צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
ייעוץ להורים לילדים בגיל הרך
מנהל/ת הפורום: דרורית אמיתי דרור
  גמילה מחיתוליםאלינור 19:06 07/01/2010
שלום רב,
ביתי בת שנתיים וארבע חודשיים התחילה לפני חודשיים לעשות פיפי וקקי באסלה בלי שלב של ישבנון או סיר ישר באסלה.
וזה הלך ממש טוב. אבל כעט לפני שבועיים בערך התחיל לברוח לה וכעט היא אפילו לא אומרת לי ולא רצה לשירותים.
אני ממש במלכוד אני לא יודעת איך להגיב ומה לעשות.
אני בכל זאת שמה לה תחתון ומכנס חדשים כל פעם.
אציין כי במעון לרוב אין לה פיספוסים מהבוקר עד 15:00 שהיא באה הביתה.
בבקשה עזרי לי להבין ולדעת מה לעשות..
   שלום אלינור,דרורית אמיתי-דרור 22:38 07/01/2010
חודש וחצי (זה הזמן שלא היו פספוסים) הוא זמן קצר להפנמה מאלה של תהליך הגמילה. יש ילדים שזקוקים לזמן ארוך יותר. יחד עם זאת - נסי לשחזר מה קרה לפני שבועיים שלושה? האם היה איזה שינוי שהילדה עברה? בגן? בבית? במשפחה? מחלה? מישהו נסע/נעדר לזמן מה? מתח בבית? הריון שלך?
מטפלת חדשה בגן??? ועוד...
אם כן - כיתבי שותפי אותי ונראה איך ניתן להבין את הדברים על רקע מה שתעלי.

אני חושבת שאת נוהגת נכון שאינך מחזירה את החיתול.
אם הילדה לא מפספסת בגן - יש לשער שיש לה יכולת פיזיולוגית לשלוט בצרכים.

חשוב לא לכעוס עליה ולא לאבד סבלנות, לומר לה בכל פעם שהיא מפספסת שתשתדל בפעם הבאה להודי לך לפני שהיא צריכה פיפי או ללכת לשירותים וכו'.

הגמילה כרוכה גם בפספוסים. קחי אוויר. זה יעבור.

דרורית אמיתי-דרור
מומחית לגיל הרך
יועצת להורים ולאנשי חינוך
טל. 0522322420 036990742
   אלינור 07:49 08/01/2010
דרורית תודה רבה על תגובתך המהירה.
ניסיתי לחשוב אם באמת קרה משהו לפני שבועיים אם זה בגן או בבית ולא קרה כלום. לעדן יש אח קטן בן 9 חודשיים אבל הגמילה שלה התחילה ממש לבד בלי לחצים הכל ממנה.
אני ממש מקווה שהיא תחזור להודיע לי כי אני מפחדת שזאת נסיגה מהגמילה. אשמח לשמוע עוד עצות על איך לדרבן את הילדה להודיע לי.
תודה רבה אלינור
   אלינור, ומה נשמע עכשיו???דרורית אמיתי-דרור 21:28 26/01/2010

שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו