פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
עופרי שלום, יש לי כמה תפוחים "פנויים" יש לך רעיון למתכון פשוט | איילו | 13:49 24/06/2007 | |||||
המיועד לנשנושים/קינוח לפעוטה? אולי משהוא שהיא תוכל להחזיק ביד ולאכול "על הדרך" (היא לא אוכלת ככה תפוחים).
תודה מראש |
|||||||
הי איילו | עופרי זוטא | 14:11 24/06/2007 | |||||
אפשר לנסות לאפות קצת את התפוחים בטוסטר או בתנור. פשוט לקלף,לחתוך לרבעיםץ לטפטף קצת מים ו/או מעט מיץ מלימון טרי, לעטוף בנייר אפייה, ולאפות בחום של 180 מעלות. כ- 10 דקות בערך, עד ריכוך.
כדאי לשים לב שהתפוח לא רך מידי כדי שהיא תוכל להחזיק בו. כמובן שגם אפשר "להקפיץ" במחבת קטנה. עוד דברים שאפשר לאכול "על הדרך": פריכיות קטנות (לשים לב שיש כאלו ללא מלח, עם מלח, ובטעם דבש. אז לבחור לפי הגישה ולפי הגיל כמובן. דבש לא לפני גיל שנה). מלפפון חתוך למקלות, גזר מבושל. אגב, בד"כ לאגסים יש יותר הצלחה אצל הקטנים מאשר תפוחים. שווה ניסיון. אפשר לערבב סילאן עם טחינה גולמית (ביחס של 1:1 או 1:2 לטובת הטחינה) ולמרוח על רבע פיתה או פריכית. |
|||||||
תודה עופרי. רציתי רעיונות לנשנושים עם התפוחים.תודה בכל אופן. | איילו | 14:37 24/06/2007 | |||||