צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום ייעוץ הנקה עדי יותם IBCLC
מנהל/ת הפורום: עדי יותם IBCLC
  חלב אם מופשרדנה 15:45 11/02/2019
שלום
חזרתי לעבודה לפני כחודש וחצי
בחודש הראשון הייתי שולחת עם התינוק לגן שקיות חלב אם קפואות ששמרתי עוד מתקופת חופשת הלידה + חלב טרי ששאבתי בעבודה. את החלב הקפוא היו מאחסנים במקפיא עד שמפשיר.
מאחר ולא ידעתי כמה יאכל הייתי שולחת כמות חלב מעט גדולה יותר.
לרוב לא היו משתמשים בכל החלב באותו היום.
עקב כך, יצא שפעמים רבות שהיו משתמשים בחלב המופשר רק למחרת, ולפעמים אפילו יומיים אחרי. אני מאוד מקפידה על כללי ההיגיינה ואחסון החלב, אך כנראה התבלבלתי ולא שמתי לב שחלב מופשר יכול להיות רק 24 שעות במקרר. (התייחסתי אליו כמו לחלב טרי במקרר).
לא כל המנות שאכל היו כאלו, חלקם כאמור היו טריות.
כיום כשאני יודעת את זה, הדבר כמובן לא קורה. אך אני חוששת- האם יתכן שעשיתי לו נזק?
מה הסכנה בחלב מעבר לזמן המומלץ במקרר?
אם הייה חמוץ וודאי לא הייה אוכל?
האם בעל פחות ערכים תזונתיים?
יש לציין שלא היו לו שלשולים בתקופה זו.
האם יכול להיות שגרמתי לנזק עתידי חס וחלילה?
אני מאוד מאוד לחוצה בעניין
אשמח לתשובה
תודה רבה מראש




שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו