פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
הי עפרי, זקוקה בדחיפות למתכון לעוגת תפוזים, ללא הקצפת חלבונים ואם אפשר ללא מרגרינה/חמאה..תודה רבה!! | לימור | 14:44 02/11/2007 | |||||
הי לימור | עופרי | 12:52 03/11/2007 | |||||
מצרפת לך מתכון לעוגת תפוזים-קוקוס-סולת של ארומה (ככה אומרים).
עוגה מעולה לטעמי. ללא הקצפות ועם שמן במקום חמאה. שימי לב שכתוב להקציף את הביצים - משתמשים במיקסר, אבל לא מפרידים את הביצים. בכל זאת חשוב לעלות מעט את נפח הביצים. זו המלצתי. בהצלחה! עוגת תפוזים-קוקוס-סולת של "ארומה" 1 כוס קמח 1 כוס סולת 1 כוס קוקוס 3/4 כוס סוכר 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל 4 ביצים 3/4 כוס שמן 1 כוס תפוזים לסירופ - 1 כוס מים 3/4 כוס סוכר 1/2 לימון הוראות הכנה : מקציפים ביצים וסוכר. מוסיפים את השמן בהדרגה. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. מוסיפים לסירוגים את מיץ התפוזים ואת החומרים היבשים. מעבירים לתבנית משמונת קלות, אופים בחום של 170-180 מעלות כ-45 דקות (או עד שמוכן...) להרתיח מים סוכר ולימון ושהעוגה חמה לשפוך באופן שווה מעליה (אפשר להכין חצי מכמות הרוטב) עוד עוגה, אבל עם חמאה: **עוגת תפוזים של סבתא/עמית דהאן** העוגה הביתית המוכרת זוכה למראה חגיגי בזכות התבנית המיוחדת (קוגלהוף). אפשר לאפות גם בתבנית רגילה. כ-50 גרם חמאה לשימון התבנית 50 גרם שקדים פרוסים 250 גרם חמאה (אפשר ואף רצוי להוריד את כמות החמאה המטורפת ל180-200 גרם) 250 גרם סוכר (1.5 כוסות) 5 ביצים קליפה מגוררת מתפוז אחד 2 1/4 כוסות קמח תופח 1 כוס מיץ תפוזים, סחוט טרי אבקת סוכר לקישוט + מחממים את התנור ל-180 מעלות. + משמנים היטב את התבנית בחמאה (השימון המסיבי נועד לעזור בשיחרור העוגה, לצורך הגשתה במהופך), מפזרים את השקדים על תחתית התבנית. + במיקסר מקציפים את החמאה והסוכר עד שמתקבל קרם. מוסיפים ביצים וקליפת תפוז ומערבלים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לסירוגין קמח ומיץ תפוזים, עד לקבלת בלילת בצק סמיכה. + יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50-45 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים היטב והופכים על צלחת הגשה. בעזרת מסננת קטנה מפדרים את פני העוגה באבקת סוכר. |
|||||||
הי עפרי, תודה רבה!! נראה טעים לגמרי. | לימור | 14:16 04/11/2007 | |||||
אפשר גם עם קמח מלא? סוכר קנים חום? | לי | 11:36 06/11/2007 | |||||
טוב אז בדקתי ואפשר עם קמח מלא וסוכר קנים. זה יוצא מאד טעים | לי | 18:08 08/11/2007 | |||||
איזה עוגה הכנת בסוף? | עופרי | 22:18 08/11/2007 | |||||
את זו עם החמאה או את זו עם הסולת?
שמחה שיצא טעים, ושהעזת לנסות עם חומרים קצת אחרים. |
|||||||
זו עם הסולת. עשיתי חצי קמח לבן וחצי מלא וקצת יותר אבקת אפיה וסוכר קנים חום | לי | 01:09 09/11/2007 | |||||
יצא מצוין.
|
|||||||