ייעוץ להורים לילדים בגיל הרך
מנהל/ת הפורום: דרורית אמיתי דרור
התנהגות אלימה של תינוקת | כרמית | 15:01 03/01/2010 | |||||
שלום:
בתי הבכורה בת 10 חודשים. מדובר בתינוקת חייכנית, שמחה, מאושרת, אשר מקבלת אהבה וחום אינסופיים מהוריה, תינוקת שאוהבת מוזיקה, אוהבת חברה, משחקים ויחס חם. כשהיא הייתה בת 9 חודשים, הכנסתי אותה למשפחתון עם מטפלת מדהימה. במשפחתון ישנה עוד תינוקת אחת בגיל של בתי. לאחרונה שמתי לב להתנהגות אלימה מצד הבת שלי כלפי אותה ילדה, כלפי בני דודים שלה (הגדולים ממנה) וכלפיי, כאשר זה מתבטא בשריטות, הכאה על הפנים ומשיכה בשיער. כמו כן הבחנתי שבתי נהייתה פחות סבלנית בישיבה בסל קל במהלך נסיעה, כאשר זה מתבטא בבכי לעיתים קרובות, ויללות למינהן. יש לציין, כי לפני שהכנסתי את בתי למשפחתון לא ראיתי התנהגות כזאת מצידה וכן עד היום בתי אהבה נסיעות ברכב. בנוסף אציין, כי במשפחתון קיימת מצלמה בחדרה של בתי. אשמח לקבל עצה בנוגע להתנהגות בתי ואיך ניתן למנוע את ההתנהגות האלימה כלפיי וכלפי אחרים. תודה |
|||||||
שלום כרמית, | דרורית אמיתי-דרור | 22:10 07/01/2010 | |||||
אתייחס לשאלתך ללא התייחסות למאפייני הטמפרמנט של בתך - כיוון שאינם מוכרים לי (כמובן...).
ייתכן כי בתך מבטאת עדיין את הקושי להסתגל לשינוי בחייה עם הכניסה למשפחתון ולמסגרת קבוצתית. גם בהנחה שאכן המשפחתון מיטיב ונותן טיפול איכותי לתינוקת - יש לקחת בחשבון שכאשר יש מטפלת אחת עם כמה תינוקות כל אחד מהם צריך לחכות, לדחות סיפוק, לוותר, להתפשר, לעמוד בתסכולים ולעיתים במצוקה. זהו תהליך שקשה להתרגל אליו ולעיתים הוא יוצר תגובות של אגרסיביות אצל התינוקות. במקביל צריך להבין שעצם הכניסה לקבוצה וה"מאבק" על תשומת הלב, עצם ההתמודדדות עם עוד תינוקות והאינטראקציות החברתיות - יוצרות גם מצבים של שריטות, משיכות, נשיכות (בעוד כמה חודשים) וכו'. זהו חלק מה"דיל". וגם: ישיבה בסל קל (שאיננה מצב מומלץ לאורך זמן, בכל מקרה) "עוברת בגיל צעיר - אבל פחות "עוברת" בגיל 11 חודשים... כל זאת בהנחה שהילדה במקום אחראי, חם, שומר ומטפל כיאות. אני מניחה שאם זו תוצאה של הכניסה למשפחתון - זה יעבור אחרי הקליטה טההסתגלות. מובן שיש לשמור על גבולות של מותר ואסור בהתאם לגיל, ולמרות שהיא מאד צעירה - יש לומר לה מה לא מקובל ולשבח את המקובל עליכם. היא עדיין איננה מבינה נורמות ועדיין איננה יכולה להפעיל שיקולים "מצפוניים" - אבל את הגבולות יש לקבוע. דרורית אמיתי-דרור מומחית לגיל הרך יועצת להורים ולאנשי חינוך טל. 0522322420 036990742 |
|||||||