פורום רצפת האגן
מנהל/ת הפורום: סיון נבות
שאלה ליאת | ליאת | 22:58 24/10/2007 | |||||
שלום ילדתי לפני חמישה חודשים לפני שבועיים בארך הרגשתי מעין יובש בפות לקחתי מראה והסתכלתי וראיתי בנרתיק כמו חתיכת בשר קטנה אני היום יודעת שזה צניחת קיר של הנרתיק היתה לי לידה של שעה אבל לידה מאד קשה בלי אף אילחוש טיבעית לגמרי וכואבת אני זוכרת לאורך השעה הקשה רק חיתותים בתוך הפות שלי זה לא היה כמו בלידה הראשונה שלי שנתנו לי כדור ובדקו כל פעם את הפתיחה לאט ורק שהראש של התינוק ביצבץ אז לחצתי בלידה השניה היתה לי מילדת לא נעימה הן פיזית והן מילולית אפילו היו לי בלידה השניה קרעים שיטחיים בנרתיק בנוסף לחיתוך וגם צניחה של קיר הנרתיק כמה דברים בלידה הלידה היתה עבורי קשה מאד ביקשתי אילחוש קטן גם את זה לא נתנו ככה סבלתי שעה מזל שאחרי שעה זה ניגמר רציתי לשאול מה עלי לעשות איזה תרגילים בכדי לחזק את השרירים שם גם השריר בין הפות לטוסיק כואב לי קצת גם אחרי הלידה כאב לי שם וזה עבר ושוב חזר הייתי אצל רופא לטחורים הוא אמר שהכל בסדר השריר שם בסדר אז למה כואב לי
רציתי גם לשאול אם יש קשר לחיטוטים הכואבים של המיילדת למה שקרה לי שם הרופא נשים שלי בדק אותי והוא אמר לי שככל שאנחנו יולדות יותר ילדים אז יש נזקים בנרתיק כמו לידות עם עוברים גדולים בלידה הראשונה הבן שלי נולד 4 קילו ועברו מאז כמעט 6 שנים ובלידה הזאת הבן השני שקל 3500 אודה לך בתשובה ליאת. |
|||||||
תשובה לליאת | סיון נבות, פיזיותרפיסטית | 16:53 25/10/2007 | |||||
ליאת יקרה,
צר לי לשמוע על חווית הלידה שהיתה לא נעימה והותירה "מזכרות" בדמות כאב וספק צניחה. אכן צדק הרופא שאמר לך שיש קשר בין מס' הלידות וגודל העוברים לסיכוי גדול יותר לנזק ברצפת אגן, אך כאן יש גם משמעות גדולה לאיכות רקמות החיבור שבגופך (שנקבעת באופן גנטי). מה לעשות עכשיו? - לדעתי, היות וציינת שאת סובלת מכאבים ואולי גם מצניחה, ממליצה לך לפנות לרופא -אורוגינקולוג שיאבחן במה מדובר ויפנה אותך בהמשך לטיפול פיזיותרפי אצל פיזיותרפיסטית מומחית לשיקום רצפת האגן. אני חושבת שאין תחליף למסגרת טיפול פרטנית כאשר יש תלונות ספציפיות כמו שהזכרת, משום שתכנית התרגול צריכה להיות מותאמת לך באופן אישי בהתאם ליכולותייך. בהצלחה ורפואה שלמה, סיון נבות, פיזיותרפיסטית www.pelvic-physiotherapy.co.il |
|||||||
תשובה לליאת | סיון נבות, פיזיותרפיסטית | 16:54 25/10/2007 | |||||
ליאת יקרה,
צר לי לשמוע על חווית הלידה שהיתה לא נעימה והותירה "מזכרות" בדמות כאב וספק צניחה. אכן צדק הרופא שאמר לך שיש קשר בין מס' הלידות וגודל העוברים לסיכוי גדול יותר לנזק ברצפת אגן, אך כאן יש גם משמעות גדולה לאיכות רקמות החיבור שבגופך (שנקבעת באופן גנטי). מה לעשות עכשיו? - לדעתי, היות וציינת שאת סובלת מכאבים ואולי גם מצניחה, ממליצה לך לפנות לרופא -אורוגינקולוג שיאבחן במה מדובר ויפנה אותך בהמשך לטיפול פיזיותרפי אצל פיזיותרפיסטית מומחית לשיקום רצפת האגן. אני חושבת שאין תחליף למסגרת טיפול פרטנית כאשר יש תלונות ספציפיות כמו שהזכרת, משום שתכנית התרגול צריכה להיות מותאמת לך באופן אישי בהתאם ליכולותייך. בהצלחה ורפואה שלמה, סיון נבות, פיזיותרפיסטית www.pelvic-physiotherapy.co.il |
|||||||