פורום תזונה בהריון, לאחר לידה, בהנקה ותינוקות
מנהל/ת הפורום: טובה קראוזה
שאלה | מיכאלה | 18:59 12/05/2013 | |||||
שלום! ידוע שרצוי לאכול בשר בקר בהריון כי יש בו ברזל. שאלתי היא: בסופרמרקטים מוכרים 2 סוגים של בשר בקר: בשר בקר טרי טחון ובשר בקר קפוא טחון (הבשר הטרי יקר יותר). האם, מלבד הטעם, יש הבדלים נוספים, בריאותיים, בין 2 הסוגים? האם זה נכון שבבשר הטרי יש הרבה יותר ויטמינים (ברזל, אבץ, B12 וכו') מאשר בבשר הקפוא? ולגבי הבשר הקפוא- אם אכן חלק מהויטמינים שציינתי "נעלמים" בתהליך ההקפאה, איזה אחוז מהם בכל זאת נשאר גם לאחר ההקפאה? לסיכום: האם זה קריטי וחשוב מאוד לאישה בהריון לאכול דווקא את הבשר הטרי או שגם אכילת הבשר הקפוא היא טובה ואפשר להסתפק בה? ואגב, מהו הזמן המקסימלי שאפשר להשאיר בשר (טרי/קפוא) במקפיא לפני שעושים בו שימוש? תודה מראש.
|
|||||||