פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
החלפת חמאה בשמן | אולה | 15:31 06/06/2007 | |||||
מהו המדד להמרה כזו? אני מכינה עוגה שיש בה חמאה וחלב. האם ניתן להחליף חמאה בשמן (או עדיף במחמאה או מרגרינה?). ומה לגבי החלב? האם יש חלב פרווה? חלב סויה? מיץ? או שעדיף לא לאפות את המתכון הזה ולחפש משהו אחר?...
|
|||||||
החלפת חמאה בשמן | עופרי זוטא | 10:37 12/06/2007 | |||||
אם יש רגישות לחלב, או מכל סיבה אחרת, מומלץ בעוגות שיש בהן חמאה להחליף בתחליף - כלומר מחמאה או מרגרינה.
החלפת סוגי השומן יכולים לעשות לא טוב למרקם העוגה. או שמומלץ לבחור מתכון על בסיס שמן, וכאלו יש לא מעט ואפילו משובחים! לגבי החלב - ניתן להחליף בכל נוזל אחר: מיץ תפוזים, חלב קוקוס, ואפילו מים, או נס קפה אם מתאים למתכון. המרת השומן באופן כללי מאוד: 200 גרם חמאה = 150 מ"ל שמן (תירס בד"כ). יש לי מתכונים מעולים לעוגות הבאות על בסיס שמן. אם בא לך... עוגת תפוחים עוגת תפוזים-קוקוס עוגת גזר עוגת קפה-שוקולד (שיש) כולן בחושות ומצויינות. |
|||||||