צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פסיכולוגיית ילדים
מנהל/ת הפורום: אורית גודקאר
  קושי רגשי חברתיליטל 20:37 10/05/2008
שלום רב, ביתי בת 4 וחצי ויש לה אחות גדולה ממנה ב-3 שנים.
ביתי ילדה מאד פיקחית ומאד עקשנית ודעתנית. כבר שנה שעברה הגננת הסבה את תשומת ליבנו שהיא בודקת מאד גבולות ולא נשמעת לה. ייחסנו זאת לגיל. השנה היו לה שוב הרבה התנהגויות של בדיקת גבולות ויחד עם זאת היא מציקה לילדים בכדי לזכות בתשומת לב. סה"כ היא ילדה מאד חברותית וחמה, אבל יש לה מן כמו התפרצויות כאלה של הצקה או עשיית דברים שהיא יודעת שאסור לעשות (בעיקר בגן). ואז כשכועסים עליה היא מאין מתפקחת וחוזרת למוטב. אני מאד אובדת עצות מה עושים, האם זה יחלוף?כל יום אני נמצאת בלחץ מה היה היום בגן.
אשמח לייעוץ או תגובה או הפנייה לטיפלו נכון.
   בדיקת גבולותאורית גודקאר, פסיכולוגית 15:28 14/05/2008
שלום ליטל,
מכיוון שהקושי של ילדתך משמעותי יותר במסגרת הגן הייתי בודקת האם יש שירות פסיכולוגי בגן, ופסיכולוג שאפשר לשתף אותו ואת הגננת בבניית תוכנית עבודה לביתכם. אם אין, הייתי מנסה לפנות לייעוץ עם פסיכולוג שיוכל גם להגיע לגן ולהדריך את הגננת, כי במצבים כאלו שיתוף פעולה של כל הגורמים סביר להניח שיעשה את השינוי המשמעותי ביותר.
אני חוששת שהיא לומדת על עצמה שהדרך היחידה בה היא מקבלת משוב מהסביבה היא באמצעות ההצקות האלו, ושזה עלול להתקבע כדפוס לעתיד לבוא. זו הסיבה שהייתי ממליצה להתייעץ בפגישה פנים אל פנים ולא להסתפק בייעוץ דרך הרשת.
בהצלחה,
אורית
www.hebpsy.net/orit

שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו