פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
מה אפשר להכין מפירות של לפתן (קומפוט) | לירי | 14:55 06/08/2008 | |||||
טלי היי,
בקיץ יוצא לי לעיתים קרובות לבשל לפתן מפירות שונים, בעיקר תפוחים אפרסקים, אגסים... כאשר אני רואה שאין ביקוש לפירות בין חברי הבית אז על מנת להמנע מלזרוק, כולנו נהנים ממשקה קר וטבעי כמה שניתן. העניין הוא שאנחנו לא אוכלים את הפירות המבושלים, וממש כואב לי לזרוק אותם כל פעם מחדש, אולי יש לך רעיון מה אפשר להכין מהם, אולי אפילו בתחום האפיה... משהו... תודה |
|||||||
עוגת פירות | טלי שטרנליכט | 16:53 09/08/2008 | |||||
הי לירי,
שאלה לא פשוטה... סה"כ הפירות מאבדים את רוב הערך התזונתי שלהם וגם רוב הטעם בבישול ארוך. אם בכל זאת את רוצה לבדוק אפשר לנסות עוגת פירות בחושה כלשהי. הנה דוגמא למתכון: 750 גרם פירות חתוכים (תפוחים, אגסים, אפרסקים או שילוב) 3 ביצים 1 כוס סוכר (אפשר חום) 1 כוס קמח כפית אבקת אפיה כפית קנמון חצי כוס שמן או 150 גרם חמאה רכה חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס ההכנה: מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר במהירות גבוהה כ-10 דקות, מוסיפים קמח, אבקת אפיה, קינמון, שמן/חמאה ואגוזים ומערבלים לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הפירות לבלילה ומערבבים. יוצקים לתבנית משומנת (אם יש תבנית סיליקון עדיף) ואופים 45 דקות. אם תכיני, אשמח אם תספרי איך היה! טלי |
|||||||