צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום מנשאים
מנהל/ת הפורום: אורית סופר
  בחירת מנשאאלה 07:38 16/07/2007
שלום רב!
בני שלושה וחצי חודשים. עד היום השתמשנו בתינוקיס. מאוד מומלץ, אך בעלי לא מתחבר לבדים מיניהם. מחפשת למצוא מנשא שמתאימה יותר לתינוקות יותר גדולים והתאםלמשקל. שמעתי על baby bjorn נראה ממש מושלם, אך מאוד יקר. אולי יש לכם המלצה אחרת ואם על baby bjorn אז איזה דגם?. אשמח להצעתכם.
בנוסף לגבי מנשאי בד מה המלצתכם לכל המצבים החזקה של התינוק?
תודה
   מנשא לגיל 3.5 חודשיםאורית מנשאים 13:36 16/07/2007
בגיל הזה אני ממליצה על מנשא ילקוט:
minsa.co.il/yamo
זהו מנשא ללא קשירות, מאפשר נשיאת בטן או גב, מתאים עד גיל מאוחר, נוח מאד לשימוש ומומלץ מבחינה אורתופדית גם לתינוק וגם להורה.
על בייבי ביורן אני לא ממליצה כלל. הוא אינו מאפשר נשיאת גב, ומבחינת חלוקת המשקל הוא פחות נוח ממנשא ילקוט. לכן הוא מתאים לשימוש לתקופה יחסית קצרה. כמו כן הוא יקר מאד ולדעתי אינו מצדיק את מחירו בהתחשב במגבלות השימוש בו. אם את בכל זאת בוחרת לקנות בייבי ביורן, לדעתי מוטב לקנות מנשא משומש.

בכל מקרה מומלץ למדוד את המנשא לפני הקנייה כדי לודא שהוא נוח ומתאים.
minsaim.co.il/workshops
   מנשא ילקוטנעמה מנשאים 19:10 16/07/2007
מצטרפת לדעתה של אורית.
לטעמי מנשא ילקוט ישרת אתכם זמן רב יותר, בהנאה רבה ובמחיר נמוך יותר.

למקרה שאת מתלבטת בינו ובין יאמו - הנה השוואה:
minsa.co.il/yamo-vs-babybjorn
   בחירת מנשאאלה 21:28 16/07/2007
בהקשר לאותה שאלה. לגבי ילקוט. קודם כל הבנתי שיש 3 סוגים איזה יותר מומלץ. במידה ותינוק לא ממש אוהב תנוחה של בטן לבטן אלא פנים לעולם, מה כדאי לבחור?
היום בדיוק קיבלתי במתנה לופי, אך נראה לי שזה לא פותר לי בעיה מסיבה וזה מנשא בדומה לתינוקיס. האם אני צודקת?
בכל מקרה אשמח לתגובות לכל השאלות
תודה
p.s איזה מנשא יכול להתאים לבעל?
   תשובות לאלהנעמה מנשאים 22:10 16/07/2007
ילקוטים:
כרגע משווקים בארץ שני מנשאי ילקוט: יאמו וקואלה.
ארגו כבר לא מיובא לארץ ואימגו - לא יודע לי על חידוש היצור.

השוואה בין מנשאי ילקוט את יכולה לראות כאן:
minsa.co.il/backpack-compare

---

תינוק שלא אוהב בטן לבטן ומעדיף לראות עולם - הייתי ממליצה לא לשאת בנשיאה קדמית עם הפנים החוצה כי נשיאה כזאת מאפשרת לתינוק שדה ראיה מקסימלי ללא כל מאמץ <עד כאן בסדר> אבל בשלב מסוים - מתחילה להכביד מאוד על גב ההורה (נאמר, סביב גיל חצי שנה, כשהתינוק מתחיל להיות כבד ממש). בשלב הזה - קשה יהיה להעביר את התינוק לגב (תהיה מחאה קשה על הרעה בתנאים).

אני ממליצה על נשיאה קדמית רק בשבועות הראשונים, עד גיל 3 חודשים לכל היותר.
אחרי גיל זה - התינוק כבר כבד והעומס על גב ההורה עלול להיות גדול מדי ומזיק.

אם התינוק סקרן מאוד - אפשר לנסות לשאת במנשא מסורתי (סיני, קוריאני) על הגב - כשראשו מציץ מעל כתף ההורה.

עוד על האפשרויות לנשיאת תינוק סקרן - כאן:
minsa.co.il/curious-baby

---

עם לופי את יכולה לשאת מלפנים עם הפנים החוצה גם בתליה (רגלים בחוץ) או בתנוחת קנגורו (רגליים בפנים)

---

גברים אוהבים (אם יורשה לי להכליל) - מנשאים עם אבזמים.
גם בייבי ביורן וגם מנשאי ילקוט אהובים מאוד על גברים.
   סוגים שונים של מנשא ילקוטאורית מנשאים 22:17 16/07/2007
שלושת הסוגים מומלצים. כדי לדעת מה יותר נוח לך תצטרכי למדוד אותם.
במנשא ילקוט לא ניתן לשאת את התינוק עם הפנים החוצה, אך יש לו שדה ראייה רחב גם כשהוא עם הפנים לאמא.
כל מנשא שלא מגיע במידות יכול להתאים גם לאבא וגם לאמא. גם אבא צריך למדוד ולראות מה הכי נוח לו.
   בחירת מנשאאלה 15:20 17/07/2007
אני קניתי היום יאמו. ניסיתי רק בבית. התינוק שלי לא רגוע כרגע, אפילו צורך הרבה. מה לעשות האם יש פתרון, או כדאי להחזיר מנשא לחנות?
תודה
   תינוק לא רגוע בנסיונות ראשוניםנעמה מנשאים 15:34 17/07/2007
חכי, אל תחזירי את המנשא.
אל תסיקי מסקנות קיצוניות בגלל חוסר הצלחה בנסיון ראשון (או שלישי).
נסי שוב כששניכם רגועים, בסביבה נוחה, מול מראה, ליד ספה, מעל שטיח.
אם את לא מצליחה - חזרי לחנות ובקשי הדרכה.

קנית מנשא מצויין, אל תוותרי עליו כלכך מהר.

ראי גם - עצות להתחלה: minsa.co.il/beginner-tips
   בחירת מנשאאלה 18:12 17/07/2007
קודם כל תודה רבה על תגובות מהירות.
ושאלה האחרונה האם יש אפשרות להניק תיקוק במנשאת יומא
זה די חשוב לי מסיבה ותינוק שלי מסכים בעיקר לאכול רק בשכיבה או עלי שמקשה עלי בעיקר כשאהי נמצאת בחוץ.
השאלה האחרונה מה אתם ממליצים יותר לופי או תינוכיס?
תודה
   הנקה ביאמואורית מנשאים 21:02 17/07/2007
הנקה ביאמו לא תמיד אפשרית- תלוי במבנה שלך. נסי ותראי אם את מצליחה.
קחי בחשבון שיאמו הוא מנשא עם מעט בד כך שזו לא הנקה דיסקרטית במיוחד.

לופי ותינוכיס- שניהם טובים. היתרון בלופי הוא שאין קשירות והוא נוח יותר ללבישה. היתרון בתינוכיס הוא שניתן להדק בדיוק לפי הצורך (בעוד שלופי עלול להיות הדוק או רפוי מדי) והוא מתאים לשני ההורים.
שורה תחתונה- מה שיותר נוח לך זה מה שמומלץ עבורך.
   תודהאלה 22:58 17/07/2007
תודה רבה לכל התגובות. אשמח בהמשך לעדכן אותכם לגבי הצלחתי או לא עם מנשא יומא
   בחירת מנשאאלה 09:49 18/07/2007
בוקר טוב!
יש ךי עוד כמה שאלות מאתמול. אתמול בעלי מאוחר בלילה מדד את המנשא ונוצרה שאלה האם הרצועות הן די ארוכות גם לגברים?
בעלי לא שמן אך במידה ורצועה נגמרת מה עושים?
שאלה נוספת שלא ממש הבנתי תשובה אליה האם אפשר מדי פעם למקם את תינוק מקדימה כלפי חוץ, האם זה מזיק לעמוד שדרה
ראיתי תגובות באתר ילקוט אך עדיין לא הבנתי האם זה אפשרי?
תודה ויום טוב
   בחירת מנשאאלה 09:54 18/07/2007
ועוד משהו בשכחתי, שאלה עבור חברה שלי,
מה אתם יכולים להגיד על מנשא דידימוס, בהשוואה לתינוקיס ולופי וגם לגבי מחיר וכלל על יתרונותיה. תודה
   גברים, נשיאה קדמית ודידימוסנעמה מנשאים 11:48 18/07/2007
רצועות הכתפיים של מנשאי הילקוט יכולות להגיע לאורך מספק עבור רב האוכלוסיה. נדירים ביותר אלה שהכתפיות לא ארוכות מספיק בשבילם.
רצועת המותן - גם היא ארוכה די לרב האנשים (ובמקרה הצורך - אפשר להוסיף רצועת הארכה - מהיצרנים).

נשיאה קדמית עם הפנים החוצה אינה אפשרית במנשאי ילקוט.

לופי הוא מנשא טבעות שבא לפשט את הלבישה והשימוש של מנשא בד ארוך.
היתרון לעומת מנשאי הבד הארוך האחרים הוא בתפעול קל יותר ובאפשרות לשחק עם שילובים חלקיים (טבעת, טבעת ואבנט, שתי טבעות, שתי טבעות ואבנט) בהתאם לצורך.

אם נשווה את מנשאי הבד הארוך האלסטיים (כל מנשאי הבד הארוך מתוצרת הארץ הם אלסטיים) לדידימוס (העשוי אריג כותנה ללא לייקרה) -
יש הבדל בתחושת הבד על הגוף (שהרי מדובר בבדים מסוגים שונים).
מבחינה תפעולית - דידימוס יכול לשמש עד משקלים גבוהים מאוד משום שאינו נמתח. כמו כן - בגלל איכות הבד - דידימוס יכול לשמש שנים ארוכות ואינו מאבד מאיכותו ומתכונותיו עם הזמן.

מבחינת מחיר -
האלסטיים עולים 120-240 ש', דידימוס עולה החל מ250 ש' (בהתאם לאורך המנשא. ככל שהוא ארוך יותר הוא מאפשר מגוון גדול יותר של תנוחות). מחירון מלא - כאן www.leida.co.il/didymos/show_top.asp?link=3
   מנשא ימאואלה 11:40 19/07/2007
בוקר טוב!
היום ניסיתי למקם את התינוק על הגב. לא החזיק הרבה זמן אך נראה שהיה מרוצה.
כתוב בהנחיות שתנוחה בגב מתאימה לתינוקות מגיל 5, האם זה בסדר להתחיל עם תינוק מגיל בעוד שבוע 4 חודשים.
והשאלה השניה שלא עניתם עליה האם אפשר לשים תינוק מדי פעם מקדימה כלפי חוץ.
תודה
   תשובותנעמה מנשאים 13:07 19/07/2007
אם את מרגישה שהתמיכה מספיקה - אפשר גם קודם.
הפעילי שיקול דעת (תמיד!).

במנשאי ילקוט (כמו יאמו) אי אפשר לשאת עם הפנים החוצה.
   בחירת מנשאאלה 13:25 19/07/2007
אז אזה מנשא תמליצו עם פנים קדימה. והאם זה בכלל מומלץ?
   פנים קדימהנעמה מנשאים 20:28 21/07/2007
אפשר לשאת עם הפנים קדימה כל עוד מקפידים להיות קשובים לתינוק ולראות מתי זה יותר מדי בשבילו (צריך לזכור שאין לו לאן לברוח ומאחורי מה להתחבא).
נשיאה כזאת (בגילאים כאלה) מעמיסה מאוד על גב ההורה אבל אם את חייבת -

בייבי ביורן - החל מגיל ישיבה / זחילה (לטעמי לפני כן יש סכנה לבריאות גב התינוק),
מנשאי כריכות למיניהם (בד ארוך, לופי, שרון דרור) - עם הרגליים בתנוחת לוטוס ובהמשך (מגיל חצי שנה בערך) - אפשר עם הרגליים בחוץ.

מנשאים מסורתיים (קוריאני, סיני) מאפשרים גם הם נשיאה קדמית עם הפנים החוצה.
   מנשאנטלי 20:59 22/07/2007
תודה רבה על כל התשובות

שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו