צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
  עוגה בחושה עם שמןאולה 14:06 23/06/2007
כתבת שיש לך מתכונים לעוגות טובות עם שמן ולא עם חמאה. אשמח למתכון עוגת תפוחים בחושה (לא ידעתי שיש דבר כזה) ועוגת שיש. הרבה תודה
   עוגת תפוחים ועוגת שיש קפה, על בסיס שמן - בהצלחה ותהני!עופרי זוטא 14:06 24/06/2007
עוגת שי"ק (שיש קפה) / פיליס גלזר

חומרים:
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
2 כוסות קמח רב שימושי של שטיבל (או קמח מלא מנופה, או חצי חצי)
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל טהור
1/2 כוס קפה חזק (מ-2 כפיות קפה נמס)
1 כוס שמן קנולה
1/2 1 כוס סוכר חום מוזהב
3 ביצים אורגניות
50 גרם שוקולד מריר (עם 70% מוצקי קקאו)
תבנית סיר פלא או תבניות אינגליש קייק

הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים ומקמחים את התבנית/תבניות.
מנפים אבקת אפייה, קמח ומלח.
מערבבים את הקפה והווניל ביחד.
מערבלים במיקסר שמן וסוכר במהירות גבוהה. מוסיפים את הביצים אחת אחת. טורפים אחרי כל הוספה עד שהתערובת בהירה יותר.
מנמיכים מהירות ומוסיפים לסירוגין את הקמח ואת הקפה (מסיימים בקמח). מערבבים בכף עץ לתערובת אחידה.
ממיסים את השוקולד בסיר כפול או בקערה מעל מים רותחים. מערבבים היטב עם 1/3 כוס מהבלילה.
יוצקים מחצית מבלילת הקפה לתוך התבנית המוכנה, ויוצקים למעלה מחצית מתערובת השוקולד. מכסים ביתרת בלילת הקפה ומסיימים ביתרת תערובת השוקולד. מעבירים בבלילה ידית של כף עץ בצורת עיגולים, כדי ליצור דוגמת שיש.
אופים כ-50 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי.
מצננים על רשת במשך 10 דקות לפני שהופכים על צלחת. אפשר לקשט באבקת סוכר, אבקת קקאו או אבקת סוכר פירות. מצננים לגמרי לפני הפריסה.

הערות: אני הכנתי עם ביצים רגילות, סוכר דמררה, חצי קמח רגיל וחצי קמח מלא.

עוגת תפוחים בחושה - העוגה האהובה עליי!

5 תפוחים (רצוי חמוצים) קלופים וחתוכים לקוביות
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
5 כפות יין מתוק ("פטישים"...)או לשידרוג: קלבדוס
מערבבים בקערה ומניחים בצד כ-10 דקות.
3 ביצים
1 וחצי כוס סוכר לבן
טורפים במיקסר, עד לקבלת תערובת אוורירית
מוסיפים:
3 ביצים
1 כוס שמן תירס
מערבלים לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים:
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קינמון לפי הטעם (לא חובה)
מערבלים.
מוסיפים את התפוחים+היין וגרידת הלימון
מערבלים או בוחשים ידנית.
** מעבירים את התערובת לתבנית משומנת (קוטר 26 או 3 אינגליש קייק) ו...מפזרים מעל קינמון!!!
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. 45-60 דקות,
או בקיצור עד ל"מבחן הקיסם". זהירות לא לייבש מידי.

הערה: סה"כ 6 ביצים במתכון.
המתכון כתוב לפי סדר הפעולות.




שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו