צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
  פטריות שיטאקה ואורז מלאלי 22:44 01/07/2008
חשקה נפשי בפטריות שיטאקה עם אורז מלא אבל אין לי מושג מה לעשות. יש לך רעיון?
   אורז מלא ופטריות שיטאקהטלי שטרנליכט 07:53 03/07/2008
הי לי,
איזה כיף שנפשך חושקת באורז מלא ולא באיזה מגנום שקדים...
הרעיון הראשון שלי היה פשוט להכין כמו כל אורז - לטגן קצת בצל או שאלוט, להוסיף את הפטריות ולערבב, להוסיף את האורז, מים ותבלינים (מלח פלפל) + מי ההשריה של הפטריות ללא החול למטה.
אבל הנה עוד מתכון מעניין שמצאתי של עמיר אילן מדיקסי. אפשר להשתמש בחזה עוף מוקפץ במקום הדג. גם אם אין לך חצי מהחומרים - השילוב של פטריות, אורז דג או עוף וסויה נשמע לי אחלה:
אורז עם פילה דג ופטריות שיטאקה
חומרים:
1 כוס פטריות שיטאקה מיובשות, כרותות רגל, מושרות במשך שעה לפחות במים חמים, מסוננות וחתוכות
1/2 1 כוסות אורז יפני
3 כוסות מים (אפשר להחליף חלק או את כל המים במי ההשרייה של השיטאקה)
300 גרם פילה דג ים, או סלמון - מאודה, או מבושל במים מלח ופלפל, וחתוך לקוביות. לגיוון אפשר גם להקפיץ את הדג כמה דקות בווק, עם מעט שמן שומשום
1 גזר חתוך לג'וליאן (קיסמים דקיקים כגפרורים)
1 לפת חתוכה לקוביות
1 כוס אפונה סינית
1/2 1 כפות רוטב סויה יפני
1 כף מירין (יין אורז מתקתק)
1/2 כוס סאקה (יין אורז יפני)
1 אצת קומבו (לא חובה)
לקישוט:
אצת נורי ושומשום קלוי
הכנה:
1. שוטפים היטב את האורז ומסננים.
2. מעבירים את האורז לסיר, מוסיפים את כל שאר החומרים חוץ מהדג, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-25 דקות על להבה נמוכה. מכבים את הלהבה, מוציאים את אצת הקומבו ומעבירים לקעריות הגשה. מפזרים את קוביות הדג מעל ומגישים מיד.
לקישוט: מפוררים אצת נורי ושומשום קלוי מעל התבשיל.

תהני
   טלי תודה רבה, אני אנסה בקרוב ואדווח!!לי 22:42 11/07/2008




שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו