ייעוץ להורים לילדים בגיל הרך
מנהל/ת הפורום: דרורית אמיתי דרור
משחקים אסורים ... צריכה את עצתך (ארוך סליחה ) | ותיקה אנונימית | 21:18 03/01/2010 | |||||
דרורית שלום ,
התייעצות לגבי בני בן השש וחצי , וקרוב משפחתו באותו הגיל: היום בני היה אצל הקרוב , נקרא לו לצורך העניין רותם. אמא של רותם , אשה יקרה לליבי ומקסימה אך אני לא מסכימה איתה לרוב בענייני חינוך - ארחיב בהמשך, סיפרה לי בטלפון שהם עושים אמבטיה ביחד , ואחר כך היא תקפיץ אותו הביתה . תוך כדי שיחה היא אמרה שהם מסבנים אחד את השני , והם מבסוטים.היא אמרה שהם משחקים מאד יפה והיא לא עוצרת אותם. האמת - לא נראה לי , אבל אבל לא אמרתי הרבה , אלא רק רמזתי לגבול , ושכל אחד לגופו ובזה הסתיימה השיחה בנושא. כשבני חזר , הוא הכין שיעורים ואחר כך אמר לי : - אמא אני רוצה לספר לך משהו לא בסדר שעשיתי , ואני יודע שאת תכעסי. - טוב שאתה מספר לי חמוד. מה קרה ? - רותם נישק אותי בבולבול , ואז הוא אמר לי גם לנשק לו , אז נישקתי לו גם. ????????? הייתי המומה ברגע הראשון , אחר כך כבר לא . הילד הוא ילד מאד בעייתי , וכמה שאני אוהבת את אמא שלו , אני לא מסכימה לדרך החינוך שלה או ליתר דיוק - אי החינוך. הילד מאד בעייתי גם כך , עם בעיות רגשיות רבות שלא מתאימות לגילו (נשאר שנה נוספת בגן) ולאף אחד אין כח להתמודד איתו אז גם בענייני חינוך ולימוד אין ממש התמודדות. מיד הרמתי לה טלפון וסיפרתי לה , היא אמרה שהיא תדבר איתו על זה (בכל מקרה היא מתכננת להתחיל איתו טיפול). אני שוחחתי עם בני , והבהרתי שוב שזה לא מקובל עלי , שיש איברים פרטיים שאף אחד לו נוגע לו בהם - לא מבוגרים ולא ילדים , וגם הוא לא נוגע לאף אחד. הוא מבין את העניין , האמת שהוא הבין מההתחלה כי הוא פתח בזה שהוא עשה משהו לא בסדר. ביררתי איתו את הפרטים , וכששאלתי אותו למה הוא עשה את זה הוא אמר " כי רותם אמר לי ". יש פה עניין , ללא ספק , השאלה כיצד להתמודד ? האם יש פה סקרנות אופיינית לגיל , או שיש פה משהו מעבר ? לא כל כך יודעת איך להתנהג . אני מרגישה שזה עובר את גבול הסקרנות הטבעית , אבל אולי אני טועה ... העניין הוא שהם קרובי משפחה שגרים קרוב ומתראים המון , לא יכולה לאסור על מפגשים או משהו כזה. סליחה על האורך , אשמח לתגובתך בנושא . תודה ולילה טוב |
|||||||
שלום ותיקה. באמת מטריד - אבל לא כדאי ולא נכון להיכנס לבהלה.... | דרורית אמיתי-דרור | 22:23 07/01/2010 | |||||
אני מניחה שהילד שלך כבר הפנים את גבולות המותר והאסור ואת הנורמות בענייני אינטימיות ויש לו גבולות די ברורים. לכן אמר לך שהוא עשה משהו "לא טוב". זה בהחלט חשוב ומעודד.
יחד עם זאת - מתוך מה שכתבת לא עולה תחושה שהוא היה בטראומה או הרגיש משהו מיני מאיים (לפחות כך אני קוראת את המילים שלך). מבחינתו זו היתה התנסות מרתקת וקצת חורגת מהמותר. עכשיו תלוי איזה גוון את תתני לדברים. הפרשנות שלך תשפיע גם על התפיסה שלו את החוויה. מבחינתו (כנראה) זה היה משהו של סקרנות ומשוייך יותר לעניינים של סוג הקשר החברתי בינו לבין רותם. מאד מרשים שהוא ספר לך את הדברים ביוזמתו - וכדאי לשבח אותו על כך ולשמור על "ערוץ תקשורת פתוח" כזה גם הלאה. מה שכן מטריד קצת הוא הצורך שלו לרצות את רותם. כדאי לבדוק האם זהו דפוס שחוזר ביחסים ביניהם. אם זהו דפוס קבוע או חוזר - זה מצריך מחשבה ובדיקה גם של יחסו של הילד שלך לילדים אחרים. אם זה איננו דפוס קבוע ונראה לך שזהו עניין נקודתי - לא הייתי דואגת. למרות שמדובר בקרוב משפחה וכו' - הייתי עושה הסכם מאד ברור עם הוריו של רותם על מה מותר ומה אסור לעשות ביחד (בעצם: שמה גבולות להוריו של רותם). לא הייתי מרשה להתרחץ ביחד (הם קצת גדולים מדי לזה, גם אם לא היה קורה המקרה הזה). במקביל - נכון וכדאי לתת "קווים מנחים" לילד שלך לגבי משחקים וקשרים עם ילדים אחרים, לא רק בענייני אינטימיות ומין - אלא בכלל. היי קשובה בזמן הקרוב ביתר רגישות למסרים של הילד, אל תתחקרי אותו ואל "תנדנדי בעניין" - אבל הבהיר בפשטות ובאופן חד משמעי שאת אינך מרשה X.... וכו'. ואת הההורים של רותם כדאי למהר ולשלוח לקבל עזרה מקצועית..... דרורית אמיתי-דרור מומחית לגיל הרך יועצת להורים ולאנשי חינוך טל. 0522322420 036990742 |
|||||||