צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום דיכאון אחרי לידה, בהריון, בטיפולי פריון ובכלל
מנהל/ת הפורום: דר' שרון בן רפאל, פסיכולוגית
  צריכה עזרה מקווה לטוב 15:33 11/11/2012
אני בת 31.5 בהריון ראשון. נשואה שנתיים. ניסינו להרות במשך השנתיים הללו כולל טיפולי פוריות והחודש נקלטתי להריון באופן טבעי .

מאז שנודע לי שאני בהריון שזה ההי הדבר שהכי רציתי בעולם אני בדיכאון ובחרדות

בהתחלה אלו היו חרדות של מה אני אעשה שהחיים הולכים להשתנות שהיה לי טוב ככה שאולי לא עצרתי רגע וחשבתי מה יהיה מה המשמעות של להביא ילד

עכשיו אני מרגישה שאני לא רוצה את זה בכלל שאני בדיכאון כל הזמן - כבר שבוע וחצי מיום שני שעבר.

אני רוצה שזה ייגמר לחזור לחיים הקודמים שהיו לי שהייתי שמחה ומאושרת ועכשיו כלום, אני מרגישה שכל העולם סוגר סביבי

אני לא יודעת מה לעשות= האם לעשות הפלה אחרי שבעצם ניסיתי ןעשיתי טיפולים אפילו כדי להכנס להריון

האם הפלה תגרום לי להרגיש יותר טוב ? מה יהיה אח"כ אם ארצה להביא ילדים בכלל

מה עושים, אני אובדת עצות מרגישה סחרור ובלבול ולא יודעת כיצד לטפל בזה

לא מצליחה לשמוח , הוכלת לעבודה בקושי רב, את מטפלו ת הבית אין לי חשק לעשות, לא אכלתי כבר כמעט שבוע , יש לי חרדות ומחשבות רעות כל הזמן

מה עושים?? האם אוכל להתחבר לזה מתישהו האם אוכל לשמוח או שהפלה תפתור את העניין ?
   דיכאון בהריוןד"ר שרון בן רפאל 21:56 12/11/2012
שלום רב,

אני מאוד מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. בשבועות הראשונים של ההריון ישנם שינויים הורמונליים שעלולים לתרום לרגישות יתר, כפי שקורה לעיתים בתקופת המחזור החודשי. לכן ייתכן שכל החששות והדאגות שלך מחמירים בתקופה זו. כדאי מאוד לפנות לטיפול פסיכולוגי (שיחות) או פסכיאטרי (תרופות) בשבילך ובשביל העובר. תוכלי לפנות לבריאות הנפש לאשה באיכילוב או בתל השומר וכן לטיפול פסיכולוגי פרטי.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל
www.drsharon.co.il

שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו