דפים פעילים: 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
|
ארכיון |
|
הודעה חדשה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ברוכים הבאים לפורום פריון | | | ד"ר קלריס נהרי |
18:04 31/03/2007 |
|
|
שלום לכולם,
עם האביב הטבע מתחדש ואיתו גם השאיפה לפריון והמשכיות.
בכל שאלה בנושאי פריון האישה והגבר, אני כאן בשבילכם.
בקורות החיים שלי יש תואר דוקטור לרפואה בהצטיינות מהטכניון, התמחות ביילוד וגינקולוגיה, והתמחות בת ארבע שנים בנושא הפריון ב-NIH, מכון המחקר והטיפול המוביל בארה"ב ובעולם.
מלבד שני הילדים שילדתי בעצמי, עזרתי להביא לעולם עוד רבים אחרים.
בתקווה לברך כל אחד ואחת מכם במזל טוב בהמשך הדרך,
ד"ר קלריס נהרי
מומחית לפריון, גינקולוגיה ומיילדות.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
משחקים ברשת | | | משחקים ברשת |
11:14 31/08/2014 |
תגובה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•בדיקה אנדרוסטנדיון | | | דנה |
19:43 07/08/2014 |
תגובה |
|
הי לפני חמישה חודשים עשיתי בדיקה של זה ורק עכשיו נכנסתי במקרה לראות וראיתי שהתוצאה היתה מעל הנורמה 15.39 nmol\L . מה זה אומר האם יש סיבה לחשוש?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בת 28 ,בריאה בדרך כלל אך לא מקבלת מחזור סדיר | | | דנה |
19:45 07/08/2014 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בדיקת הורמונים | | | שרית |
15:48 01/07/2014 |
תגובה |
|
שלום,
אני בת 41 מנסה להיכנס להריון (טבעי) אחרי שתי לידות טבעיות, ערכתי בדיקת הורמונים להערכתי כיומיים אחרי ביוץ על מנת לבדוק שאכן התקיים ביוץ
PROGESTERONE 17.2 nmol/L
ESTRADIOL (E-2) 457 pmol/L
LH 2.90 IU/L
אודה מאוד לתשובתך האם התקיים ביוץ והאם התוצאות תקינות
תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תשובה | | | ד"ר קלריס נהרי |
15:11 08/07/2014 |
|
|
שלום שרית,
על פי הבדיקות אכן התקיים ביוץ
בהצלחה,
ד"ר קלריס נהרי
מומחית בפריון יילוד וגינקולוגיה
מנהלת הפורום
www.drnahari.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
פרופיל הורמונלי וAMH | | | קטי |
14:02 10/06/2014 |
תגובה |
|
בת 36 עם 4 ילדים, 3 לידות , לידה רגילה לפני 15 שנה, לידה קיסרית - תאומים לאחר טיפול IVF (סתימת חצוצרות), לידה רגילה לפני שנתיים (הריון טבעי). בין שתי לידות אחרונות - הפסקת הריון יזומה בשבוע 5.
לפני שנה במסגרת בירור פוריות ביצעתי בדיקת AMH והתוצאה שהתקבלה היתה 0.74 ng/ml
לאחרונה התקצר משמעותית אורך המחזור שלי- כ23-24 יום(לפני זה היו באורך 30-31 יום). לפי גרפים של חום השחא הביוץ הינו ביום ה15-16 ואז 7-8 ימים לאחר הביוץ מופיע הדימום.
הדימום הפכו להיות מאוד מסיביים, אומנם ללא כאבים, אך אם דימום מוגבר ביותר (החלפת פד כל חצי שעה) וגושי מרובים וגדולים - עד לגודל של כף יד. רמת ההנוגלובין שלי ירדה לרמה של 10 ורמת ברזלFERRITIN לרמה של 10.
לאחרונה ביצעתי שוב בדיקות הורמונליות ובדיקת AMH.
הבדיקות נעשו ביום השלישי למחזור.
1. אודה להתיחסותך לבדיקות
2. האם ערך גבוה של E2 מצביע על בעיה כלשהי?
3. איך יתכן שרמת הAMH עלתה תוך שנה? (הבדיקה נעשתה באותה מעבדה - מעבדות זר)
4. האם לאור הבדיקות הנ"ל עדיין יש סיכוי להריון טבעי או בעזרת השראת ביוץ בלבד? (בעלי מתנגד בתוקף לטיפולים כלשהם מסוג UVF או IUI)
AMH - 2.86 NG.ML
CRP קטן מ0.5
ANDROSTENEDIONE = 2.57
CORTISOL = 316
DHEA-S = 4.67
E2 = 330
FSH = 6.8
LH = 7.4
PROGESTERONE = 2
PROLACTIN = 184
TESTOSTERONE TOTAL = 1.8
TSH = 2.66
VITAMIN D25 = 23
VITAMIN B12 = 366
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15:15 10/06/2014 |
|
|
שלום קטי,
ערך גבוה של E2 ביום שלוש כמו גם ערך מוגבר של AMH (כפי שציינת אכן עברה שנה )והתקצרות הזמן בין וסת לוסת מצביעים על ירידה בפריון.
לגבי סיכוי להריון טבעי, סיכוי תמיד יש אבל הוא מאד נמוך.
ד"ר קלריס נהרי
מומחית לפריון יילוד וגינקולוגיה
מנהלת הפורום בפריון פוריות והפריות.
www.drnahari.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
טיפולי פוריות | | | עינב |
16:04 09/06/2014 |
תגובה |
|
שלום, לאחרונה עברתי טיפולי פוריות באמצעות דיקור סיני, ולא מאוחר יותר הצלחתי להיכנס להיריון טבעי.
גם אני הייתי סקפטית לפני, בחוסר אמונה שדיקור סיני יכול לעשות את העבודה, אני לא באמת יודעת אם אכן הדיקור הסיני הוא זה שגרם לפיריון או שאולי פשוט הגיע הזמן אחרי כל כך הרבה זמן שזה לא צלח
www.iridology.co.il/acupuncture/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
טיפולי פוריות | | | עינב |
16:04 09/06/2014 |
תגובה |
|
שלום, לאחרונה עברתי טיפולי פוריות באמצעות דיקור סיני, ולא מאוחר יותר הצלחתי להיכנס להיריון טבעי.
גם אני הייתי סקפטית לפני, בחוסר אמונה שדיקור סיני יכול לעשות את העבודה, אני לא באמת יודעת אם אכן הדיקור הסיני הוא זה שגרם לפיריון או שאולי פשוט הגיע הזמן אחרי כל כך הרבה זמן שזה לא צלח
www.iridology.co.il/acupuncture/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חוששת מתהליך הפרייה חוץ גופית | | | בתיה ר |
12:56 27/05/2014 |
תגובה |
|
שלום רב, שאלה ראשונה - לאחר 3 נסיונות הזרעה שכשלו, הוחלט לעבור לטיפולי הפרייה חוץ גופית (בשל גילי - 42). אני מאוד חוששת מתהליך השאיבה וכל מה שכרוך בו (ההרדמה, ההתעוררות, השפעת תרופות ההרדמה, כאבים בזמן השאיבה ולאחריה וכד'). אף פעם לא הייתי תחת הרדמה. האם יש הגיון של ממש בחששות שלי? שאלה נוספת - מה אחוזי ההצלחה של הפרייה לעומת הזרעה (כל הבדיקות שלי ושל בן זוגי תקינות לחלוטין, הן הורמונליות והן בדיקת הזרע. כמו כן, לפני 4 שנים ילדתי בלידה רגילה בת בריאה לאחר שהריתי בהזרעה בנסיון השלישי בו קיבלתי איקקלומין בלבד).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15:11 10/06/2014 |
|
|
שלום בתיה,
כפי שודאי הבנת מתשובתי הקודמת אני אכן חושבת שעליכם להתקדם לכיוון הפריית מבחנה. כיון שאין לי את כל הנתונים של שניכם מאד קשה לי להתנבא לגבי סיכויי ההצלחה אבל אני כן יכולה לומר שהם גבוהים יותר מהזרעות.
ד"ר קלריס נהרי
www.drnahari.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | מיכל |
09:07 15/05/2014 |
תגובה |
|
שלום רב,
אתמול סיימתי חפיסה של גלולוות מינולט ובהמלצת רופא הנשים שלי אני צריכה להתחיל לקחת גלוגלת מינס(המינולט לא עשתה לי טוב). בכדי להיות 100% בטוחה בקיום יחסי מין מתי עלי להתחיל את החבילה מהסוג החדש? האם ביום הראשון של הווסת? או בעוד שבעה ימים (שבוע לאחר לקיחת הגלולה האחרונה) ?
אודה מאוד לעזרתך
מיכל
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15:08 10/06/2014 |
|
|
שלום מיכל,
אני בטוחה שאם תפני לפורום המתאים תקבלי תשובה. זה פורום הדן בפריון פוריות והפריות.
ד"ר קלריס נהרי
www.drnahari.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
כניסה להריון בגיל 42 | | | בתיה ר |
10:31 30/04/2014 |
תגובה |
|
שלום רב, עוד חודש אהיה בת 42. אני אמא לילדה בת 4 שהגיעה לעולם לאחר 3 ניסיונות של הזרעה (הפעם האחרונה היתה עם איקקלומין). עברתי הריון ולידנ רגילים וללא בעיות. אנו עוברים טיפולי הזרעות לא בשל בעיות אי פוריות אלא בשל העובדה שהננו זוג למטרת הבאת ילדים. בדיקת הזרע של בן זוגי טובה מאוד (הוא בן 49) וגם הבדיקות שלי (הורמונליות וכלליות) תקינות לחלוטין. כעת אני שוב בנסיונות כניסה להריון באמצעות הזרעות. עד כה עשינו שני נסיונות, אך ללא הצלחה. שאלתי היא - מה הסיכויים בגילי להכנס להריון מהזרעות (אני מטופלת בגונל F ומייצרת 2-4 זקיקים גדולים בכל טיפול)? אנו מנסים להמנע מהגעה לטיפולי הפריות (בשל התהליך הלא סימפטי ובשל סיכונים רבים יותר בהריון ובלידה). האם אנו טועים בכך? תודה על תשובתכם המהירה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15:05 10/06/2014 |
|
|
שלום בתיה,
לאור גילך המהווה בעיה בשל גיל הביציות אני הייתי ממליצה להתקדם להפריית מבחנה כדי למקסם את הסיכויים.
בהצלחה,
ד"ר קלריס נהרי
מנהלת הפורום
www.drnahari.co.il
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ovulating before immersion in mikva | | | אביבה |
16:02 23/04/2014 |
תגובה |
|
Please excuse my writing in English, I am an immigrant and I do not know how to write my question in Hebrew.
I consistently ovulate a number of days before my mikva day. I have 2 children who were conceived when my menstrual cycle was 28 days long. Now I am 34 years old and my cycles have been 20-22 days long for the last 4 cycles. My ovulation tests have been positive on days 9 or 10 of my cycle, which is days before I can go to the mikva. I would like to know if there is a way I can delay ovulation. Thank you, Aviva
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15:09 29/04/2014 |
|
|
שלום אביבה,
לתופעה שאת מתארת קוראים עקרות הילכתית ובהחלט יש אפשרויות לגרום לביוץ אחרי המקווה. לפני שמתחילים טיפול יש לעבור ברור הכולל בדיקות שונות. אני מציעה בחום שתגשי לרופאה מומחית לפריון המטפלת בעקרות הילכתית ואני בטוחה שהיא תדע כיצד לברר את הבעיה ולעזור.
בהצלחה,
ד"ר קלריס נהרי
מנהלת הפורום
www.drnahari.co.il
|
|
|