פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
ריכוך בשר | משה ברזלי | 11:26 13/10/2008 | |||||
איך מרככים בשר,כדי שיצא רך,רך כמו באולמות.
תודה וחג סוכות שמח |
|||||||
ריכוך בשר | משה ברזלי | 13:02 13/10/2008 | |||||
ריכוך בשר + מתכון | טלי שטרנליכט | 21:21 13/10/2008 | |||||
הי משה,
זה מאוד תלוי בסוג הבשר. יש בשרים שהם מלכתחילה רכים (כמו פילה למשל). אם אתה מדבר על בשר בקר לבישול ארוך, בתבשילים כמו ביף בורגיניון, צלי בקר וכו', הסוד הוא בזמן בישול ארוך, לעיתים גם 3-4 שעות. מומלץ כמובן גם לרכוש בשר טרי. הנה מתכון נחמד שקיבלתי לאחרונה לצלי בקר: נתח בשר מס' 5 - כ-1.5 ק"ג מערבבים כף שמן, שום כתוש מ-6 שיניים (או 2 כפות שום כתוש), פפריקה, מלח ופלפל שחור ומורחים את המשחה על הבשר. מטגנים את הבשר מכל הצדדים כמה דקות. מוצאים את הבשר, מטגנים גם בצל אחד גדול ו-3 גזרים ומחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים 2 כוסות יין אדום וחצי כוס מים. מבשלים שעה ומצננים. פורסים את הבשר לפרוסות ומניחים חזרה בתוך הרוטב. מוסיפים 2 שקיות רוטב צלי וממשיכים לבשל ברוטב כשעתיים עד שהבשר מתרכך. ולהלן מנה ממש כמו באולמות. בתאבון! |
|||||||
הי טלי | גילי אבישי | 19:40 27/10/2008 | |||||
טיפ שהגיע אלי מאוסטרליה בנושא,מודה שטרם ניסיתי.
תפוח ירוק כולל הקליפה מגורד על הנתח ולהשאיר לפחות שעתיים ,עדיפות ליותר. |
|||||||