צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
  איך מכינים עוף בקארי?אילה 10:31 31/05/2007
אמא שלי מאד התלהבה מתבשיל עוף בקארי שקיבלה אחרי הלידה. אני רוצה להפתיע אותה ולהכין לה. אני עוד לא כ"כ עוסקת בבישול (רק באכילה) אבל בכ"ז אשמח לקבל מתכון.
   צ'יקן קארי - בבקשהעופרי זוטא 18:33 02/06/2007
צ'יקן קארי

המצרכים:

3 כפות שמן זית

2 מקלות קינמון

6 תרמילי הל ירוק, מפוצחים קלות

2 בצלים, חתוכים לקוביות

כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

3 שיני שום כתושות או קצוצות דק

1/2 כפית כורכום
מעט זרעי כוסברה טחונים גס, מעט כמון, צ'ילי אדום לפי הטעם... (או במקום כל אלו, 1 כפית אבקת קארי, כלומר קארי התבלין)

3 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות

2 כפות מיץ לימון טרי

קורט מלח

2 חזות עוף, חתוכים לקוביות (או ירכיים, שהם רכים יותר ועסיסיים יותר)

1/2 פחית חלב קוקוס

מעט כוסברה טרייה קצוצה להגשה (אם אוהבים).



מכינים את בסיס הקארי: מחממים שמן במחבת עמוקה ומוסיפים קינמון והל. מערבבים במשך דקה. מוסיפים בצל ומטגנים עד לקבלת גוון חום-מוזהב. מוסיפים ג'ינג'ר ושום וממשיכים להזהיב עוד 3-2 דקות.

מוסיפים את שאר התבלינים והמלח. מערבבים היטב.

מוסיפים עגבניות חתוכות, ממשיכים לערבב עד שהעגבניות מתרככות. מערבבים היטב ללא הפסקה עד שהשמן והתבלינים מתמזגים לרוטב אחיד וחלק.

מוסיפים את העוף ומערבבים היטב, עד שהעוף "נסגר". כלומר, משנה את צבעו.

מוסיפים את חלב הקוקוס, ומערבבים.
מבשלים מעל להבה גבוהה במשך 10 דקות, עד שהעוף מוכן. זהירות לא לבשל יתר על המידה, כי העוף מתייבש בקלות.

מגישים עם כוסברה טרייה קצוצה (אם אוהבים), לצד אורז לבן.

בתאבון!




שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו