צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום דיכאון אחרי לידה, בהריון, בטיפולי פריון ובכלל
מנהל/ת הפורום: דר' שרון בן רפאל, פסיכולוגית
  דכדוך לאחר לידה דחוף!!!מוריה 11:41 28/06/2011
שלום,

ילדתי את בתי השניה לפני כשבועיים ומאז שהגענו הביתה אני מרגישה רע ביותר, יש לי ילדה בת שנתיים וחצי ואני כל הזמן מרגישה כאילו עשיתי לה רע ושאני לא מספיק נמצאת שם בשבילה למרות שאני מנסה המון ויוצאת איתה גם לבד לטייל וקונה לה מתנות, כל הזמן אני מרגישה שהיא מסכנה ושהיא פגועה למרות שבתוך תוכי אני יודעת שזה הדבר הכי טוב שיכולתי לעשות בשבילה. אני בוכה לפחות פעם או פעמיים במהלך היום וזה בעיקר כשאני לבד עם שתיהן וקשה לי או שבעלי לידי , אני לא מרגישה שהתחברתי לתינוקת אבל אני עושה כל מה שצריך מבחינת התפקוד היום יומי. בנוסף הפסקתי לעשן כשגיליתי שאני בהריון וזה מציק לי עכשיו מאוד ואני מתה לעשן בעיקר בשעות האלו שאני מדוכדכת.

לאחר הלידה הראשונה גם חוויתי דכדוך ובזכות בעלי שהוציא אותי מהבית המון יצאתי מזה, הפעם זה שונה והשאלה שלי האם זה יעבור? ואם כן מתי? האם יש אפשרות לטפל בהרגשה הזאת?

אני לפעמים מרגישה שממש בא לי לברוח מהכל ושאני משתגעת אבל אני גם חוזרת לעצמי מהר מאוד בזכות הגדולה שלי שנותנת לי המון כוחו

אשמח לקבל מענה בהקדם...
   דכדוך לאחר לידהד"ר שרון בן-רפאל 13:30 28/06/2011
שלום רב,

אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. דכדוך בתקופה שלאחר הלידה מופיע לעיתים בשל שינויים הורמונליים. במידה והדכדוך ממשיך או מחמיר מעבר לשבועיים-שלושה הראשונים, כדאי לפנות לטיפול. את יכולה לפנות לפסכיאטר לטיפול תרופתי או לפסיכולוג שמתמחה בטיפול בדיכאון. בנתיים כדאי לבקש עזרה ממשפחה או חברים קרובים. עזרה בטיפול בילדים ובבית וכן תמיכה רגשית - מישהו איתו את יכולה לחלוק את הרגשות הקשים והמחשבות. רגשות האשמה שאת חשה מלווים לעיתים קרובות את תחושות הדכדוך וייתכן שיעברו יחד איתם.

בברכה,

ד"ר שרון בן-רפאל

שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו