פורום פסיכולוגיית תינוקות ופעוטות
מנהל/ת הפורום: ענבל צור-שולשטיין, נורית גולדמן,ענת בן דוד
הילד מציק לכולם | טלי | 10:07 06/07/2008 | |||||
שלום, יש לי שלושה ילדים : ילדה בת 10.5 , ילד בן 8, ותינוק בן 1.8. הבן שלי שבן ה- 8 הוא נבון ומאד חכם, אבל מציק לכולם כל הזמן. בכל מסגרת חברתית בה הוא נמצא הוא מוצא דרכים להציק, הוא לא מקשיב ואי אפשר להשתלט עליו. (הוא גם לא יודע מתי להפסיק). הוא גם מרשה לעצמו לדוגמא: בבית הספר הוא מתעסק עם ילדים בכיתה של הבת הגדולה מקניט אותם, מדבר על אחותו ואפילו הרשה לעצמו לסתור לאחד מהם. הוא יודע שהם גדולים ממנו ולא יכו אותו בגלל שהוא קטן. בימי שישי כאשר נפגשים עם כל הבני דודים תמיד בסוף הוא נפלט החוצה מהמשחקים כי הוא לא מסוגל להיות חלק מכולם - מחבורה אלא בסוף מקשיב לעצמו ועושה רק מה שהוא רוצה וכך לא משתלב עם כולם והם לא רוצים לשחק איתו. כאשר מנסים לנהל שיחה להבין מה הגורם להתנהגות ספציפית או למקרה שהיה הוא בורח בהתקפי זעם וקשה מאד להתמודד עם פתרון לבעיה. מה עושים? ממה לדעתך זה נובע? בהתחלה חשבנו שזה מקנאה באח הקטן אבל אין לזה הצדקה בבית הספר . . בחוגים . . או בכל מסגרת אחרת שהוא מוצא את עצמו מחכה לעזרה. . תודה טלי
|
|||||||
הילד מציק לכולם | נורית גולדמן | 00:20 07/07/2008 | |||||
טלי שלום,
אני ממליצה לך לפנות לפורום פסיכולוגית ילדים בקבוצת שיח והמומחים ישמחו לענות לך על שאלתך. בברכה נורית גולדמן-עוכדת סוציאלית קליחנית קבוצת שיח |
|||||||