צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
  קציצות טונהנירה 09:32 21/11/2007
הי עופרי,
הילדים שלי מאוד אוהבים טונה.
פעם הכנתי להם קציצות שנטרפו בתוך מספר דקות (בחיי!),
עם מעט פירורי לחם מיונז ביצים לימון ותבלינים.
אני משתדלת לתת להם לאכול אוכל מזין ואני מחפשת "לשדרג" את הקציצות כי כדי לקבל כמות מספיקה של קציצות צריך כמות גדולה של טונה (יש בזה המון מלח) מיונז ופירורי לחם, שלא לדבר על הטיגון.
איך לדעתך אני יכולה "למלא" את נפח הקציצות שעדיין תהינה טעימות?

נירה.
   הי נירה, קציצות טונה - כמה מתכוניםעופרי 12:39 21/11/2007
מה שהעלתי בחכתי זה שאפשר להכין קציצות טונה בדומה לכל קציצה אחרת: בצל קצוץ דק (מטוגן או לא), ביצים, פירורי לחם. אפשר לבשל ברוטב עגבניות.
לא ניסיתי אישית (מה שנקרא עדין לא), אבל הנה כמה מתכונים מומלצים (אני סומכת לגמרי על הממליצים):

הערה קטנה - איפה שכתוב קטשופ הייתי מנסה עם רסק עגבניות. אבל שווה לנסות כך או אחרת, אין מה להפסיד.
ספרי מה יצא הכי טעים.

בהצלחה!!!

קציצות טונה איטלקיות של נעמה (מתוך על השולחן, פורום אוכל ומתכונים)

הקציצות האלה יוצאות ממש ממש יפות (טוב אם מסדרים את צורתן יפה) וטעימות גם הילדים מאוד מאוד אוהבים אותם וגם המבוגרים
הם מתאימות כמנה עיקרית או כתוספת

קציצות טונה איטלקיות של נעמה סהר

3-4 קופסאות של טונה
2-3 פרוסות חלה להרטיב במים ולסחוט
4-5 ביצים

לטגן שני בצלים

להוסיף פירורי לחם לפי הצורך- להשאיר כמה דקות
ליצור קציצות יפות (אובליות?)
לטגן הקציצות מעט עד שמתקשה וקצת חום

הרוטב:
לטגן בצל לגרד עגבנייה שתי קופסאות קטנות של רסק עגבניות או אחת גדולה
להוסיף חמש עשרה גרגירים של פלפל אנגלי
עלי דפנה 5-7
כף קטשופ
שתי כפות סוכר
כפית מלח
בין שלוש לארבע כוסות מים


לבשל הרוטב כמה דקות לטעום ולהסדיר התיבול

את הקציצות המטוגנות לסדר בתבנית לשפוך הרוטב מעל חום בינוני בתנור כעשר דק 180

קציצות טונה לפי מתכון של אורן גירון 1 קופסא טונה בשמן מסוננת
2 ביצים
2 כפות קמח
2 כפות פירורי לחם

מפוררים את הטונה בעזרת מזלג. טורפים את הביצים ומוסיפים את הקמח ופירורי הלחם. אם רטוב מידי מוסיפים עוד פירורי לחם. אם במקרה יצא יבש מידי מוסיפים עוד ביצה.
גיוונים - אני הוספתי שפע של בצל ירוק קצוץ ואפשר גם פטרוזיליה קצוצה, עירית קצוצה וכו'.
מטגנים במחבת עם שמן. אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר (וגם קר זה טעים). עם סלט קטן ליד - מושלם!

***קציצות טונה במיץ עגבניות*** (המתכון של סבתא לאה)
לקציצות :
2 קופסאות טונה לרסק במזלג
להוסיף הרבה פלפל שחור,
כף קטשופ
2 ביצים
קצת קמח מצה
2-3 כפות מים
*לערבב היטב ולשים במקרר. החומרים והטעמים נספגים, והקציצות יוצאות טוב יותר (לא כדאי לוותר על השלב הזה, מונע התפוררות)

לרוטב :
בצל גדול פרוס וחתוך לרצועות
פלפל גדול חתוך לרצועות
200 גר' רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
2 עגבניות קטנות
פלפל שחור, פפריקה, מלח
עלי דפנה ופלפל אנגלי
2 כוסות מים
2 כפות סוכר (בעצם לפי הטעם)
*לטגן את הבצל והפלפל עד שהבצל מתחיל להזהיב/להיות שקוף, להוסיף את כל שאר חומרי הרוטב ולהביא לרתיחה.
* ליצור כדורים מתערובת הטונה ולהכניס לרוטב. לבשל 1/2 שעה, להוסיף קצת קטשופ חריף ולבשל עוד כמה דקות ולהוריד מהאש.

וכשתהנו ותתלקקו (אצלנו במשפחה גם הילדים בכל הגילים מתים עליו)תחשבו על סבתא שלי!!

***קציצות טונה ברוטב חמוץ-מתוק*** (מתכון של צ'יקי)
הקציצות :
1 בצל גדול
1/3 כוס פרורי לחם או קמח מצה
פלפל ומלח 2 קופסאות טונה

ליצור קציצות ולטגן אותן.

הרוטב:
1. לחתוך בצל לאורך כמו פלחים לרצועות דקות
3 שיני שום לפרוס
ג'ינג'ר
רצועות פלפל ירוק
קוביות אננס מקופסה (לשמור את הנוזלים!)
*לטגן את כל המרכיבים.
2. רסק עגבניות
3 כפות סויה
3 חומץ
3 כפות סוכר
קצת מלח
*לערבב הכל ולשפוך למחבת של הירקות
להוסיף את הנוזלים של האננס
להביא הכל לידי רתיחה, לבשל קצת
לערבב קצת קורנפלור עם מים ולהוסיף בסוף הבישול, עוד כמה דקות ולהוריד מהאש.

את הקציצות ניתן לבשל מספר דקות בתוך הרוטב.
או , אפשרות נוספת , להגיש אותן ועל ידן את הרוטב.
   עופרי את נפלאהנירה 13:27 21/11/2007
תודה רבה על המתכונים, בהחלט ינוסו!!
אבל על פניו בעית "ניפוח" הקציצות לא באה על פתרונה.
אם לא מוסיפים לקציצה עצמה נפח נוסף יוצאות מעט מאוד קציצות, מה שמכריח אותי להשתמש בהמון טונה או פירורי לחם ומזה רציתי להמנע.
אגב, קטשופ הוא גם ככה לא מצרך מצוי במקררינו (-:
   נירה יש לי חצי רעיון...עופרי 15:11 21/11/2007
נסי להוסיף תפו"א.
בשלי אותו עם הקליפה, קלפי וגררי על פומפיה גסה. אני מאמינה שזה יוסיף נפח ורכות לקציצה.

יש אפשרות להוסיף עוד ירקות מגוררים, אבל אני בספק איזה טעם יהיה לקציצות.
תפו"א הוא לא דומיננטי, ולכן יעשה את העבודה. אגב, גם להשתמש בטריק הישן והידוע של חלה ספוגה במים ומפוררת יתן יותר נפח.

אגב, יש להשיג טונה בפחיות גדולות, ככה זה יוצא זול יותר.לפחות גם זה משהו :-)

עשית לי חשק לקציצות טונה...
   גם אני חשבתי על זהנירה 11:05 22/11/2007
אבל אני לא מתה על המרקם. אולי אם אגרר אותו בלי לבשל קודם.
וחלה ספוגה נותנת מרקם נהדר אבל זה סתם תוספת של קמח לבן לקציצות.
אני מכירה את הטונה בפחיות גדולות אבל אני קונה רק את הטונה של ריו כי השאר לא טעימות לי, אבל אני קונה במשורה כי זה יקר וגם כי אכמו שכתבתי אני לא רוצה שיאכלו כמויות גדולות.
תשמעי, זו סוגיה לא פשוטה... P-:
   אז תכיני אוכל לא טעים :-) סתם, סתם!!!עופרי 11:46 22/11/2007
לדעתי תתפלאי לגלות שמרקם התפו"א דווקא לא רע. ניסיתי על קציצות דגים ויצא יופי!
מה עוד, מה עוד?
תראי, אם מדובר בקציצות ולא בלאכול את הטונה "נטורל" מהקופסא, יכול להיות שטונה זולה יותר מריו תעשה את העבודה.
מה עם להוסיף מנגולד מאודה? אולי הילדים לא יאכלו מה?!...

תראי אותנו, ממלאות מסכים על קציצות טונה. שאלו יהיו הבעיות שלנו.
   LOLנירה 13:50 22/11/2007
נא לא להקל ראש בחיבוטים שקשורים באוכל...
אני אנסה את עניין תפוח האדמה ואפילו רעיון המנגולד מצא חן בעיניי (זה מתאים מבחינת טעמים??).
ואני מודה שעשית לי חשק לקציצות דגים טובה.
כיוון שאני ודגים לא חברים טובים (מאוד אוהבת דגים אבל אף פעם לא מצליחה להכין) אולי תתני לי מתכון לקציצות טעימות ש*בטוח* יצליחו לי?... (-:
   מקום טוב למפגש...גילי אבישי 20:49 28/11/2007
מה אפשר להוסיף- בטטה מאודה,גזר מאודה,שורש סלרי מבושל,שורש פטרוזליה מבושל.
חציל קלוי מקולף.כל ירק מדובר לטחון עם הביצים בבלנדר.
במקום פרורי לחם להשתמש בקווקר טחון.
במקום חלה להשתמש בלחם עינן או אחר שרוי במים.
אפשר לטבול בשומשום לפני הטיגון ואפשר לאפות בתנור כמו קבב.
לתיבול אפשר להוסיף כמון,שום,קארי,פפריקה ...
   ואפשר לאפות ברוטב טחינהגילי אבישי 20:50 28/11/2007
ירוקה או שלא,רוטב לימון...
   טונה מבושלת לשימורניצה 10:51 11/11/2008
עזרה
אצל צחי בוקששטר התפרסם מתכון לבישול טונה ושימורה בשמן זית. לא רשמתי והלך לי לאיבוד. מישהו יכול לעזור?

תודה לכל העונים

ניצה




שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו