צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
  זקוקה למתכון לפשטידהלימור 10:20 24/05/2007
הי עפרי,

אני זקוקה למתכון לפשטידה קלה וכזו שתמיד יוצאת טוב.
אני עושה הרבה נסיונות על פשטידות בעיקר לפי מתכונים מספרים והרבה פעמים הן יוצאות נוזליות מידי או לא אפויות מספיק למרות שכלפי חוץ הן נראות מושלמות.
אשמח לפשטידה מבוססות גבינות/ירק וכד'.

תודה רבה :-)
לימור
   הי לימורעופרי זוטא 12:04 24/05/2007
אחד הטיפים הכי הכי חשובים בענייני פשטידות, קישים ובכלל מאפים, זה לאפות יום מראש ולתת למאפה להתייצב. ואם אין יום, אז לפחות כמה שעות.
חיתוך של מאפה שיוצא ישר מהתנור, הוא מתכון לאסון.

ועכשיו שאלה נוספת כדי שאדע לאן לכוון: מה בא לך? ירק מסויים? טעם מסויים? שילוב של גבינה ספציפית?
רק פשטידות או גם קישים (בסיס של בצק פריך).
לא מאמינה שאני אומרת את זה, אבל אמא שלי היא-היא המומחית לפשטידות. אני לא מחובבי הז'אנר.

אז עוד קצת פרטים, ומבטיחה מתכונים!
יומטוב
   תשובה:לימור 13:01 24/05/2007
הי עופרי,

תודה על תשובתך.
אז אכן אני מקפידה לאכול/לחתוך פשטידה רק מס' שעות אחרי אפייתה ובכל זאת זה לא תמיד עובד לי..:(
בכל מקרה, אשמח למתכון פשטידה עם ברוקולי/פטריות/רק גבינות וכד'.
מעדיפה בלי בצק בכלל.
אני אוהבת טעם של בצל מטוגן בתוך פשטידה אבל לא חובה.
רצוי עם ציפוי של גבינה מותכת כלשהי - קשקבל/פרמז'ן/עמק..

זהו בערך. ובכלל אני פתוחה להצעות, אם יש משהו שאת יכולה להמליץ עליו ואינו עונה על הקריטריונים הנ"ל אני פתוחה בהחלט לשמוע.

תודה רבה.
   הי שוב :-)עופרי זוטא 17:58 24/05/2007
אחרי מספר התייעצויות, אני מביאה לך כאן כמה אופציות. חלקן חלביות וחלקן לא. אז לאט לאט...

פשטידת פטריות ובצל
חומרים:
3 בצלים קלופים,קצוצים דק
800 גרם פטריות חתוכות דק
2 כפות שמן
1 תפו"א,קלוף מגורר גס
1/4 כוס פטרוזליה קצוצה או בזיליקום או ללא.
2 עגבניות,מגוררות גס
1 כף אבקת מרק פטריות
1/4 כפית פלפל שחור
מלח
2 ביצים טרופות

תבנית מלבנית 20x30
ההכנה:
1.מחממים שמן בסיר,מוסיפים הבצל והפטריות,מטגנים עד שישחימו ומסירים מהאש.
2.מוסיפים לסיר את תפו"א,פטרוזיליה/בזיליקום,עגבניות,אבקת מרק והפלפל,בוחשים ומתבלים במלח.
3.מוסיפים ביצים ובוחשים.
4.מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני כ-45 דקות.

הערה קטנה:
אני נמנעת מלהשתמש באבקות למינהן, אבל זה נתון לשיקול דעתך כמובן.


פשטידת זיתים של אילנה (רעיון נחמד: לאפות בתנית של מאפינס)
2 גבינת קוטג'
2 שמנת חמוצה/אשל
3 ביצים
300 גרם זיתים פרוסים ירוקים/שחורים
100 גרם מרגרינה/חמאה מומסת
1 כוס קמח תופח
לפי הטעם - מלח, פלפל לבן.
שומשום/גבינה צהובה - לפיזור על הפשטידה.

אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים יחד - לפזר למעלה שומשום/גבינה צהובה.
לאפות בחום ביניני כ- 45 דקות עד שמזהיב.

פשטידת ירקות
2 קישואים מגוררים גס (יש לנקז נוזלים)
1 גזר מגורר גס
1/2 בטטה - מגוררת כנ"ל
1 בצל גדול חתוך לקוביות בינוניות או מגורר גס (יש לנקז נוזלים)
2 תפו"א - מגוררים כנ"ל
1.5 כוסות קמח תופח (אפשר גם רגיל, האמת)
3 ביצים
1/2 כוס שמן תירס או קנולה
1/4 כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים יחד.
משמנים תבנית מלבנית, שופכים את הבלילה ואופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה זהובה.
מצננים היטב.
*מאוד טעים ע שמנת חמוצה ליד

פשטידת אטריות מלוחה
חבילת אטריות ביצים רחבות
1/2-1 חבילת צפתית קשה שום-שמיר
50 גרם קשקבל מגורר
50 גרם גבנ"צ מגוררת
1 לבן/אשל/גיל
2 ביצים
כ-10 עגבניות מיובשות קצוצות

מבשלים אטריות במי מלח, לדרגת "אל-דנטה". מסננים.
מערבבים את שאר החומרים לבלילה. מערבבים אטריות עם הבלילה.
משמנים תבנית. שופכים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעט פפריקה ומעט חתיכות חמאה (לא הכרחי).
+ אופים בחום של 180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב, כ-40 דקות לפחות

מתכון בסיסי לפשטידות ירק.
1 שמנת חמוצה
3 ביצים
3 כפות קמח תופח
כ- 1/2 כוס גבינה קשה מגוררת לפי הטעם והחשק (צ'דר/גבנ"צ/פרמזן וכו')
מלח לפי הטעם

זו בלילה בסיסית. מתאים לשקית של ברוקלי קפוא (ממליצה בחום להוסיף קצת בצל מטוגן, ואפילו פרוסות פטריות מוזהבות קלות והשוס... חופן של אגוזי מלך!!!)
מתאים גם לתרד או מנגולד מאודה קלות, כרובית חלוטה ועוד...


ההכנה:
מערבבים את הבלילה. מניחים בתבנית את הירק, שופכים את הבלילה. מעל אפשר תמיד לפזר גבינה קשה (מה שאוהבים) לאקסטרה טעם (וקלוריות)

מבטיחה לעדכן אם עוד שני מתכונים של אמא. רק איפה היא כשצריך ממנה משהו?
:-)
   הי עפרי, תודה רבה!! אני הולכת לבצע, אעדכן בהמשך.לימור 11:33 28/05/2007




שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו