דפים פעילים: 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
|
ארכיון |
|
הודעה חדשה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
משפחתון ברמת אביב | | | אלה |
14:00 07/08/2012 |
תגובה |
|
נפתחת שנה חדשה בבית של אלה ברמת אביב,
משפחתון אוהב חם עם הרבה המלצות לגילאי 10 חודשים ומעלה.
לפרטים נא לצלצל לאלה.
054-3119224
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חוסר תאבון | | | לי |
11:36 06/08/2012 |
תגובה |
|
שלום
ביתי בת שנה וארבעה חודשים.נוצרה אצלי בעיה של תזונה. הילדה יצאה לחופש מהפעוטון והיא נמצאת אצל סבתא שלה. ומאיזה שהיא סיבה היא הפסיקה לאכול את הארוחות המסודרות שלה (בפעוטון היא הייתה אוכלת אך גם לא כמויות גדולות) היא לא רוצה שאנחנו נאכיל אותה , אך היא גם לא רוצה לאכול לבד..אחרי שניים שלושה כפיות קטנות שהיא אוכלת היא פשוט מפסיקה.
מה עליי לעשות ? גם ככה היא סובלת מחוסר משקל..היא שוקלת בסביבות שמונה וחצי קילו קצת פחות. למי עליי לפנות האם יש גורם נוסף מלבד טיפת חלב שיכול לעזור לי עם עניין האוכל?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ראשית כל: לפנות למרפאת הילדים ולהתייעץ כדי לשלול עניין פיזיולוגי. בקשי גם מהמרפאה הפנייה לאנשי המקצוע המתאימים. | | | דרורית אמיתי-דרור |
12:04 02/09/2012 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ילד נמוך שמקבל הערות - האם לדבר איתו על כך | | | לילי |
22:46 30/07/2012 |
תגובה |
|
היי דרורית, בננו בן 8 והוא מאוד מאוד נמוך לגילו. בתקופה האחרונה הוא שומע הרבה הערות על היותו נמוך הן מילדים והן ממבוגרים. הרבה פעמים שואלים אם הוא ואחיו תאומים (יש ביניהם 3 שנים), שואלים אותו באיזה גן הוא, כשהוא אומר את גילו מאוד מתפלאים ולפעמים יש אף מבוגרים שב"חוכמתם" הרבה מתווכחים איתו על גילו ועוד ועוד. ההערות מצד הילדים הן מעטות יותר אך אני מניחה שהכמות תגדל. לדוגמא: אתמול פגש לראשונה בן של חברה. הוא אמר מיד לאמא בנוכחתו "אמא, הוא ממש נמוך" כך פשוט מולו. סוגי הערות נוספות הן דווקא מצד חברים שמדגישים את היתרון שלהם (הגובה) על פניו. כאן המקום להדגיש שמדובר בילד חכם באופן יוצא דופן ובעל יכולות קוגנטיביות מאוד גבוהות (אובייקטיבית, טרם אובחן אך עובדתית יודע לקרוא בערך מגיל 3, כותב כבר כמה שנים, מחשב חישובים מתמטיים ברמה של כיתה ד-ה וכד'). אני מציינת פרט זה מאחר ובאותה מידה שהוא מקבל הערות על גובהו, כך הוא מקבל מחמאות והערות מתפלאות (לטובה) על חוכמתו ועל הידע שלו. שאלתי היא האם כדאי לנו לדבר איתו על ההערות שהוא שומע, מה הוא מרגיש בעקבותיהן, ומה כדאי לו לענות במקרים כאלו. לפני מספר חודשים הוא התחיל לדבר איתנו על כך שהוא נמוך ואנו הגבנו ע"י כך שהיינו קשובים אמפטיים וכד', אך טרם דיברנו על איך להגיב על הערות מסוג זה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
קשה לענות בפורום. מציעה שתתיעצו אישית עם איש מקצוע כי צריך לדעת הרבה יותר על הילד שלכם ועשות אומדן של הכוחות שלו, נקודות הכוח ונקודות החולשה שלו. | | | דרורית אמיתי-דרור |
12:06 02/09/2012 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
גיל שנתיים הנורא... | | | עדי |
11:55 30/07/2012 |
תגובה |
|
דרורית שלום, הבת שלי בת שנתיים וחודש ולאחרונה יש שינויים בהתנהגות שלה
1.רגרסייה בנושא השינה-היא לא מסוגלת להירדם לבד-היא כל הזמן קמה מהמיטה ואני מחזירה אותה ובסוף היא נרדמת בבכי...או שהיא נרדמת שאני לידה עושה לה נעים :( בעלי טוען שאני חלשה איתה ובגלל זה היא ממשיכה.. אבל אני ממש לא מסוגלת לשמוע אותה זועקת לעזרה שמישהו יתייחס אליה ולאחרונה יש בה משהו יותר מתכנס בתוך עצמו ואני לא ממש אוהבת את זה.
2. היא לא מוכנה שבעלי ייגע בה או כל דבר אחר..
פעם הסתדרו מעולה הוא היה מקלח אותה מרדים אותה ..היום רק אמא ואם היא רוצה לאכול משהו ואבא הביא לה את זה אז היא לא תקח ממנו ואם אני אתןן לה היא תקח..
3. בכלליות היא הרבה בוכה כלומר היא למדה שהתקשורת שלה הוא דרך הבכי אבל לא כמניפולצייה אלא כבאמת בכי של עצב..
חשוב לציין שאני בחודש 8 והיא מבינה שיש תינוק בבטן והוא עוד מעט ייצא-אני ממש לא חושבת שההתנהגות נובעת מזה.
אני ממש מקווה שיש לך פתרונות בשבילי כי זה ממש קשה בלילות..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
המלצה למטפלת רגישת ברחובות | | | חברה של |
08:43 16/07/2012 |
תגובה |
|
דרורית שלום,
אשמח לקבל את המלצתך למטפלת רגשית, אמפטית ומקצועית באזור העיר רחובות , לילדה בת 5.
תודה רבה,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ייעוץ | | | שגית |
14:49 17/06/2012 |
תגובה |
|
היי
יש לי ילדה בת שנה וחודשייםרציתי לבתייעץ לגבי- השיער שלה וכרגע יש לה סוג של "קרה". בחודשיים שלושה אחרונים כל גומיה שאני שמה לה על השיער או סיכה או סוג של קשת על השיער היא מורידה ואפילו מושכת עם הגומיה שערות. נוצר מצב שהיא נשארת בלי גומיה וכל השיער בא לה על העיניים וזה ככה נמשך כמה שעות .אני רק נוגעת לה בשיער והיא ישר בוכה.
דבר שני שרציתי להתייעץ הוא לגבי הבכי שלה. הילדה יודעת לשחק ורואה טלויזיה ומעסיקה עצמה. אך לאחרונה בחודשיים האחרונים הילדה לא עוזבת אותי כל מקום בבית שאני הולכת היא רודפת אחריי ולעיתים בוכה סתם בלי סיבה ומתעצבנת נהיית אדומה מרוב עצבים. וזה קורה ללא שום סיבה גם אם אני מרימה אותה היא בוכה ומשתוללת על הידיים וגם על הרצפה היא שוכבת ומשתטחת על הרצפה ובוכה ולי פשוט אין מושג למה היא בוכה.
ודבר שלישי מה עליי לעשות על מנת להרגיל אותה להיות עם סבא וסבתא ולהתקרב אליהם ולשחק איתם ולא לבכות כל פעם שהיא רואה אותם. אני חייבת שאמא שלי תשמור עליה בחודשים הקרובים. (יש לציין שהילדה לא מתקרבת לשום מבוגר אחר מלבד אבא אמא והגננת שלה וכמובן ילדים בגילה שאיתם היא מתחברת
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שגית , השאלות שאת שואלת מורכבות מכמה "רמות": ענייםן השיער פרקטי וכדאי לנסות טכניקות שונות - ואולי להסתפר. | | | דרורית אמיתי-דרור |
13:41 19/06/2012 |
|
|
בעניין השאלות האחרות:
יתכן שהיא עכשיו נרתעת מזרים רק משום שהיא בת שנתיים וחודשיים - וזהו גיל שיש בו הסתייגות ופחד מזרים.
מצד שני את מתארת תגובות חריפות, כולל לגבי סבתא וסבא. לכן אני מציעה שתתייעצו (אפילו חד פעמית) עם איש מקצוע שיוכל לעזור לכם להבין את הרקע ולמצוא דרך להגיב נכון ומותאם לצורך של הילדונת.
כל טוב,
דרורית אמיתי-דרור
מומחית לגיל הרך
יועצת להורים ולאנשי חינוך
0522322420
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |  | כרמית |
13:28 13/06/2012 |
תגובה |
|
דרורית שלום,
הפנתה אותי אלייך עדי שטרסמן- ליווי התפתחות תינוקות
רציתי לדעת האם אפשר לפי מקרה אחד בודד לזהות התעללות בפעוט?
אני מרחיבה: בני בן שנה ושבעה חודשים, בגן פרטי, אתמול בהיותי בגן, הוא התנהג לא כ"כ יפה ולכן אחת המטפלות הרימה את קולה עליו וציוותה עליו לשבת בספסל בפינה וכשהיא החלה להתקרב אליו והרימה את ידה כדי לעשות עם האצבע נו נו נו, הוא הרים את שתי ידיו וכיסה את פניו כמו ילד שמתגונן ממכה שעומד לחטוף.. האם אני יכולה לפי מקרה זה להסיק כי אכן הילדים בגן "חוטפים" על היותם לא ממושמעים?
חייבת לציין כי בני עדיין לא יודע לדבר.
אני ממש לא יודעת מה לעשות אני לא רוצה לפנות אל המנהלת ולהאשים ללא הוכחות מוצדקות וגם לא רוצה לשתף את האימהות האחרות ואז ליצור רעש ובלאגן כשבסופו של דבר יתגלה כטעות גדולה. בבקשה תייעצי לי.
האמא המודאגת
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שלום כרמית, | | | דרורית אמיתי-דרור |
13:38 19/06/2012 |
|
|
לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות חד משמעיות - אבלהייתי בוודאי פוקחת עוד עין. האם את מבחינה בהתנהגויות חדשות שלו? שינויים בהרגלי אכילה, שינה, פעילות, מתן אימון...?
האם הוא הולך ברצון לגן? ניגש למטפלת כשהוא נזקק לה (נזקק גם טכנית וגם ריגשית)?
ויש הרבה שאלות שצריכות להישאל לגבי הגן עצמו:
איך האווירה בגן?
האם המטפלת מרבה לצעוק?
מה קורה בשנה הבאה?
איזה הדרכה יש בגן?
איזה פיקוח? של מי?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בן שנה וחודשיים קם מאוד מוקדם בבוקר | | | אפרת |
21:15 10/06/2012 |
תגובה |
|
שלום רב. מאז שבני נולדהוא ישן לילה שלם הולך לישון בשבע וקם בשש חמש וחצי.. לאחרונה השעה הפכה חמש ובשבועות האחרונים כבר ארבע וחצי ארבע ורבע. זו שעה נוראית להתחיל יום ארוך שכולל עבודה +הריון מתקדם. בנסיונות להרדימו בשיטת הרם הורדכישלון מוחץ, מים חלב לתת לבכות הרבה זמן וגם איחור שעת השינה לשמונה וחצי לא הועילו הילד כמו שעון קם בארבע וחצי. אציין כי קשה מאוד למשוך אותי הוג ממש מתעלף לישון בשמונה בערב. מה לעשות?!!...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
נראה שאלה השעות שמתאימות לו. | | | דרורית אמיתי-דרור |
13:44 19/06/2012 |
|
|
מניחה שכאשר יתחיל להיות במסגרת - ישנה קצת את השעות.
אי ולא נכון להכריח ילד לישון. נסו להרגיל אותו לקום ולשחק במשהו במיטה (למשל מובייל שהוא יכול למשוך...) - אבל ממש שינוי משמעותי - לא נראה לי שיהיה אלא עם הזמן.
אינני חושבת שיש כאן מקרה למעבדת שינה - אבל כדאי להתייעץ עם מרפאת הילדים, ולו רק משום ששינה היא עניין חשוב להתפתחות הילד.
כל טוב,
דרורית אמיתי-דרור
מומחית לגיל הרך
יועצת להורים ולאנשי חינוך
0522322420
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
עדיין בטרואמה | | | מור |
11:34 08/06/2012 |
תגובה |
|
הי עשיתי הכל ממש לפי מה שכתבת וזה לא צלח ,הילדה בפאניקה ובהיסטריה עדיין היא אינה רוצה להרגיש מים ביכלל ומשתוללת מה עושים? אני מנסה עם מטלית בגיגית וזה גם לא משהו
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
שאלה לאמהות-בנוגע למעבר דירה | | | גילי |
20:06 07/06/2012 |
תגובה |
|
ככל הנראה נעבור דירה לאזור הצפון מאילוצים כאלו ואחרים ורציתי לדעת על אזור מומלץ לגידול ילדים אבל כזה שלא יהיה מבודד לגמרי, שיהיו כלים נגישים למחייה (טיפת חלב, סופר וכו'). חשבתי על אזור קצרין? מישהי מכן מכירה, יכולה לעזור?? חשוב לי מאד שיהיו בסביבה מעונות (לגילאים 2-4) ורצוי אפילו במרחק הליכה. תודה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ממש לא ייעוץ מקצועי. במקרה אני מכירה את איזור כפר תבור ואת שביעות הרצון הגבוהה של הורים לילדים בגיל הרך. מומלץ. | | | דרורית אמיתי-דרור |
21:19 07/06/2012 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אם בנושא זה עסקנו... | | | מאירה |
12:29 04/07/2012 |
|
|
רציתי לשאול אם תוכלו להמליץ לי על פורומים שעוסקים במשכנתא? אנחנו כבר החלטנו על מקום מגורים ונשאר לנו לטפל בכל נושא קניית הדירה בפועל... וד"א כפר תבור מקום מעולה..מצטרפת לדבריה של דבורית.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
לא מכירה פורומים אבל באתר של הבנק שלי יש מדריכים טובים | | | נגה |
18:10 09/07/2012 |
|
|
זה הלינק, יש שם את כל מה שצריך לדעת:
www.tefahot-nadlan.co.il/mortgage/Pages/mortgage_manual/Mortgage_Intro.aspx
ובת דודתי גרה בכפר תבור - אכן מקום מומלץ :)
|
|
|