צור קשר פורומים חנות אינדקס פוסטפרטום הצילו צירים מאמרים חדשים ראשי
פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
  הי עפרי, זקוקה בדחיפות למתכון לעוגת תפוזים, ללא הקצפת חלבונים ואם אפשר ללא מרגרינה/חמאה..תודה רבה!!לימור 14:44 02/11/2007
   הי לימורעופרי 12:52 03/11/2007
מצרפת לך מתכון לעוגת תפוזים-קוקוס-סולת של ארומה (ככה אומרים).
עוגה מעולה לטעמי. ללא הקצפות ועם שמן במקום חמאה.
שימי לב שכתוב להקציף את הביצים - משתמשים במיקסר, אבל לא מפרידים את הביצים. בכל זאת חשוב לעלות מעט את נפח הביצים.
זו המלצתי. בהצלחה!

עוגת תפוזים-קוקוס-סולת של "ארומה"
1 כוס קמח
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
3/4 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כוס תפוזים

לסירופ -
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
1/2 לימון

הוראות הכנה :
מקציפים ביצים וסוכר. מוסיפים את השמן בהדרגה.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.
מוסיפים לסירוגים את מיץ התפוזים ואת החומרים היבשים.
מעבירים לתבנית משמונת קלות, אופים בחום של 170-180 מעלות כ-45 דקות (או עד שמוכן...)

להרתיח מים סוכר ולימון ושהעוגה חמה לשפוך באופן שווה מעליה (אפשר להכין חצי מכמות הרוטב)

עוד עוגה, אבל עם חמאה:

**עוגת תפוזים של סבתא/עמית דהאן**
העוגה הביתית המוכרת זוכה למראה חגיגי בזכות התבנית המיוחדת (קוגלהוף). אפשר לאפות גם בתבנית רגילה.

כ-50 גרם חמאה לשימון התבנית
50 גרם שקדים פרוסים
250 גרם חמאה (אפשר ואף רצוי להוריד את כמות החמאה המטורפת ל180-200 גרם)
250 גרם סוכר (1.5 כוסות)
5 ביצים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 1/4 כוסות קמח תופח
1 כוס מיץ תפוזים, סחוט טרי
אבקת סוכר לקישוט

+ מחממים את התנור ל-180 מעלות.
+ משמנים היטב את התבנית בחמאה (השימון המסיבי נועד לעזור בשיחרור העוגה, לצורך הגשתה במהופך), מפזרים את השקדים על תחתית התבנית.
+ במיקסר מקציפים את החמאה והסוכר עד שמתקבל קרם. מוסיפים ביצים וקליפת תפוז ומערבלים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לסירוגין קמח ומיץ תפוזים, עד לקבלת בלילת בצק סמיכה.
+ יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50-45 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים היטב והופכים על צלחת הגשה. בעזרת מסננת קטנה מפדרים את פני העוגה באבקת סוכר.
   הי עפרי, תודה רבה!! נראה טעים לגמרי. לימור 14:16 04/11/2007
   אפשר גם עם קמח מלא? סוכר קנים חום?לי 11:36 06/11/2007
   טוב אז בדקתי ואפשר עם קמח מלא וסוכר קנים. זה יוצא מאד טעיםלי 18:08 08/11/2007
   איזה עוגה הכנת בסוף?עופרי 22:18 08/11/2007
את זו עם החמאה או את זו עם הסולת?
שמחה שיצא טעים, ושהעזת לנסות עם חומרים קצת אחרים.
   זו עם הסולת. עשיתי חצי קמח לבן וחצי מלא וקצת יותר אבקת אפיה וסוכר קנים חוםלי 01:09 09/11/2007
יצא מצוין.




שיווק באינטרנט   ניוזלטר דיוור אלקטרוני   בניית אתרים   תקנון ותנאי שימוש © כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה  יצירת קשר   מנשא לתינוק   מצאי דולה   מי אנחנו