פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
איך מסמיכים? | דניאל | 17:58 04/08/2008 | |||||
שלום לכולם
שאלה קטנה בישלנו תבשיל למשל ...קוביות בקר, שעועית אדומה, תירס, פטריות,סויה, בצל ירוק ושאר ירקות התבשיל מבושל וראוי לאכילה אבל הירקות/ בשר הפרישו נוזלים 1. איך נפטרים מהנוזלים? 2. יש דרך להפוך אותם לרוטב ? אני מכיר דרך של לשים את הנוזל במחבת להוסיף קוביית חמאה וקצת יין אדום ולצמצמם יש אופציות אחרות? |
|||||||
הסמכת תבשילים | טלי שטרנליכט | 18:47 04/08/2008 | |||||
הי דניאל,
מלבד השיטה שהזכרת של חמאה וצמצום, יש את השיטה של הסינים של קורנפלור עם מים קרים (לערבב בכוס כפית קורנפלור עם רבע כוס מים קרים ולהוסיף לתבשיל). ויש גם את השיטה של הצרפתים של לערבב חמאה וקמח (רביכה) להוסיף לתבשיל ולערבב עד שהרביכה נמסה ונבלעת בתבשיל. בתאבון! |
|||||||
וגם | גילי אבישי | 22:56 24/08/2008 | |||||
קרובי משפחה של הקורנפלור- אגר אגר שזה מוצר אצות בין ג'לטין לקורנפלור.
עמילן טפיוקה. קמח תפוחי אדמה. קמח אורז. כולם אותה השיטה להמס במעט מים קרים ,להוסיף לתבשיל החם תוך כדי בחישה עד שמסמיך דיו. עדיף להתחיל במעט ולהוסיף עוד אם יש צורך. במאכלים מתוקים אפשר להשתמש בפקטין. |
|||||||
ועוד שיטה להסמכה | ועוד | 23:26 15/10/2008 | |||||
אם יש בבית תינוקות שאוכלים דייסה - אפשר להשתמש בכף של דייסת סולת/אורז/קורנפלור/דגנים וכל דייסה אחרת שהתינוק אוהב. זה מסמיך את התבשיל ולפעמים נותן טעם קצת אחר :-)
|
|||||||