צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
  שלום עופרי ובהצלחה לפורום מתכונים!ד 08:58 28/05/2007
האם תוכלי לתת מתכונים קלים לחצילים בלי שצריך יהיה לטגן אותם?
   חצילים ללא טיגון - בבקשהעופרי זוטא 17:10 30/05/2007
גם אני בעיד חצילים ללא טיגון.
יש שני דברים מאוד שונים.
האחד, חצילים מאודים, קלילים בטעם, בסגנון אסיאתי. השניים הם פשוט אנטיפסטי, או במילים אחרות - פרוסות חצילים, אפויים בתנור. נפלאים כמו שהם (הכי טעים עם לחם), ותמיד יש אפשרות לשדרג אותם עם רוטב עדין/תחמיץ.

חצילים מאודים בסגנון אסיאתי
המתכון המקורי (והמדוייק) של אהרוני מהספר פותחים שולחן.
אלו המרכיבים. אם תרצי מתכון מדוייק אשתדל להקליד.

מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב.
קולפים חצילים. חותכים לקוביות ומאדים (אני מאדה בכלי אידוי "מניפה" כזה ששמים בתוך סיר עם מעט מים, עד שהחצילים רכים. כ- 7 דקות). מעבירים למסננת.
מכינים את הרוטב, המורכב מ-סויה, שום כתוש, בצל ירוק קצוץ, ג'ינג'ר טרי מגורר, שמן זית. אפשר גם מעט שמן סומסום.
מערבבים היטב.
יוצקים את הרוטב על החצילים החמים. אפשר להגיש חם, אפשר בטמפרטורת החדר ואפשר גם קר.

פרוסות חצילים בתנור:
מחממים תנור לחום גבוה. כ-200-220 מעלות.
פורסים חצילים ומניחים בתבנית על נייר אפייה בזוק בשמן זית (או שפשוט אפשר להבריש שמן זית על הנייר). בוזקים שוב שמן זית על חלקם העליון של הפרוסות, או מברישים.
מפזרים מעט מלח גס.
אופים עד להזהבה-השחמה. הופכים את פרוסות החצילים במידת הצורך.

אם רוצים להוסיף תיבול: אפשר לערבב מעט בלסמי, נענע ושום כתוש. מניחים בכלי שכבה של פרוסות חצילים, שופכים מעט מהתחמיץ. מוסיפים עוד שכבת חצילים וחוזזר חלילה. עדיף בכלי אטום, כך שאפשר יהיה לנער בעדינות שוב.

בהצלחה




שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו