צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
ייעוץ להורים לילדים בגיל הרך
מנהל/ת הפורום: דרורית אמיתי דרור
  שינה אצל תינוקותרינת 15:49 06/01/2010
דרורית שלום.
אני אמא לזוג תאומים בנים לא זהים בני 3 חודשים .
אחד הוא ילד די שקט כמעט ואינו בוכה ילד נוח וקל לגידול, האחר הוא ילד פחות נוח סובל מאוד מגזים ועל כן בוכה המון ובלי קשר הוא בעל טמפרמנט כזה ששומעים אותו כשהוא בוכה, אינו מסוגל להיות עם עצמו קצת לבד תמיד צריך לשעשע אותו , להרים אותו וכו.
עד כה התעסקתי עם צרכיהם הבסיסיים כגון שינה והנקה מעתה אני רוצה לנסות להתחיל ליצור הרגלי שינה בריאים מסודרים ןעקביים.
א. איך עושים זאת?
ב. האם זה הגיל הנכון להתחיל או שאולי מוקדם מידי? בגלל שהם סובלים מגזים בעיקר הילד השני שציינתי ואיני יודעת האם הוא סתם בוכה כי זה מי שהוא או בגלל הגזים?
ג. ניסיתי מספר פעמים להשכיב אותו על הבטן ולהישאר לידו ללטף לתת מוצץ וזה כן עבד מספר פעמים ובחלק האחר הוא בוכה.

העיניין הוא כזה שאחד הילדים "הקל יותר" הכל הרבה יותר פשוט איתו גם להרדימו בידיים לוקח בדיוק כמה רגעים אבל השני "הקשה יותר" אפילו להרדימו בידיים זה קשה ופשוט קשה לי אני לא יודעת מה לעשות איך להתחיל להקנות הרגלי שינה ולא על הידיים לפי שלא יישאר לי גב וידיים....
אשמח לקבל תשובה ממך המליצו לי עלייך כאדם מומחה ומתמחה תחום......תודה רבה רבה
רינת
   קודם כל לשלול עניינים פיזיולוגיים!! שנית: חשוב (ואת בוודאי יודעת זאת) לא לצפות משני הילדים להתפתח ולהגיב באותו קצב ובאותו אופן.דרורית אמיתי-דרור 22:32 07/01/2010
ייתכן שהילד שמתקשה להירדם משתמש בקשיי ההירדמות כאמצעי לבדל את עצמו מאחיו.

אני יודעת מעט מדי על המשפחה שלכם וקשה לתת עיצות מן השרוול בלי להכיר טוב יותר.

חשוב לדעת מה עוברים ועברו הילדים בשלוש שנותיהם, מה מאפיין אותם מבחינת טמפרמנט (חוץ מעוצמת הבכי), מה מרגיע כל אחד מהם, האם הם בגן? כמה זמן? האם יש עוד אחים במשפחה? ועוד ועוד ועוד....

נסי לכתוב יותר ואנסה לענות - אבל אני בספק אם אוכל להיות ממש לעזר באמצעות הפורום.

אולי כדאי שתפני להתיעצות קצרת טווח עם איש מקצוע באיזור מגוריך (גם במרפאת הילדים יכולים להפנות אותך לאיש מקצוע שייעץ). נסי לארגן לך תור באמצעות המרפאה- ואני אנסה (בינתיים) לעזור קצת בהתכתבות.

דרורית אמיתי-דרור
מומחית לגיל הרך
יועצת להורים ולאנשי חינוך
טל. 0522322420 036990742

שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו