פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
מתכון קרפצ‘יו טרופי | oreah | 14:39 08/06/2010 | |||||
קרפצ‘יו טרופי
מתכון ל– 4 סועדים 400 גר‘ סינטה פרוסה לפרוסות של 50 גר‘ 2 מנגו קלופים ופרוסים דק 1 פלפל צ‘ילי אדום 4 כפות עירית 4 כפות שמן זית 4 כפות חומץ פטל 4 כפות מיץ פסיפלורה מלח גס פלפל שחור גרוס אופן ההכנה : מערבבים יחד את החומץ , פסיפלורה , מלח , פלפל שחור עד להתאחדות החומרים . לאחר מכן מוסיפים את שמן הזית בזילופים קטנים תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד שהשמן מתחבר עם שאר החומרים ונוצרת לנו אמולסיה טובה . ומניחים בצד לוקחים את פרוסת סינטה מניחים בין שני ניילונים ודופקים עם פטיש עד שנהיית לנו פיסה שקופה , חוזרים על הפעולה עם כל הפרוסות. אחרי שסיימנו לשטח את הסינטה נישאר לנו רק לבנות את המנה , מניחים בצלחת פורמה או מיקד בקוטר של 8 ס“מ ומתחילים לסדר שכבות , בתחתית נניח פרוסת סינטה מעליה נזליף מהרוטב שלנו ועל נפזר פרוסות מנגו . נבצע עוד שכבה אחת שכאשר נסיים אותה נפזר מעל ומסביב את הצ‘ילי ואת העירית. התכון בחסות מכללת השף www.hashef.co.il/ קורס בישול |
|||||||