פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
מתכון באנגלית | לי | 08:39 17/07/2007 | |||||
יש לי מתכון באנגלית לעוגיות שבו צריך 3/4 כוס shortening. מה זה? מאחר ויש במתכון סוכר, קמח וביצה אני מניחה שזה השומן - השאלה היא האם זה חמאה? מרגרינה? שמן? משהו אחר?
|
|||||||
הי לי, | עופרי | 11:41 17/07/2007 | |||||
אכן הכוונה לשומן, ובאופן מדוייק יותר מדובר בשומן נקי, כזה שעדין מוצק בטמפ' החדר, או יותר נכון לא נוזלי לגמרי.
ב- shortening יש 100% שומן לעומת 80% שומן בחמאה. הוא נותן פריכות לבצקים/מאפים כמו עוגיות. ניתן לקנות "שורטנינג" בחנויות המתמחות, או להחליף בחמאה או מרגרינה בטמפ' החדר. |
|||||||
תודה עופרי. יש לך מושג מבחינה בריאותית? | לי | 13:35 17/07/2007 | |||||
האם עדיף shortening או מרגרינה מזולה כזאת ללא שומן טראנס (אסור לי שום דבר חלבי בגלל אלרגיה של התינוקת שלי דרך החלב שלי...).
תודה |
|||||||
מה עדיף | עופרי | 13:55 17/07/2007 | |||||
זו שאלה של זמינות, מחיר וכמובן בריאות.
אני לא יודעת, מעולם לא הכנתי מאפים עם שורטנינג. אבל מזולה לא כ"כ מומלצת לאפייה, בטח לא במאפים שדורשים פריכות, כמו בצקים. אם כך, נסי מרגרינה בטעם חמאה (מחמאה) או שתנסי מתכון אחר. איזה עוגיות אלו? |
|||||||
מדובר בעוגיות מולסה | לי | 15:03 18/07/2007 | |||||
מרגרינה זה ממש ממש לא בריא. אבל יש איזה מרגרינה על בסיס שמן זית, משהו כזה אם אני לא טועה. או שאולי אפשר להמיר את זה בשמן קנולה באיזושהי צורה?
העניין הוא כזה. קניתי מולסה של חברה שאני לא מכירה. אחרי שפתחתי הסתבר לי שיש כמה סוגים ואני קניתי את ה-blackstrap. לא יודעת מה זה בדיוק אבל יש לזה טעם מאד חזק ולא כל כך מתוק וקצת מזכיר סילאן בכלל. אני לא יכולה להחזיר את זה. מצד שני לשים בדיסה (זה מה שאנחנו עושים בדר"כ עם מולסה) אי אפשר כי זה יוצא דוחה. אז מצאתי מתכון לעוגיות באינטרט. אני מניחה שאפשר להכין עם זה גם עוף בתנור או חזה עוף מוקפץ - אם יש לך רעיונות אשמח לשמוע. |
|||||||
הי לי | עופרי | 20:25 21/07/2007 | |||||
אני מבינה אותך לגמרי בעניין הבריאות, אבל השאלה היא (בעיני) כמה שומן כבר יש בעוגיות האלו...
אני לא מכירה את המולסה המדוברת. שמנים אחרים לא יעשו את העבודה במקרה כזה של עוגיות. זו דעתי. אפשר להכין גרנולה עם מולסה. כמובן שאפשר להכין מרינדות לעוף או טופו ואפילו לשדרג רטבים לסלטים על בסיס חסות, ואם אוהבים גם לגוון את הסלט עם פרי עונתי. למרינדה לעוף - באופן כללי: ג'ינג'ר טרי קצוץ, מולסה, סויה, חרדל, רוטב צ'ילי מתוק. לרוטב לסלט: מיץ לימון/תפוז, מולסה, מעט בלסמי, שמן זית, שום. הולך יופי עם סלט ירוק ואגוזי מלך, וכמובן פלחי אגסים/תפוחים/אפרסקים. |
|||||||
תודה תודה. | לי | 15:42 27/07/2007 | |||||
בסוף הכנתי את העוגיות עם שמן קנולה. יצא כמו דובשניות. אני אישית לא אוהבת דובשניות במיוחד אבל מי שבעניין אמר שיצא טעים...
|
|||||||