צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום דיכאון אחרי לידה, בהריון, בטיפולי פריון ובכלל
מנהל/ת הפורום: דר' שרון בן רפאל, פסיכולוגית
  האם זה דכאון שלאחר לידה?יפעת 20:58 01/08/2011
שלום, ד"ר שרון.
ילדתי את ילדתי השישית לפני 4 חודשים. ילדיי מאוד צפופים בגילאיהם . הגדול שלי בן 8.5. ילדתי את בני הקודם לפני שנה ושלושה חודשים(הוא נולד פג בשבוע 27).
הכל על פניו נראה בסדר. אם כי יש לי התפרצויות זעם, אני יכולה לכעוס משטויות שקורות בבית.
אין לי התפרצויות בכי או עצבות חריגים.
אני לא יודעת אם לפנות לטיפול? ואם כן למי פונים? רופא נשים? רופאת משפחה?
תודה
   האם זה דיכאון שלאחר לידה?ד"ר שרון בן-רפאל 09:59 02/08/2011
שלום רב,

לא ניתן לאבחן דיכאון לאחר לידה מעל דפי הפורום, אולם לעיתים דיכאון בתקופה זו מתבטא יותר בעצבנות וכעס מאשר עצב. בנוסף גם במצב רגיל, ללא דיכאון, קשה לגדל 6 ילדים במרווחים כאלו. בתקופה זו כדאי שתמצאי עזרה, אם זה ממשפחה או מטפלת.

ישנו גם ארגון שנותן תמיכה לנשים עם דיכאון אחרי לידה. הארגון נקרא ניצ"ה 02-5002159 ומפעיל מתנדבות בכמה מוקדים בארץ.

ניתן לפנות לטיפול פסיכולוגי באופן פרטי או במרפאות בריאות הנפש לאישה בתל השומר ובאיכילוב.

בברכה,

ד"ר שרון בן-רפאל
   13:41 20/08/2011
מאמר נוסף הנה תקציר + לינק
תינוקות לאימהות שסבלו מ דיכאון" target="_new">www.psagot.com">דיכאון בהיריון סובלים מרמה גבוהה של הורמונים של סטרס ומתח שרירים נמוך להמשך " target="_new">www.psagot.com"> קריאה דיכאון בהריון

שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו