|
|
|
|
|
|
|
|
|
ברוכות הבאות לפורום דיני עבודה | |  | עו"ד לימור דרעי, מנהלת הפורום |
13:57 23/01/2012 |
|
|
עו''ד לימור דרעי
זכויות נשים והורים בעבודה, מקרקעין, ירושות, צוואות הוצל"פ ועוד.
טל: 03-6129607
נייד:0545-845287
מייל: limordery2@gmail.com
אתר: www.law-and-order.co.il
עו"ד לימור דרעי, מתמחה בתחום דיני עבודה - בדגש על זכויות נשים בעבודה וזכויות הורים בעבודה, מקרקעין/נדל"ן, דיני ירושה, צוואות, הוצל"פ, ייצוג והופעה בבית משפט ועוד.
עו"ד לימור דרעי, בוגרת תואר ראשון במשפטים (LL.B), את התמחותה בעריכת דין עשתה בתחום דיני עבודה בדגש על זכויות נשים בהריון ובעבודה ובתחום הנדל"ן בדגש על עסקאות מכר במקרקעין ומכירת משקיים חקלאיים .
כהיותך אישה את עלולה להיתקל לא מעט במקרים של הטרדה מינית, או התנהגויות מצד המעביד הנחשבות כהטרדה מינית, ניצול יחסי מרות בעבודה תוך התנכלות במידה ונוצרת הסתייגות מכך, הטרדה מינית , אפליה בעבודה מחמת מין/ הורות/ גיל ופגיעה בוטה בזכות לשוויון, לעיתים קיימת התעלמות כמעט לחלוטין לזכויות נשים בהריון ולאחר לידה או בתקופת טיפולי פוריות.
עו"ד לימור דרעי מקווה להמשיך לפעול לקידום זכויות נשים בעבודה תוך מתן ייעוץ משפטי בתחום זכויות נשים והורים בעבודה בדגש על זכויות נשים בהריון ולאחר לידה. בנוסף עו"ד לימור דרעי מעוניינת לתת מענה ללא כל התחייבות לנשים שנפגעו במקום העבודה הן בשל היותן בהריון או לאחר לידה והן מכל סיבה אחרת.
לא מעט מעבידים רומסים ברגל גסה את הזכויות שלך, ולכן מן הראוי כי כל אישה תדע את הזכויות המוקנות לה ע"פ החוק. ראוי לציין כי בתי המשפט אינם מהססים להעניק סעדים מלאים בעת הפרת הוראות החוק.
את מוזמנת לפנות אלי, ייעוץ ראשוני חינם וללא התחייבות !
הכתבות שלי:
*זכויות נשים בהריון
*התפטרות לצורך טיפול בילד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חישוב תאריך סיום חופשת לידה | | | עדי |
17:50 19/08/2015 |
תגובה |
|
שלום, ילדתי תאומים בתאריך 20.04.2015
אבקש לדעת מה תאריך סיום חופשת הלידה שלי על מנת להגיש מכתב התפטרות למקום העבודה בו עבדתי 10.5 שנים.
ומה התאריך שאני צריכה לשלוח את המכתב למעביד מבחינת חוק.
תודה מראש,
עדי
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
עבודת שטח בהריון | | | גלי |
10:58 12/08/2015 |
תגובה |
|
שלום רב,
בהריון בשבוע 12, עובדת בתור מהנדסת כימיה בתפקיד שטח. העבודה בגדול הוא לגשת לכל מיני מפעלים, דיגום של מים מכל מיני מערכות מים/מתקנים שיש במפעל (לא מי שתיה), מעקב וניטור אחר הכימיקלים במפעל. העבודה יכולה להיות פיזית ומאומצת, עצם העובדה שאני נמצאת בחוץ רוב שעות היום בחום הנוראי שיש כרגע, לעיתים צריכה להרים דברים כבדים... להתכופף בזמן לקיחת הדוגמאות ולהתעסק עם הכימיקלים שאין לי מושג אם מזיקים לי או לעובר כרגע.
בשבוע 6 הייתי במיון בעקבות המטומה (שטף דם ברחם) שכנראה נוצרת בעקבות מאמץ... ייתכן שאף קרה עקב מאמץ בעבודה, אין לדעת. לאחר המקרה נאלצתי לספר בעבודה על מצבי לבוסית, הייתי 8 ימים בבית עד שהדימומים נפסקו וההמטומה התמוססה. הבוסית הציעה שאני אהיה במשרד ולא אצא לשטח ואשמור על ההריון, לא ציינה למשך כמה זמן. פתאום בשבוע שעבר, הבוסית התהפכה לחלוטיןושאלה אותי מה מונע בעדי לחזור לעבודת שטח (כאילו רק אני החלטתי שאני נמצאת במשרד), היא מתעקשת שאחזור לעבודת שטח ואני ממש לא מרגישה בטוחה לבצע את העבודה הזו. מפחדת שאסכן את ההריון ועצמי.
בשבוע שעבר הייתי אצל רופא הנשים במטרה להוציא אישור למניעה לעבודת שטח, הרופא אמר שהוא לא יכול לתת לי אישור קבוע והפנה אותי לרופא תעסוקתי. במקביל, נתן לי אישור זמני בו כתב " בהריון שבוע 11+ החלה עם דימומים ממליץ על מניעה של עבודת שטח מחוץ למשרד למשך 6 שבועות". הבוסית מתנצחת איתי במיילים (לא נפגשה איתה לשיחה על אף שביקשתי מס' פעמים) והיום התקשרה אליי ואמרה לי שהרופא לא רשם שהוא אוסר על דיגום ממערכות מים במפעלים, הוא רשם שהוא ממליץ. לכן ביקשה ממני בכל זאת לצאת לשטח ולדגום ממערכות המים אצל לקוחות ולגעת בכימיקלים. האם היא יכולה לעשות זאת? האם זה חוקי? והאם האישור הזמני שהרופא נתן לי באמת לא תקין אם הוא רשם ממליץ?? מה אני יכולה לעשות? התור לרופא תעסוקתי רק בעוד שבועיים.
*חשוב לציין שאני יכולה לעבוד במשרד, היא יכולה לתת לי תפקידים נוספים שלא כרוכים ביציאה לשטח. פשוט יש עומס רב... ואין לה משאבים לגייס כוח אדם נוסף.
תודה רבה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | לימור דרעי, ע"ד מנהלת הפורום |
12:17 18/08/2015 |
|
|
שלום גלי
ראשית מאחלת לך רפואה שלמה ...
עליך לקבל אישור מאת הרופא כי סוג העבודה, אופן ביצוע מסכנים אותך ואת עוברך ומידה והמעבידה לא מוצאת לך עבודה חלופית מתאימה את זכאית לגמלת שמירת הריון .
או לחלופין אישור רפואי מאת הרופא כי מצבך הרפואי לרגל ההריון מחייב העדרות מעבודה. דין העדרות כדין העדרות מפאת מחלה.
המענה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי
לימור דרעי, עו"ד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
פיטורים בזמן טיפולי פוריות | | | רעות |
14:05 06/08/2015 |
תגובה |
|
שלום רב,
הודעתי לחברה בה אני עובדת, כי התחלתי בטיפולי פוריות בחודש יוני האחרון.
מכיוון שהיקף הפעילות של החברה מצטמצם משמעותית בחודשים הקרובים, הם מפטרים כ-48% מעובדים החברה, ומבקשים היתר ממשרד הכלכלה לפטר אותי בטיעונים: שעבודתי מותנית בהקמת פרוייקטים ולחברה אין כרגע פרוייקטים חדשים בבניה, שאין לחברה תפקיד התואם את השכלתי ויכולותיי בו אוכל להשתלב, שאין לחברה יכולת כלכלית לשמר אותי.
האם טיעונים אלו יזכו אותם בהרשאה לפטר אותי?
בנוסף, לדעתי יש בחברה תפקיד אחד או שניים שעשויים להתאים לי בהם אוכל להשתלב. האם כדאי לעשות משהו בנדון?
האם כדאי לפנות לעורך דין כדי למקסם את זכויותיי?
תודה רבה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | לימור דרעי, עו"ד מנהלת הפורום |
16:37 06/08/2015 |
|
|
שלום רעות
מעביד יכול לפטר עובדת במהלך טיפולי פוריות במידה וקיבל היתר ממשרד כי הפיטורים אינם בקשר לטיפול פוריות.
ועל פניו עולה כי זה אכן כך.
את מכל מקום תדרשי לתת את גרסתך במכתב ושם את יכולה להעלות את טענותיך.
לימור דרעי, עו"ד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בדיקות הריון לעובדת תפוקתית | | | GalGal |
20:26 27/07/2015 |
תגובה |
|
שלום,
אני עובדת 2 משמרות בשבוע ומקבלת שכר תפוקתי (לפי התפוקה באותה משמרת רלוונטית, למעשה אין "שכר שעה").
אני בחודש חמישי, הבדיקה הקרובה שנקבעה לי מצריכה אותי לצאת מהעבודה כשעה לפני סיום המשמרת.
האם על המעביד לשלם לי על שעה זו, וכיצד יתבצע החישוב בהיותי עובדת תפוקתית?
האם המעביד יכול לאסור עלי לצאת לפני הזמן?
תודה מראש
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | לימור דרעי, עו"ד |
14:26 28/07/2015 |
|
|
שלום רב
עובדת זכאית להעדר 40 שעות במשך חודשי הריונה לצורך בדיקות אצל רופא נשים או בתחנה לבריאות אם וילד.
הואיל ואת עובדת תפוקתית יתכן וניתן לעשות ממוצע של תפוקת עבודה בשעה ולחשב לפי זו.
יוער כי, זו דעתי בלבד ורצוי שתפני למעבידך , הואיל ואין התייחסות למקרה מעין זה בחוק.
לימור דרעי, עו"ד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
זכאות שעות בדיקות הריון | | | גלית |
08:46 26/07/2015 |
תגובה |
|
על פי חוק אני זכאית ל40 שעות של בדיקות הריון.
המעביד הנוכחי , לעומת מעבידים קודמים, ביקש ממני במפורש להביא אישור על שעת כניסתי למרפאה בפועל ושעת יציאה מהמרפאה בפועל, כך שהנסיעה למרפאה והחזרה מהמרפאה הם על חשבוני.
האם זה קביל?
תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | לימור דרעי, עו"ד |
14:21 28/07/2015 |
|
|
שלום גלית
השעות שמגיעות לך הם השעות שאת נמצאת מרפאה בפועל ולא זמן ההגעה והחזרה משם.
לימור דרעי, עו"ד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 עבודות לאחר לידה | | | אלי |
03:03 15/07/2015 |
תגובה |
|
שלום רב,
אני בהריון ומועסקת בשני מקומות עבודה:
האחד ב80 אחוז משרה
השני ב20 אחוז משרה.
בעקבות הלידה אני מתכוונת להתפטר ולהשאר רק עם מקום העבודה הקטן של ה20 אחוז- יום בשבוע.
האם אני זכאית לאיזה זכויות- דמי אבטלה על החלק מהמשרה או משהו אחר?
תודה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | לימור דרעי, עו"ד |
14:19 28/07/2015 |
|
|
שלום רב
במידה ואת מתפטרת תוך 9 חודשים מהלידה לצורך טיפול בתינוקך את זכאית להתפטר בדין מפוטרת . כלומר במידה ואת עובדת במקום עבודה מעל שנה , עליך להגיש למעסיק הודעת מוקדמת המפרטת את סיבת התפטרותך ותהיא זכאית לפיצויים על פי החוק.
הואיל ואת תעבדי את לא זכאית לדמי אבטלה.
לימור דרעי, עו"ד
ניתן ליצור קשר :
073-7322888
נייד 054-5845287
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
זכאות לדמי לידה | | | אילנה |
08:21 12/07/2015 |
תגובה |
|
שלום רב! רציתי לדעת האם אני זכאית לקבל דמי לידה. אני עובדת במקום עבודה כמעט שנה, תחת חוזה עם תאריך. חוזה מסתיים בדיוק לאחר שנה של עבודתי (פחות יום אחד), ובמקום עבודה הודיעו לי שלא יכולים להאריך לי אותו כיוון שאין תקן, ובכך אני מסיימת את עבודתי בחברה. אני בהריון ובזמן סיום החוזה אהיה בשבוע 28. האם מגיע לי לקבל דמי לידה על פי החוק? תודה רבה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | לימור דרעי, עו"ד |
13:54 28/07/2015 |
|
|
שלום אילנה
ראשית ע"פ החוק אסור לפטר אותך , אלא באישור של משרד התמ"ת. גם אם מדובר בחוזה לתקופה קצובה .
ע"פ המוסד לביטוח לאומי, דמי הלידה ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה. ולכן במקרה זה לא יגיע לך דמי לידה.
אך כאמור , אסור למעבידך לפטר אותך ללא אישור של משרד התמ"ת.
המענה אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי
לימור דרעי , עו"ד
ניתן ליצור קשר
טל'073-7322888
054-5845287
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חזרה לעבודה באותה משרה בהריון | | | שירן |
22:50 29/06/2015 |
תגובה |
|
היי אני עובדת משרד החינוך מסיימת עכשיו שנת סטאג. בתחילת השנה ב1.9 חתמתי על חוזה עד ה31.8 לשנת העסקה כי שאין לו קביעות בשמרד החינוך ככה זה עובד מפטרים ב31.8 ומעסיקים מחדש ב1.9. אני בהריון חודש חמישי הודעתי למפקחת שלי על ההריון והיא אמרה כי בשנה הבאה מה שהיא תוכל לתת לי יהיה יומים עבודה בשבוע( אני גננת משלימה) כאשר השנה עבדתי משרה מלאה 5 ימים בשבוע. שאלתי היא האם המעסיק יכול לפטר אותי למרות שחתמתי על חוזה עד ה31.8 ?? והאם המעסיק חייב ב1.9 שנה הבאה לה שיל להעסיק אותי באותה משרה שעבדתי עד כה..?? אני אמורה ללדת רק בנובמבר שנה הבאה..איך זה עובד עם סטאגרים? תודה רבה על המענה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11:22 05/07/2015 |
|
|
שלום שירן
אסור למעביד לפטר עובדת בהריון אלא בהיתר של משרד התמ"ת , ומשרד התמ"ת לא יתיר פיטורים אם הם בקשר להריון.
מדובר על עובדת עם וותק של מעל 6 שנים.
לעניין פיטורים , לרבות אי חידוש חוזה העסקה לתקופה קצובה כמו במקרה שלך.
כל שינוי בצורך עבודה, מדובר על הרעה בתנאים , ולמעביד אסור לפעול כך.
לימור דרעי, עו"ד
טל-073-73228888 נייד -054-5845287
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סכרת הריון | | | טל |
11:31 28/06/2015 |
תגובה |
|
שלום עו"ד לימור דרעי,
אני נמצאת בשבוע 33 להריון, הריון בסיכון בעקבות סכרת הריון. אני לא נמצאת בשמירת הריון, אך בעקבות הסכרת הריון אני במעקב של מוניטור ומעקב סכרת ובטיפול המצריך העדרות מהעבודה. שאלתי היא אם מגיע לי החזר בגין העדרות אם עברתי את 40 השעות המגיעות לי
לבדיקות במהלך ההריון. האם מגיע לי משהו נוסף כגון הקלה כלשהי בגין מצבי?
תודה מראש.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11:16 05/07/2015 |
|
|
שלום טל
ראשית מאחלת לך רק בריאות..ולשאלתך ניתן להעדר ממקום העבודה, בהתאם לאישור הרפואי שניתן לך, יוער כי , נדרש אישור רפואי המציין כי מצבך הרפואי לרגל ההריון מחייב כי תהעדרי ממקום העבודה. ודין העדרות כדין העדרות מפאת מחלה.
המענה אינו מהווה תחיליף לייעוץ משפטי
לימור דרעי, עו"ד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
צבירת ימי חופשה בחופשת לידה | |  | זהבית |
21:07 24/06/2015 |
תגובה |
|
היי לימור,
נאמר לי ע"י המעסיק כי בתקופת חופשת הלידה (14 שבועות) אינני ממשיכה לצבור ימי חופשה וזאת מאחר שאני לא נמצאת בפועל בעבודה.
עם זאת, ראיתי שלפי חוק כל עוד עבדתי 200 ימים בפועל באותה שנה אני כן זכאית. משהו לא מסתדר לי עם החוק הזה.
מדובר על 200 ימי עבודה בפועל כלומר לא כולל שישי,שבת וחגים. מספר ימי העבודה בפועל בשנה הוא 247 מה שאני מבינה מכך זה שרק עובדת שיוצאת לחופשת לידה ב14 לנובמבר והלאה(47 יום לסיום שנה קלנדרית) זכאית לצבירה ?
תודה רבה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | לימור דרעי |
10:55 05/07/2015 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10:58 05/07/2015 |
|
|
שלום רב
אורך החופשה השנתית המגיעה לעובדת היא פונקציה של מספר ימי עבודה בפועל במשך שנת עבודה . לפיכך , ימי העדרותה של עובדת עקב חפשת לידה לא יספרו לצורך קביעת הזכאות לחופשת לידה.
לימור דרעי, עו"ד
|
|
|