צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
  מתכון לחמין - גם למתחיליםטלי שטרנליכט 09:53 16/10/2008
עונה מצויינת עכשיו לחמין, עם הירידה בטמפרטורות.
זה אוכל שיחסית קל להכין אותו גם עם ילדים בבית, ולמי שאוהב לארח, עם סיר גדול של חמין וסלט חסה יש אחלה ארוחה גם לעשרה אנשים.
משרים 500 גרם שעועית יבשה חומה ו/או לבנה במים במשך 4 שעות לפחות ומסננים.
מניחים בסיר ענק לפי הסדר:
1. בצל גדול חתוך מעורבב עם כף שמן וכף דבש
2. בשר: לבקש במעדניה כ-1.5 ק"ג בשר לחמין (כמו שפונדרה למשל) או פשוט - רבעי עוף. בשר טוב לחמין הוא שמן ועם עצם.
3. השעועית שהשרינו וסיננו
4. תפוחי אדמה קלופים, או תערובת של תפוחי אדמה ובטטות
5. שקית קוקי ובתוכה גריסי פנינה/חיטה/אורז. רצוי לשים כמה שקיות קוקי ובכל אחת מהן פחמימה אחרת. את השקית לחורר בעדינות עם סכין כדי שהנוזלים יוכלו להכנס, ולקשור באופן רופף שיהיה לגריסים מקום להתנפח.
6. לא חובה אבל מומלץ - כמה שזיפים או תמרים יבשים.
7. ביצים שלמות כמספר הסועדים + 2 אקסטרה
8. תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה חריפה, אבקת מרק ומה שאתם אוהבים. מומלץ להיות נדיבים עם התבלינים, זו כמות גדולה של אוכל לתבל.
9. מים עד 3/4 גובה התבשיל.
ההכנה: מרתיחים, מורידים קצף שהצטבר למעלה, מורידים את האש ומבשלים על אש זעירה כל הלילה. בבוקר פותחים לבדוק את מצב הנוזלים - אם יש יותר מידי מבשלים שעה עם מכסה פתוח, אם מעט מידי אפשר להוסיף עוד קצת מים שלא יישרף.
בהגשה רצוי להעביר כל מרכיב בנפרד לקערת הגשה.
בתאבון!




שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו