צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום דיכאון אחרי לידה, בהריון, בטיפולי פריון ובכלל
מנהל/ת הפורום: דר' שרון בן רפאל, פסיכולוגית
  דיכאון לאחר לידה!אימא ל-2 12:23 05/08/2012
ב"ה

יש לי שני בנים האחד בן שנתיים ו7 חודשים והשני בן 3 חודשים.
מאז הלידה הגדול קיבל את הקטן ב"ה טוב מאוד!
אבל, אני עושה השוואות איך היה לי עם הגדול עד עכשיו.
יש לי התפרצויות עליו ( עוד מלפני הלידה השניה ) אני מנסה כמה שפחות להיות בחברתו ( עכשיו בחופש אני מכניסה לקיטנה,מטפלת וכו'... ) קשה לי! אני לא מרגישה מחוברת אליו, לא מתגעגעת אליו במשך היום! שבוע שלם היה אצל סבתא שלו ולא הרגשתי צורך לבוא בכלל! באתי רק בגלל שהוא ביקש אותי. אני אפילו קשה לי להרגיש אהבה כלפיו!! האם זה דיכאון אחרי לידה?! עם הקטן לא מרגישה כך בכלל! ממש קשה לי להפרד ממנו אני מחוברת אליו ומרגישה אהבה עצומה אליו. אני פוחדת שבסוף לא אוכל ופשוט לא אתייחס לגדול ורק לקטן אתייחס מה לעשות?! אני יושבת ובוכה!!!
אני גרה באזור פ"ת תוכלו לעזור לי??
   דיכאון אחרי לידהד"ר שרון בן רפאל 09:48 06/08/2012
שלום רב,

באופן טבעי הזיקה בחודשים הראשונים לאחר הלידה היא לתינוק - לטפל בו ולהגן עליו כיוון שהוא חסר ישע. זהו צורך אבולוציוני ומאפשר הישרדות לתינוק. אמנם הגדול לא זקוק לך באותו אופן כמו התינוק אבל הוא זקוק לך מבחינה רגשית. אם כן על אף שאינך מרגישה כרגע צורך להיות איתו כדאי להקדיש לו כחצי שעה כמעט כל יום - לשחק, לקרוא. בזמן זה תתני לאבא/סבתא לשמור על התינוק ותצאי עם הגדול מהבית כך שלא תוכלי לשמוע את הקטן.

אני מקווה שזמן זה יחד יקרב אתכם שוב. במידה ואת ממשיכה לחוש כך לאחר כשבוע של נסיון, כדאי לפנות לאיש מקצוע על מנת שיאבחן אם קיים דיכאון.

אם תצטרכי, אשמח לעזור.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל
פסיכולוגית קלינית מומחית
www.drsharon.co.il

שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו