פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
לא בדיוק מתכון אבל בכל זאת.... | כלנית | 19:25 14/06/2007 | |||||
יש לך רעיון במה אפשר לגוון את ארוחת הערב המשמימה ולמצוא משהו אחר במקום סלט-חביתה -גבינה? מעדיפה לא משהו מטוגן. תודה!
|
|||||||
טוסט עם ביצה | גילי אבישי | 12:56 20/06/2007 | |||||
שמים בטוסטר שתי פרוסות בעליונה יוצרים חור ,מחממים את הטוסטר ואחרי שהלחם מתחמם שופכים לתוך החור את הביצה. מחכים לפי מידת כמה שאתם אוהבים.
שקשוקה- מעגבניות טריות,אפשר להוסיף בזיליקום טרי. להגיש עם לחם טרי לטבול.לתוך העגבניות נמבעבעות יוצקים ביצים לפי הכמות הנדרשת . יאמי! ירקות בסיר אידוי.גזר,קישואים,בצל ירוק,תפוחי אדמה,כרובית,ברוקולי,ירקות קפואים של סנפרוסט-תירס,שעועית ירוקה וצהובה,חומוס(יש לקנות והוא כבר מבושל) אפונה ירוקה. אחרי האידוי להניח בכלי הגשה עם שמן זית,או מעט חמאה,או שמנת חמוצה או רוטב סויה ומעט שמן סומסום... טחינה! כרוטב לסלט,כמטבל לירקות חתוכים ורבעי פיתות,כרוטב לירק אפוי בתנור(בטטות,תפוח אדמה,כרובית),כרוטב לדג אפוי בתנור. פשטידת תירס וטונה. פשטידת גבינות ואגוזים טחונים(בבצק) צריכה את המתכונים? כי אלה רק הרעיונות,תגידי! |
|||||||
מעבר למה שגילי כתבה | עופרי זוטא | 23:03 21/06/2007 | |||||
השאלה שלי היא מה את מחפשת? כלומר מה את אוכלת במשך היום, ואז אדע איך אפשר לגוון. והאם את מחפשת משהו לעצמך או אולי לילדים, וסתם לא הבנתי...
האם את מחפשת אוכל חם/מבושל? משהו עם לחם? אולי פחמימה אחרת. תני כיוון מדויק יותר ואנסה, גם אני את כוחי. אחלה רעיונות יצירתיים גילי נתנה לך. סחטיין! |
|||||||
תודה רבה לגילי וכיוונים לעופרי | כלנית | 11:16 24/06/2007 | |||||
תודה גילי! אני פחות רוצה פשטידה כי אני פחות רוצה פחממה של קמח ויותר פחממה אחרת מורכבת, או עוד חלבונים(ירקות זה מצויין!!)
לרב אנחנו אוכלים ארוחת צהריים שגרתית(שניצלים\קציצות ותוספת של אורז\פסטה רציתי לעשות ארוחת ערב עשירה , בריאה ומעניינת. יכולה להיות מבושלת או לא, עדיף לא עם לחם. תודה!! |
|||||||
לגבי פשטידות | גילי אבישי | 22:52 27/06/2007 | |||||
אני משתמשת הרבה ב"קמח" אגוזים או שקדים טחונים וממש מעט קמח מלא כדי שמי שלא אוכל אגוזים יקבל משהו מזה,למרות שטחונים פחות טוב.
בכל מקרה את תמיד יכולה להכין תפיחה של ירקות או חלבונים (נניח תערובת גבינות) וביצים ולהגיש מיד כשזה יוצא מהאפיה,כלומר לפני שיורד הגובה. פחמימות מורכבות יש ב-פסטה,בננות,קמח מלא,אורז מלא,וקטניות . את יכולה להכין קינואה עם ירקות,אפשר חם כמו אורז ואפשר בסלט כמו בורגול. לשלב עם ירקות מוקפצים או ממש מבושלים בתוך,לתבל בעשבי תיבול מכל סוג וגוון או בכיוון הסיני עם רוטב סויה איכותי ומעט שמן שומשום. סלט תפוחי אדמה ,בחום של עכשיו ,עם אפונה,גזר מבושל,ביצים קשות ומיונז תוצרת בית או לחילופין עם רוטב פסטו (בזיליקום טחון עם שמן זית ,שום וחופן צנוברים). חומוס תוצרת בית מגרגרי חומוס מושרים מבושלים עד רך,טחונים בבלנדר או מג'ימיקס עם טחינה גולמית,מיץ לימון ,מלח ותיבול נוסף לפי טעמכם. בהצלחה רבה! |
|||||||
עוד רעיונות שחשבתי עליהם, לארוחת ערב | עופרי זוטא | 09:08 28/06/2007 | |||||
גרגרי חומוס מבשולים, מתבלים בשמן זית, לימון ומלח. אם אוהבים כמון אז נפלא. זה טעים כסלט נפרד, או אפילו להוסיף לסלט ירקות. אותו הדבר עם פולי סויה.
קציצות מירקות - קציצות כרובית (יש קצת פירורי לחם), קציצות טופו (טעים גם קר), ואפילו קציצות משאריות מג'דרה. מאפה על בסיס פסטה עם ירקות וגבינות, או סלט פסטה. יש כל מיני סוגים, השמים הם הגבול. סלטים מקינואה (למשל עם קוביות בטטה וגרגרי חומוס) כל מיני ירקות בסגנון "אנטיפסטי", אוכלים בטמ' החדר. כרובית, חצילים, קישואים, בטטה, דעלת תירס חם בים בם בם משהו בכיוון בכלל? נעשתי רעבה.... |
|||||||