צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום דיכאון אחרי לידה, בהריון, בטיפולי פריון ובכלל
מנהל/ת הפורום: דר' שרון בן רפאל, פסיכולוגית
  זקוקה לעזרה, עצה....אורה 14:32 28/09/2012
שלום,

אני לאחר לידה ראשונה, בתי בת חודש ושבוע....אסביר את מה שקורה ואני מקווה שמישהו יוכל לייעץ לי, לתת דעה, לתת לי איזה פי חיובי....משהו...

לאחר הלידה הייתי במלונית יולדות כ-,4-5 ימים, כ-2 ימים לאחר הלידה החלטתי שבא לי שהקטנה תהיה איתנו בחדר.
באמצע הלילה היה לי התקף חרדה, הזעתי והיה לי קר ולא יכולתי לישון והיה לי קשה לנשום ולא היה לי אוויר והכל היה נראה מפחיד, הלכתי לצוות בתינוקייה בעלי גם ניסה לעזור לי ולמחרת הביאו לי להיפגש עם רופא שרשם לי כדור ואבן שהשפיע עליי מהר אבל לטווח קצר , תוך 4 שעות משהו כזה, ואז התייעצו טלפונית עם פסיכיאטר ורשמו לי כדור קלונקס שעזר לאחר זמן מה אבל לטווח יותר ארוך....לאחר פגישה עם הפסיכיאטר הוא רשם לי כדורי קלונקס 3 ביום 0.5 מיליגרם... לקחתי זאת למשך כמה ימים והרגשתי טוב, לאחר החזרה מבית החולים במשך כמה ימים ניסיתי בכוונה להפחית את הכמות ואף הפסקתי לחלוטין הרגשתי מצויין, מאושרת מכל רגע - כמו שאני!
לאחר שבוע בערך חזרו אליי החרדות, תחושה פשוט של אי שקט, אי רוגע , אי יכולת להתרכז, אני פשוט לא אני....אז לקחתי שוב את הכדורים , ניסיתי במינון נמוך יותר, לעתים עזר אבל רק אחרי כמה שעות...ואני מאמינה שזה עזר לי לישון בלילה.
במשך חודש ימים זה בא והולך, ובימים שזה בא אני ממש סובלת. נפגשתי שוב עם הפסיכיאטר והוא אמר לי, "כבר עבר חודש זה היה אמור לעבור"...מה שקצת הבהיל אותי אז הוא פשוט אמר לי להמשיך לקחת את הקלונקס לפי הצורך.
משבוע שעבר לקחתי בערך כדור ביום , אך אני לא חושבת שזה משפיע כל כך, גם אני יודעת שהכדור ממכר אז בערב כיפור לקחתי כדור בבוקר ומאז לא. המצב שלי כרגע:
כל מהלך היום אני בתחושה הזו של החוסר רגיעה והחרדה, אני מטפלת בילדה וחשוב לציין שרוב היום בעלי איתי כי הוא לא עובד, אך כל פיפס קטן מדליק יותר את התחושה הזו: אם בעלי צריך ללכת לאנשהו, אם אני יודעת שמגיע הלילה, בעלי מצא עבודה, כל מיני דברים קטנים שצצים ומעלים את אחוז האי שקט...אבל כמעט כל ערב התחושה יותר טובה מהבוקר ומהלך היום, ואז לקראת השינה אני לא יכולה כל כך להירדם, ואני מבקשת שבעלי יחכה שארדם (מסכן), באמצע הלילה אני לעתים מאכילה את הילדה ולפעמים בעלי, והבעיה היא שברגע שאני מתעוררת בסביבות 5 בבוקר להאכלה נוספת וגם אם בעלי הוא זה שקם, אני פשוט לא מצליחה יותר להירדם כי יותר, כך אני נותרת עם 4 שעות שינה בלילה ואני לא מרגישה עייפות!! בגלל האי שקט אני מאמינה...
קשה לי מאוד ואני רוצה לשמוע דעה, או אם מישהו מציע עזרה , או לא יודעת מה , אבל זה סבל כל יום לעבור ככה, ואני מנסה לצאת מהבית , בעלי לוקח אותי לקניון ואני עדיין לא אני, פשוט אי שקט נפשי.
אני גרה בבאר יעקב, ואני יודעת שממליצים על להיפגש עם אמהות- אבל אני לא מכירה כל כך וגם את האמת שלהכיר מישהי שילדה ומרגישה טוב ואין לה בעיות כאלו , זה סתם לשתף אותה בסבל שהיא לא צריכה לדעת ובקיצור ...אני מבקשת עזרה
   חרדותד"ר שרון בן רפאל 11:35 02/10/2012
שלום רב,

אני מצטערת לשמוע. ניתן לטפל בקלות ובמהירות בחרדות מסוג זה על ידי טיפול קוגניטיבי התנהגותי. כדאי למצוא פסיכולוג/ית באזור מגורייך שמטפל בשיטה זו. את יכולה לנסות באתר של איט"ה.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל

שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו