פורום בישול ומתכונים
מנהל/ת הפורום: טלי שטרנליכט
אשמח למתכון פשוט ללביבות תפו"א, הכי בייסיק שיש. תודה רבה :-) | לימור | 14:40 06/12/2007 | |||||
לביבות תפוחי אדמה פשוטות | תולי | 13:15 30/04/2008 | |||||
מגרדים בפומפיה או פודפרוססור תפוחי אדמה קלופים (נניח 4 גדולים או 5-6 קטנים), אפשר להוסיף גם גזר מגורר ובצל מרוסק או מגורר, לתערובת זו מוסיפים כ-2 ביצים, חצי כוס קמח, מלח ופלפל, ומטגנים בשמן לא עמוק בחום בינוני. לא לשכוח לצ'פר את הלביבות בהרבה נייר סופג בין שכבה לשכבה.
במשפחה הפולנית המורחבת שיכללו את הלביבות למעין פשטידה שטעמה דומה מאוד ללביבות ומכילה פחות שמן בשם יבצוק. מרסקים את תפוחי האדמה באותה צורה, מטגנים בצל או קונים בצל מטוגן בשקית, מערבבים עם הביצים הקמח והתבלינים, שופכים לתבנית משומנת היטב ואופים עד להזהבה. זה הרבה פחות בלגן וקלוריות, ודווקא טעים. בתאבון! |
|||||||