פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
שאלה לגבי עוגיות שיבולת שועל | טלי שטרנליכט | 11:27 17/12/2008 | |||||
והפעם אני השואלת:
אכלתי עכשיו עוגיות גרנולה מצויינות שהכילו: שיבולת שועל, חמאה, סוכר חום, שקדים, גרעיני דלעת וחמניה, פקאנים, שומשום, קוקוס, קמח חיטה מלא, ביצים ואבקת אפיה. אני מנסה לשחזר את המתכון, רק מתלבטת האם להשתמש בשיבולת שועל (הגרעין המלא) או בפתיתי קוואקר. גרנולה מכינים משיבולת שועל מלאה, אבל העוגיות היו כאלה חלקות ונימוחות. אשמח לעצתכם. תודה! |
|||||||
הי טלי | גילי אבישי | 16:28 21/12/2008 | |||||
אני משתמשת בקווקר. לעיתים טחון,כלומר פתיתים קטנים ודקים יותר שבאמת באפיה נמסים ולעיתים כמו בגרנולה בגרעין המלא.
פשוט יוצאות עוגיות אחרות. בכל מקרה הקווקר מגיב ללחות סביבו ומתרכך. המתכון שלי - 2 כוסות קוואקר, כוס וחצי קמח מלא,כוס סוכר חום,אבקת אפיה שקיק,150 גרם חמאה,2 כפות נוזל (מיץ,שוקו,מים,חלב...),2 ביצים. לגיוון אפשר-גרידת לימון או תפוז,תמצית וניל, כוס אגוזים קצוצים מכל סוג,חתי כוס שוקולד צ'יפס,שליש כוס קוקוס,צימוקים-חמוציות מיובשות-בלובריס מיובשים...וכל שילוב כיד בדמיון הטובה עלייך. מערבבים הכל בקערה,יוצרים עיגולים כחצי כדור פינפונג ומשטחים בתבנית אפיה מכוסה ניר אפיה. אופים כרבע שעה בחום בינוני עד שמשחים.מצננים קצת וכניסים לכלי איחסון.מחזיק עד שבוע בכלי אטום. אצלנו זה נטרף... |
|||||||