. מהשוק עיברי לירך בתנועה מעגלית: ירך לכיוון החוצה ובסיבוב פנימה ולכופף חזרה. ולצד השני: יישור החוצה ופנימה.
* חיזרי על התנועה הראשונה, כאשר הדיסק מוצמד לכף הרגל. האם דוחף יותר עם הרגל?
* חיזרי על אותו תהליך עם הרגל השנייה.
* העמידי את שתי כפות הרגליים כך שהעקבים צמודים לישבן, הברכיים ניצבות לתקרה ולא פתוחות. כעת הרימי והוריד את כפות הרגליים למזרון מספר פעמים. הצמידי שוב עקבים לישבן והמתיני שידחף את הרצפה בכפות הרגליים. אם הוא לא דוחף זה בסדר. אחרי כמה שניות עשי זאת שוב.
לשאלות נוספות וחידודים, את מוזמנת לפנות אלי בפורום או במייל.
בברכה,
הילה מיסק
אתר:
www.first-step.co.il
תינוק בן 7 חודשים לא ממלמל
מור
18:59
10/09/2011
תגובה
בני עוד שבוע בן 7 חודשים. מתפתח יפה. מתחיל להראות סימני זחילה. מתהפף לשני הכיוונים וסביב ציר.סקרן תקשרותי חייכן צוחק צחוק מתגלגל וצווח מאושר שמדגדגים אותו.
כמעט אינו משמיע קולות או מלמולים. כן שמעתי אותו אותו אומר ממ ו-אבו ו-ד מספר פעמים בודדות אבל מעבר לזה הוא כמעט ואינו משמיע קולות. לעיתים עושה קולות יוניים כאלו:הו הו אבל לא הרבה.כן מגיב בשימחה ובקולות למשהו שמשמח אותו אבל לא הברות אלא אה אה גם לא הרבה. בדיקת שמיעה תקינה.
האם יש סיבה לדאגה?
כמו כן ממתי תינוקות אמורים להתחיל להבין מה שאומרים להם? להסתכל על האור כששואלים איפה האור וכו?
המון תודה
מלמול
הילה
19:42
17/09/2011
מור שלום,
אציין כי זהו פורום להתפתחות סנסו-מוטורית של תינוקות. יתכן ובפורומים העוסקים בהתפתחות תקשורת ושפה תוכלי לקבל מענה מדויק יותר.
יחד עם זאת, אענה לשאלתך בהתייחס להתפתחות סנסו-מוטורית. התפתחות התקשורת אינה מתייחסת להתפתחות השפה המילולית בלבד. תינוק יכול לתקשר איתנו בדרכים שונות: בכי, צחוק, קשר עין, הושטת ידיים, מגע, חיקוי ועוד.
כפי שכתבת, בנך מתקשר עמך, ואף ממלמל - כך שלא נשמע שיש סיבה לדאגה.
מבחינת התפתחות התקשורת בין גיל 1/2 שנה לשנה, התינוק מתחיל להיות מודע להשפעה שיש להתנהגות שלו על הסביבה והוא נהנה מהשליטה הזו, עם הזחילה מתחיל גם המשחק בין עצמאות וגבולות. בנוסף בשלב זה מתחילים זיהוי והצבעה על דברים, חיקוי (מילים, תנועות, התנהגויות: נפנוף לשלום, מחיאת כף וכו').
אציין מספר דגשים או רעיונות שיוכלו לעזור לך:
כפי שציינת, בנך צוחק וקולני כאשר מדגדגים אותו. בזמן דגדוג הוא משחרר ומרפה. האם בנך נוטה להיות מעט מוחזק (הן גופנית והן בהתנהלות שלו)?
האם נמצא זמן רב מול טלוויזיה (לעיתים תינוקות שצופים בטלוויזיה זמן רב פחות ממלמלים מאחר והתרגלו שאין מענה למלמול שלהם)? האם נמצא זמן רב עם מוצץ?
* נרצה לגרות אותו דרך מגע וקול
* משחקי תורות - למלמל ולחכות שיגיב
* לחזור על ההברות שלו, לדבר "תינוקית"
* להוסיף הרבה מימיקה, תנועות של הפנים, לדבר בהברות: אה, בה...
* משחקי קוקו
* גירוי של מגע וקול בו זמנית (למשל טפיחות על בית החזה תוך הוצאת קול אה..). לחזור לחוויות משותפות המבוססות על גרייה חושית ולא קוגניטיבית.
בברכה,
הילה מיסק
אתר:
www.first-step.co.il
בן 11 חודש לא יודע להתיישב
רונה
07:37
06/09/2011
תגובה
הבן שלי בן 11 חודשים. ילד חייכן אנרגטי ומאוד פעיל.
זוחל גחון מגיל 8 חודשים. עולה על 6 אך לא זוחל על 6. נעמד בעזרת רהיטים (בכל הזדמנות שיש..). כשמושיבים אותו יושב די יציב אבל לא יודע להתיישב מעמידת 6 ולאחרונה התחיל בערך לעבור מעמידה לישיבה. לא נראה שהוא אוהב לשבת בכלל.
אני מנסה ללמד אותו להתיישב מעמידת 6 אך ללא הצלחה.האם זה בעייתי שעדיין לא מתיישב? לתת לו את הזמן ללמוד לבד? מה יכולה להיות הסיבה שהישיבה שלו עדיין לא יציבה?
לפני חודש היינו אצל פיזיותרפיסטית בגלל שלא זוחל על 6 והיא לא מצאה בעיה כלשהי או חולשה.
בנוסף, עדיין לא מוחא כפיים או עושה שלום..
תודה!
התיישבות
הילה
20:00
17/09/2011
רונה שלום,
את תשובתי אתחיל בכך שאיננו מעודדים הושבת תינוק לפני ישיבה עצמאית. חשוב שתינוק יגיע לכך בעצמו, על מנת שידע לייצב את עצמו באופן נכון ומאורגן. את כותבת שנראה שהוא יושב יציב, אך האם הוא תנועתי מהישיבה (מצליח לעבור חזרה ל- 6 או לבטן, או שאולי הוא נשאר "קפוא")? ההתיישבות מגיעה בדר"כ עם הניסיונות להתחיל לזחול על 6 - כאשר הנעה קדימה מובילה לזחילה, והנעת הגוף לאחור לישיבה. אני ממליצה לך להמתין ולא לנסות להושיב אותו בינתיים...
אני מניחה שמאותה סיבה (העובדה שעדיין לא מתיישב לבד ואינו יציב דיו בישיבה) אינו מוחא כפיים עדיין. בכדי שיצליח לעשות זאת עליו ליצור כפיפה בגב ולקרב ידיים אל קו האמצע. פעמים רבות תינוקות, שהושיבו אותם לפני שמערכת שיווי המשקל הייתה מוכנה לכך, מגיבים בהחזקת הגב (זקיפה) - מה שלא מאפשר את כפיפת הגב ואת מחיאת הכפיים.
אחד התרגילים שאת יכולה לעשות הוא:
1. משכיבה על הגב, תאחזי יד ורגל נגדית. עם כף היד שלו תאספי את כף הרגל (כאשר האצבעות שלו תופסות ממש את הרגל). עם היד השנייה שלך תתפסי את הרגל הפנויה מהקרסול והשוק ותגלגלי לצד השני ובחזרה. תובילי אותו עד לצד, כאשר הרגל מתקרבת אל המזרן ובחזרה. עם הרגל העליונה תיצרי מעין נדנדה, ותובילי אותה אלייך (כך שיישען על המזרן עם המרפק וירים את הראש). כשאת מגיעה אל הצד שימי לב שלא למשוך את היד או הרגל על מנת חלילה לא לפרוק אותם. הרעיון הוא ליצור תנועה בה צד אחד יורד וצד אחד עולה. תמשיכי את התנועה רק עד למקום שהוא מאפשר לך...
תני לו עוד קצת זמן לתרגל את העלייה על 6 והזחילה, זה יבוא מתוך הניסיונות להתקדם...
בברכה,
הילה מיסק
אתר:
www.first-step.co.il
דפים פעילים:
1
2
3
4
5
6