צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
  ריכוך בשרמשה ברזלי 11:26 13/10/2008
איך מרככים בשר,כדי שיצא רך,רך כמו באולמות.
תודה וחג סוכות שמח
   ריכוך בשרמשה ברזלי 13:02 13/10/2008
   ריכוך בשר + מתכוןטלי שטרנליכט 21:21 13/10/2008
הי משה,
זה מאוד תלוי בסוג הבשר. יש בשרים שהם מלכתחילה רכים (כמו פילה למשל). אם אתה מדבר על בשר בקר לבישול ארוך, בתבשילים כמו ביף בורגיניון, צלי בקר וכו', הסוד הוא בזמן בישול ארוך, לעיתים גם 3-4 שעות. מומלץ כמובן גם לרכוש בשר טרי. הנה מתכון נחמד שקיבלתי לאחרונה לצלי בקר:
נתח בשר מס' 5 - כ-1.5 ק"ג
מערבבים כף שמן, שום כתוש מ-6 שיניים (או 2 כפות שום כתוש), פפריקה, מלח ופלפל שחור ומורחים את המשחה על הבשר.
מטגנים את הבשר מכל הצדדים כמה דקות. מוצאים את הבשר, מטגנים גם בצל אחד גדול ו-3 גזרים ומחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים 2 כוסות יין אדום וחצי כוס מים. מבשלים שעה ומצננים. פורסים את הבשר לפרוסות ומניחים חזרה בתוך הרוטב. מוסיפים 2 שקיות רוטב צלי וממשיכים לבשל ברוטב כשעתיים עד שהבשר מתרכך. ולהלן מנה ממש כמו באולמות.
בתאבון!
   הי טליגילי אבישי 19:40 27/10/2008
טיפ שהגיע אלי מאוסטרליה בנושא,מודה שטרם ניסיתי.
תפוח ירוק כולל הקליפה מגורד על הנתח ולהשאיר לפחות שעתיים ,עדיפות ליותר.




שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו