פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
פטריות שיטאקה ואורז מלא | לי | 22:44 01/07/2008 | |||||
חשקה נפשי בפטריות שיטאקה עם אורז מלא אבל אין לי מושג מה לעשות. יש לך רעיון?
|
|||||||
אורז מלא ופטריות שיטאקה | טלי שטרנליכט | 07:53 03/07/2008 | |||||
הי לי,
איזה כיף שנפשך חושקת באורז מלא ולא באיזה מגנום שקדים... הרעיון הראשון שלי היה פשוט להכין כמו כל אורז - לטגן קצת בצל או שאלוט, להוסיף את הפטריות ולערבב, להוסיף את האורז, מים ותבלינים (מלח פלפל) + מי ההשריה של הפטריות ללא החול למטה. אבל הנה עוד מתכון מעניין שמצאתי של עמיר אילן מדיקסי. אפשר להשתמש בחזה עוף מוקפץ במקום הדג. גם אם אין לך חצי מהחומרים - השילוב של פטריות, אורז דג או עוף וסויה נשמע לי אחלה: אורז עם פילה דג ופטריות שיטאקה חומרים: 1 כוס פטריות שיטאקה מיובשות, כרותות רגל, מושרות במשך שעה לפחות במים חמים, מסוננות וחתוכות 1/2 1 כוסות אורז יפני 3 כוסות מים (אפשר להחליף חלק או את כל המים במי ההשרייה של השיטאקה) 300 גרם פילה דג ים, או סלמון - מאודה, או מבושל במים מלח ופלפל, וחתוך לקוביות. לגיוון אפשר גם להקפיץ את הדג כמה דקות בווק, עם מעט שמן שומשום 1 גזר חתוך לג'וליאן (קיסמים דקיקים כגפרורים) 1 לפת חתוכה לקוביות 1 כוס אפונה סינית 1/2 1 כפות רוטב סויה יפני 1 כף מירין (יין אורז מתקתק) 1/2 כוס סאקה (יין אורז יפני) 1 אצת קומבו (לא חובה) לקישוט: אצת נורי ושומשום קלוי הכנה: 1. שוטפים היטב את האורז ומסננים. 2. מעבירים את האורז לסיר, מוסיפים את כל שאר החומרים חוץ מהדג, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-25 דקות על להבה נמוכה. מכבים את הלהבה, מוציאים את אצת הקומבו ומעבירים לקעריות הגשה. מפזרים את קוביות הדג מעל ומגישים מיד. לקישוט: מפוררים אצת נורי ושומשום קלוי מעל התבשיל. תהני |
|||||||
טלי תודה רבה, אני אנסה בקרוב ואדווח!! | לי | 22:42 11/07/2008 | |||||