רפואה משלימה
מנהל/ת הפורום: לינוי הופמן, ורד לב
גזים | המתביישת | 12:36 23/12/2007 | |||||
ורד קיבלתי את הזמנתך האדיבה להכנס לפורום כאן. מה לדעתך כדאי לי לעשות כדי לברר מה קורה אצלי? אני חייבת לציין שמאז אותו הוירוס אחת מבנותי חלתה שוב במעין וירוס כזה של שלשולים וכאבי בטן - אולי פשוט יש כאן איזה וירוס שלא עובר בבית? או שפשוט הוירוס השפיע עלי וזה לא עובר? או משהו אחר? איך מבררים?
אני מאד מקפידה על תזונתי, כמה שאני יכולה. כעת דווקא התחלתי להוריד קטניות אותן אכלתי די הרבה, אבל אני לא חושבת שזה משנה הרבה. יש ימים שזה ממש בסדר ואז אני אוכלת טוב )קצת יותר מדי טוב) ויש ימים שאפילו ארוחה קטנה מנפחת אותי לגמרי ומפילה אותי. באופן כללי גיליתי מאז ההריון שקשה לי עם ארוחות גדולות ואני יכולה רק לפזר את האכילה על פני כמה ארוחות קטנות במשך היום. אומרים לי מסביב שזה נורא לא בריא אבל אני לא יכולה אחרת. אשמח לרעיונות, תובנות, עצות וכו'. הייתי שמחה ללכת לדיקור אבל אין לי כסף כרגע. |
|||||||
גזים ורגישות בכלל | גילי אבישי | 17:04 23/12/2007 | |||||
לגבי העבר- לכל סימפטום ישש יום בו הוא מתחיל . לכל ענין הטריגר שלו. הגוף(והנפש) שלנו פועלים מתוך תנועה מתמדת ושינויים,המפתח למציאת כיוון הוא קבלה של המציאות הזאת ורשות להשתנות עם זה.
לגבי התאור שלך הוא יכול להתאים לכמה מצבים .אי סבילות למזון מסוים יכולה להתפתח ככל שהחשיפה אליו ארוכה ואינטנסיבית יותר. לעומת זאת דברים אחרים יכולים להתברר כבלתי מזיקים בעליל ואולי אפילו מתאימים אישית למצב הנוכחי-זה ביחס למה שכתבת לגבי מוצרי חלב. יוגורט על בסיס יומי ,ללא תוספות יכול להוות תוספת מתאימה ומקלה למצב שאת מתארת. קינואה במקום קטניות,אורז לבן (אם חשוב לך יש אורגני)לתקופה מסויימת,קמח שיפוןבהעדפה ברורה על קמח חיטה,קוואקר. מה עוד ? גבינה לבנה עד 9% ,ירקות כתומים מבושלים. ראיתי שכתבת שאין לך תקציב לטיפולים משלימים,בכל זאת אמליץ לך בהקשר הזה-הייתי פונה דווקא לרפלקסולוגיה ולא לדיקור. יש חליטות צמחים שיכולות לתמוך כמו חליטת שומר,קמומיל,עשב לימון ופרחי תירזה . מקווה שיוקל לך במהרה ובעיקר שתגיעי להבנה של השינויים שעוברים עלייך בכל הרמות וקבלה בהבנה של התהליכים ומשם לשנות נוהגים לפי הצורך. |
|||||||
ההמלצה של חני לגבי פחם יעילה בנקודות משבר אבל לא כשיטה | גילי אבישי | 17:05 23/12/2007 | |||||
שמחה שבאת אלינו | ורד לב | 18:50 23/12/2007 | |||||
אני מבינה מדברייך שאינך צורכת מוצרי חלב, כך שאפשר להוריד את הסיפור הזה.
הייתי עוברת לתפריט מאד בסיסי ופשוט לתקופה מסויימת, כדי לאפשר למערכת להתאפס. אפשר להתבסס על אורז מלא (מצטערת, גילי, אני מאלה שלא רואות שום יתרון באורז לבן, בכל צורה שהוא. שהרי מה עשו לפני שהתחילו ללטש?), ירקות מבושלים, קטניות עדינות כמו עדשים אדומים ומש, מיסו, עלים ירוקים חלוטים קלות. תוכלי להעזר בפרוביוטיקה וכן בחליטות צמחים, כפי שגילי הציעה. אלה הדברים מהבחינה התזונתית, כמובן שיש פה דברים שמעבר. שכן למה את מגיבה דווקא במערכת העיכול? כפי ששאלתי אותך גם קודם לכן, מה גרם לפגיעה המשמעותית הזו אצלך? יתכן וזה "התיישב" היטב על חולשה שאת סוחבת עוד מההריון, או מלפניו. אולי זה הסטרס שתארת שאת מצוייה בו. טיפול שאינו כל כך יקר ויכול לתת מענה טוב לסטרס ובכלל הוא טיפול כמו פרחי באך, או טתא הילינג. תחשבי על זה. |
|||||||
גזים ורגישות | לינוי הופמן | 20:57 23/12/2007 | |||||
אני רוצה להוסיף לרשימת ההמלצות גם את הטיפול ההומאופתי.
ההומאופתיה בהחלט יכולה לתת מענה טוב ויעיל. (נכון שהוא קצת יקר ישנם מטפלים במחיר סביר בהחלט... אבל לא מצריך ביקור שבועי...) |
|||||||
אורז לבן | גילי אבישי | 21:01 23/12/2007 | |||||
ההמלצה לתינוקות בשלב ראשון היא אורז לבן ובמפורש לא מלא בשל הקליפות והעומס על מערכת העיכול. לפעמים יש יתרון במנוחה למערכת.
|
|||||||
ולפני שהתחילו ללטש | גילי אבישי | 21:04 23/12/2007 | |||||
סבלו? לא צרכו במצבים מסוימים? לא יודעת.
דרך אגב אני מבחינה בין אורז לבן שהוא מקולף ולא מלוטש ובין קמח מלא וקמח מולבן(שזה תהליך ליטוש) כמו בין סוכר לבן מולבן ומושל מכל תכונותיו התזונתיות לבין סוכר חום(במידה ואינו צבוע )-: ) |
|||||||
אורז מלא | ורד לב | 15:26 24/12/2007 | |||||
ההמלצה שלי לגבי אורז היא פשוט לבשל אותו בכמות הרבה יותר גדולה של מים (עבור תינוקות ולאו דווקא כמזון ממש ראשוני). ביחס של 1:3-4.
זה, למיטב הבנתי, מה שהיו עושים פעם וגם מה שעושים היום בחברות רבות. מכינים מעין דייסה מהאורז, כך שהוא קל יותר לעיכול כי התבשל הרבה יותר זמן ודיי התפרק לו. |
|||||||
תודה לכל הנשים החכמות | המתביישת | 10:36 25/12/2007 | |||||
אני תוהה באמת מאיפה זה הגיע ועל מה זה התיישב. אולי באמת הלחץ בחיים. אינני יודעת.
מוצרי חלב - כאמור אני לא נוגעת. אני אוכלת את כל מה שכתבתן. אורז אני אוכלת לבן בסמטי - אין סיכוי שאני מכניסה אורז מלא הביתה... (שמעתי אגב מאיפשהו שלאורז בסמטי לבן יש את אותן התכונות כמו אורז מלא - מישהי יודעת על זה משהו?). הסיבה מבחינתי ללכת לדיקור היא כי דיקור מאד עזר לי בעבר לכל מיני דברים (לאו דווקא עיכול). רפלקסולוגיה - אין לי מושג איך זה עובד. אבל מאחר וכרגע אין לי כסף לא לזה ולא לזה אני אאלץ לוותר בכל מקרה. אני אנסה את החליטות (מותר עם הנקה?) ואולי גם אקנה פרוביוטיקה. בימים שזה קורה אני מסתובבת לחלוטין ללא אנרגיות. זה פשוט שואב את כל הכח שלי. |
|||||||
לאורז לבן לעולם לא תהיינה אותן התכונות של אורז מלא | ורד לב | 11:18 25/12/2007 | |||||
ואגב, יש אורז בסמטי- מלא! מה חשבת, שאורז בסמטי לבן גדל כך בטבע?
זה מאד מצחיק אותי כל הנושא הזה. לא את אישית, כן? אלא כל השמועות הללו שיש בנוגע לאורז ובכלל. מצרפת לפה לינק להרצאה שלי בנושא אורז מלא www.bekol.co.il/index.php?page=item&item_id=32 אשמח לענות על שאלות אם תהיינה אח"כ. |
|||||||
חליטות צמחים | ורד לב | 11:19 25/12/2007 | |||||
לפי הידוע לי צמחים אלה אינם בעייתיים בהנקה.
|
|||||||