צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום דיכאון אחרי לידה, בהריון, בטיפולי פריון ובכלל
מנהל/ת הפורום: דר' שרון בן רפאל, פסיכולוגית
  דכדוך או דכאוןל 15:42 27/08/2012
היי דר בן רפאל,
אני אמא לשניים הגדולה בת כמעט 4 שנים והקטן בן 5 חודשים. שני ילדים מקסימים ובריאים. מרגישה הרגשת עצבות במהלך שלושת שבועות האחרונים,אין לי חשק לעשות הרבה, הקטן יונק מלא ללא סדר יום מתקשה איתו בהרדמות, חוזרת לעבודה רק עוד חודשיים וחוזרת לחלקיות משרה על מנת לגדל את הקטן בבית עד ספטמבר הבא. שיתפתי מעט את בן זוגי אך לא נראה כי הוא מבין מה עוצמת הבעיה, לא רוצה ולא מצליחה לשתף משהו אחר מבני המשפחה או מהחברות. מה לעשות? מתקשה להאמין ולא רוצה להודות שישנה בעיה
   דיכאון לאחר לידהד"ר שרון בן רפאל 17:56 27/08/2012
שלום רב,

אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. כדאי לנסות ולזהות מה תורם לקושי ולנסות למצוא פתרונות ממוקדים לכך. אם כפי שאת מציינת, את כבר מותשת מההנקה, מחוסר סדר יום ומההרדמות תנסי לעשות שינוי. אולי כדאי לקחת מטפלת לכמה שעות בשבוע שתעזור ותאפשר לך לצאת להתרענן, אולי לבקש עזרה מבני משפחה, אולי לסדר לו את היום - לנסות להניק בשעות קבועות ולהשכיב בשעות קבועות. אם הבעיה היא ביחסים עם בעלך כדאי לנסות למצוא פתרונות בנושא זה - לשוחח עמו לפנות לטיפול זוגי וכו'.

אם את לא מצליחה לזהות ולפתור את הקושי לבד, כדאי לפנות לטיפול או לייעוץ מקצועי בכדי שהדיכאון לא יחמיר.

תוכלי לקרוא עוד בנושא באתר שלי.

www.drsharon.co.il

שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו